24-uurszorg

Wat betekent 24-uurszorg bij Domus Magnus?

Onze 24-uurszorg houdt in dat er 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig is op de plek waar u verblijft. In het geval u kiest voor één van de woonzorglocaties van Domus Magnus betekent dit dus dat er dag en nacht een zorgmedewerker aanwezig is om u bij te staan. Het heeft een veilig gevoel wanneer er altijd iemand aanwezig is om zorg te verlenen, ook in de nacht. Bewoners van Domus Magnus kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het zorgteam.

Daarnaast krijgt elke bewoner een persoonlijke eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV’er) toegewezen. Deze medewerker is uw vaste aanspreekpunt en coördineert alles rondom uw zorg- en welzijnsbehoeften. Ook prettig is dat alle bewoners van Domus Magnus een persoonlijk alarmeringssysteem ontvangen waarmee u direct een zorgmedewerker oproept. Zorg is dus letterlijk altijd nabij; dag én nacht.

Wie komt in aanmerking voor wonen met 24-uurszorg?

U kunt bij ons een zorgappartement huren zonder dat u in het bezit bent van een zorgindicatie. U kunt dus ook wanneer u (nog) geen zorg nodig heeft bij ons wonen. Indien u wel zorgbehoevend bent, of wordt, leveren wij de volledige zorg in uw eigen appartement. De geboden zorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling, afhankelijk van uw indicatie door het CIZ. Vanzelfsprekend verlenen we de zorg die wij met u hebben afgestemd. De inhoudelijke invulling van deze zorguren leggen we samen met u vast in een zorgleefplan, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw persoonlijke wensen. Domus Magnus biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie.

De voordelen van 24-uurszorg

24-uurszorg kent vele voordelen. Zowel voor onze bewoners als voor hun dierbaren.

De voornaamste voordelen van 24-uurszorg zijn:

  • Dag en nacht professionele zorg aanwezig op de locatie waar u woont; dit geeft rust
  • U ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem waarmee u direct zorg oproept; de zorg is altijd nabij
  • Uw dierbaren worden door ons op de hoogte gehouden van uw welzijn; we stellen een persoonlijk zorgplan met u op dat we op regelmatige basis met u (en eventueel uw dierbaren) evalueren.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.