Terminale zorg

Kwaliteit van leven en van sterven
De laatste fase van het leven brengen de meeste mensen het liefst thuis door. Soms is dit niet mogelijk door gezins- of woonomstandigheden, of omdat familie of vrienden de nodige 24-uurszorg niet (meer) kunnen bieden. Dan ontstaat de vraag naar passende terminale en palliatieve zorg. Onze unieke locaties bieden een huiselijke omgeving als alternatief voor mensen die het liefst thuis willen sterven.

Professionele zorg
In onze locaties is 24 uur per dag professionele zorg aanwezig. Het team bestaat uit deskundige verpleegkundigen en verzorgenden die ervaring hebben op gebied van palliatieve zorg. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de bewoner en de familieleden door terminale zorg op maat aan te bieden.

Comfortabele appartementen
De ruime appartementen op de locaties zijn sfeervol ingericht en bieden al het comfort voor mensen die in de terminale fase zitten. De appartementen beschikken over een eigen badkamer en op sommige locaties zelfs een eigen kitchenette, balkon of terras. Naast de complete inrichting kan de bewoner met persoonlijke en dierbare bezittingen de kamer verder inrichten om zo nog meer het gevoel van thuis te creëren.  

Bezoek
In de gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer, het restaurant, de prachtige tuinen en uiteraard in het eigen appartement is er altijd de gelegenheid om bezoek te ontvangen. Familieleden en vrienden kunnen komen en gaan wanneer zij en de bewoner dat zelf willen, vaste bezoektijden zijn er namelijk niet. Op sommige locaties is er zelfs de mogelijkheid voor bezoek om te blijven logeren. Alles is erop gericht om zoveel mogelijk de eigen levenssfeer te behouden.

Kosten
Voor de verblijfskosten kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de door u afgesloten polis. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor specifieke vragen over uw persoonlijke vergoeding.