Eerstelijnsverblijf

Op een aantal woonzorglocaties meerdere appartementen ingericht voor een tijdelijk verblijf. De gemeubileerde appartementen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor veiligheid, zorg en comfort. Indien u behoefte heeft aan gezelschap, dan kunt u de andere bewoners ontmoeten in de gemeenschappelijke woonkamer, keuken en zitkamer. Omdat het merendeel van de bewoners permanent op onze locaties woont, komt u in een huiselijke omgeving terecht waar het prettig verblijven is.

De indicatie voor een eerstelijnsverblijf wordt door een (huis)arts, Specialist Ouderengeneeskundige of de medisch specialist uit het ziekenhuis gesteld. Deze indicatie en het tarief per dag kan in twee categorieën verdeeld  worden; laag complex of hoog complex. Omdat een eerstelijnsverblijf in het basispakket van de zorgverzekeringswet opgenomen is, wordt van dit bedrag veelal 75% vergoed. In dit tarief zijn de benodigde zorg, een gemeubileerd appartement, de driedaagse maaltijden, huishouding en het linnengoed inbegrepen. Extra diensten als het wasgoed en deelname aan de welzijnsactiviteiten kunnen aanvullend afgenomen worden.     

De beschikbaarheid voor een eerstelijnsverblijf is gering, maar informeer gerust bij onze locaties naar de mogelijkheden in een bepaalde periode.