Eerstelijnsverblijf

Wat betekent eerstelijnsverblijf?

Eerstelijnsverblijf (Elv) is een kortdurend verblijf in een zorginstelling. Als u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt komen, kunt u gebruik maken van Eerstelijnsverblijf. U lag bijvoorbeeld in het ziekenhuis maar thuis zelfstandig verblijven is (nog) niet mogelijk.

Wie komt in aanmerking voor eerstelijnsbedrijf?

De indicatie voor een Elv krijgt u van uw huisarts of specialist. Een Eerstelijnsverblijf wordt vaak toegekend wanneer:

- Uw gezondheidssituatie verandert en u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen
- U ontslagen wordt uit een medische instelling maar uw huisarts het niet mogelijk acht dat u zich thuis veilig en zelfstandig kunt redden
- De medische zorg die u nodig heeft niet te organiseren valt bij u thuis

Eerstelijnsverblijf bij Domus Magnus

Met een Elv-indicatie kunt u, mits er plek is, terecht op diverse locaties van Domus Magnus. Bel ons gerust op 085-0645910 om naar de mogelijkheden in uw regio te informeren. 

Kosten eerstelijnsverblijf

Omdat een eerstelijnsverblijf in het basispakket van de zorgverzekeringswet opgenomen is, wordt van het bedrag doorgaans 75% vergoed. Bij Domus Magnus zijn in het tarief de benodigde zorg, een gemeubileerd appartement, de driedaagse maaltijden, linnengoed, de deelname aan de welzijnsactiviteiten en de huishouding inbegrepen. Extra diensten als de wasservice kunnen aanvullend afgenomen worden.

Hoe lang kunt u gebruik maken van Eerstelijnsbedrijf?

Het eerstelijnsverblijf bij Domus Magnus is mogelijk voor maximaal drie maanden. De beschikbaarheid voor een eerstelijnsverblijf is beperkt, maar informeer gerust bij onze locaties naar de mogelijkheden in een bepaalde periode.