Wat is een zorghotel?

Een zorghotel is een plek waar u terecht kunt als u tijdelijke zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie of een ziekenhuisopname. Soms is het niet mogelijk om direct naar huis te gaan na een ingreep. Dan is het prettig wanneer u onder begeleiding van professionele zorg kunt aansterken voor u weer naar uw eigen woning terugkeert. Een zorghotel fungeert als het ware als een overbrugging tussen ziekenhuis en uw eigen huis. Het is een plek om te herstellen en aan te sterken onder leiding van ervaren zorgverleners. Op die manier kunt u in alle rust en veiligheid werken aan uw gezondheid.

Op vakantie met zorg of uw mantelzorger ontlasten?

U kunt ook zorgbehoevend zijn en graag op vakantie willen. Dan is het prettig in een mooie omgeving te vertoeven waar zorg nabij is. Ook kan het zijn dat uw tijdelijk geen beroep kunt doen op uw mantelzorger. Bijvoorbeeld omdat diegene met vakantie gaat. Ook dan kunt u terecht bij een zorghotel. Zo wordt u mantelzorger ontlast en verblijft u op een plek met de zekerheid van professionele zorg.

De zorghotels van Domus Magnus

Kiest u voor een zorghotel van Domus Magnus, dan verblijft u op een eersteklas locatie met de garantie van 24-uurszorg. Persoonlijke aandacht en professionele begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel. We bieden luxe zorghotelkamers met uitgebreide faciliteiten. Wij begeleiden uw herstel met een eigen team van specialisten die veel oog hebben voor individuele wensen.

Onze zorghotelappartementen bevinden zich op onze woonzorglocaties waar (veelal) ouderen met een zorgvraag verblijven. Voordeel daarvan is dat gezelschap altijd nabij is. Andere (tijdelijke) bewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en woonkamer(s). U kunt (vrijblijvend) deelnemen aan de activiteiten die op de locatie worden georganiseerd. Ook voor alle maaltijden, uw was en schoonmaak wordt gezorgd. Onze zorghotelappartementen zijn gemeubileerde appartementen, allen voorzien van een alarmeringssysteem waarmee u dag en nacht hulp kunt inroepen.

Is er een indicatie nodig voor een zorghotel?

Bij een verblijf in een zorghotel van Domus Magnus wordt de 24-uurszorg geleverd op basis van een (tijdelijke) zorgindicatie. Deze indicatie kan een hbo-verpleegkundige van onze locatie stellen onder een aantal voorwaarden. Bij langdurige zorg gaat het om een indicatie door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het CIZ stelt onafhankelijk vast hoeveel zorg iemand nodig heeft. Komt u vanuit het ziekenhuis? Dan inventariseert de transferverpleegkundige van het ziekenhuis wat u aan zorg nodig heeft. Er vindt altijd een intakegesprek plaats waarbij wij uw toestemming vragen voor het uitwisselen van (medische) gegevens.

Wat kost een verblijf in een zorghotel?

Het tarief voor een verblijf in een zorghotel van Domus Magnus is vanaf € 164*,- per dag. In dit tarief zijn de huur van het gemeubileerde appartement, de driedaagse maaltijden, linnengoed, de deelname aan de welzijnsactiviteiten en de huishouding inbegrepen. U kunt daarnaast gebruik maken van onze wasservice. De kosten bedragen voor één persoon € 35,- en voor twee personen € 50,- per week. Afhankelijk van uw zorgverzekering is het mogelijk dat een deel van uw verblijf vergoed wordt via een aanvullende verzekering. Informeert u hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

* Voor bovenstaande geldt: prijswijzigingen voorbehouden. Informeer voor de actuele prijzen via 085 064 5910.

Worden de kosten in een zorghotel vergoed?

Afhankelijk van uw zorgverzekering is het mogelijk dat een deel van uw verblijf vergoed wordt via een aanvullende verzekering. Informeert u hiernaar bij uw zorgverzekeraar.


Hoe lang kunt u verblijven in een zorghotel?

De verblijfsduur gaat in overleg met de locatie en is voor minimaal 5 nachten.

 

Wilt u meer informatie?

Vraag middels onderstaand formulier een digitale brochure over ons zorghotel aan. Wilt u direct weten of er plek is op de locatie van uw keuze? Dan adviseren wij u om ons te bellen via 085-0645910.