Wonen met zorg

Domus Magnus heeft 17 unieke locaties waar u kunt wonen met zorg. Ons uitgangspunt is dat u zelfstandig woont, in uw eigen zorgappartement, met de belofte van 24-uurszorg als u dat nodig heeft. Kenmerkend voor Domus Magnus zijn de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, belevingsgerichte zorg, vers bereide maaltijden en altijd nét die extra stap waardoor u zich helemaal thuis voelt in uw zorgwoning.

Zelfstandig wonen met zorg

Bij Domus Magnus woont u in uw eigen appartement. In de gezamenlijke ruimtes, zoals het restaurant, de recreatieruimte en de bibliotheek ontmoet u medebewoners. Zo kunt u de privacy van uw eigen zorgappartement makkelijk afwisselen met sociale contacten. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar en verzorgen u met veel toewijding. Bovenop de benodigde zorg geven we graag net dat beetje extra. Zo organiseren wij wekelijks een klassiek concert voor onze bewoners, wordt er dagelijks uitgebreid gekookt met verse ingrediënten en zorgen onze activiteitenbegeleiders dagelijks voor een gevarieerd programma. Weet dat u onder vrijwel alle omstandigheden in uw appartement kunt blijven wonen, ook als uw gezondheid achteruit gaat of als u tijdelijk extra zorg nodig heeft. De zorg groeit met u mee.

Wanneer komt u in aanmerking voor wonen met zorg?

U kunt bij ons een zorgappartement huren zonder dat u in het bezit bent van een zorgindicatie. U kunt dus ook wanneer u (nog) geen zorg nodig heeft bij ons wonen. Indien u wel zorgbehoevend bent, of wordt, leveren wij de volledige zorg in uw eigen appartement.

Wat voor type zorg biedt Domus Magnus?

Domus Magnus biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie. Onze zorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling, afhankelijk van uw indicatie door het CIZ. Vanzelfsprekend verlenen we de zorg die wij met u hebben afgestemd. De inhoudelijke invulling van deze zorguren leggen we samen met u vast in een zorgleefplan, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw persoonlijke wensen.

Eigen behandelteam 

De overheid stimuleert ouderen om langer thuis te blijven wonen. Hierdoor wordt de zoektocht naar een woonzorgorganisatie vaak uitgesteld en is de zorgvraag dikwijls complex op het moment dat een verhuizing toch in beeld komt. Om die toenemende zorgzwaarte goed op te vangen en de juiste deskundigheid in huis te hebben, heeft Domus Magnus een eigen behandelteam ontwikkeld. Iets dat nog lang niet vanzelfsprekend en dus uniek is in de particuliere ouderenzorg. Het behandelteam bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, (GZ-) psychologen en paramedische adviseurs fysiotherapie en ergotherapie. Het team werkt nauw samen met de hoofbehandelaar van de bewoner, de huisarts, en met eventuele externe behandelaren. Zij voeren op regelmatige basis een multidisciplinair overleg (MDO), waarbij ook de bewoner en/of vertegenwoordiger wordt uitgenodigd om zorgvragen en wensen rond behandeling te bespreken. Daarnaast ondersteunt het behandelteam de zorgteams op de locaties, zodat er onder deskundige leiding van elkaar geleerd kan worden.

Referenties

Wilt u weten hoe de zorg en het wonen bij Domus Magnus ervaren wordt? Lees dan de referenties van bewoners en familieleden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ons woonzorgconcept? Bel dan vrijblijvend met 085-0645910 of vraag een brochure aan. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat dan uw gegevens achter op ons contactformulier.