Luxe verzorgingshuis met zorg voor ouderen

Bent u op zoek naar een luxe (particulier) verzorgingshuis voor uzelf of een dierbare? Een woonplek die voldoet aan al uw wensen? Een plek die voelt als thuis, met veel privacy voor uzelf en waar uw familie altijd welkom is? Een plek waar 24 uur per dag zorg aanwezig is? In de luxe verzorgingshuizen van Domus Magnus woont u in alle comfort in uw eigen appartement maar omringt door luxe faciliteiten die uw woon- en leefgenot ten goede komen. Hieronder leest u meer over onze luxe verzorgingshuizen en de veelal bijzondere geschiedenis van onze panden.

Domus Magnus: luxe verzorgingshuizen, van alle gemakken voorzien

Bij Domus Magnus woont u in uw eigen appartement in een sfeervol en vaak monumentaal pand. U beschikt over een eigen badkamer, en in veel gevallen over een kitchenette. Op veel woonzorglocaties bieden wij appartementen met een eigen buitenruimte, zoals een balkon of terras.
Uw eigen woonruimte kunt u naar wens inrichten, dat helpt bij het wennen aan uw nieuwe woonomgeving. De privacy van uw appartement kunt u afwisselen met sociale contacten in de gezamenlijke ruimten, zoals het restaurant, woonkamers, bibliotheek en tuin. Dagelijks worden hier diverse activiteiten georganiseerd waar u desgewenst bij aansluit. Vanzelfsprekend stemmen we de aangeboden activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.
Inleveren op uw privacy hoeft niet: u bepaalt zelf of u deelneemt aan de activiteiten of mee eet in de gezamenlijke eetkamer(s) of uw maaltijd in uw eigen appartement nuttigt. Huishoudelijke taken en klusjes nemen wij u uit handen, ook worden er iedere dag heerlijke, verse maaltijden bereid door onze (chef-)koks.
In veel van onze zorgvilla's bevindt zich een verzorgingsruimte waar kapster en mani- en pedicure u desgewenst verzorgen. De fysiotherapeut werkt op de locatie zodat u uw oefeningen en therapie in de beslotenheid van uw eigen woonruimte ontvangt.

Wonen op een unieke locatie

De luxe woonzorglocaties van Domus Magnus hebben ieder hun eigen charme en sfeer. Maar één ding hebben ze gemeen; de locaties zijn stuk voor stuk uniek te noemen. De meeste van onze locaties huizen in een monumentaal pand. Wilt u landelijk wonen tussen kastelen en buitenplaatsen? Of liever uitkijkend over de grachten van Amsterdam? Een monumentale villa in het Gooi? Kiest u voor de statige oude rechtbank van Rotterdam? Of voor het oude wees- en ziekenhuis in Gouda? Domus Magnus biedt een rijke schakering aan locaties. Allemaal op unieke plekken. En allemaal volledig ingericht op een goed verzorgd en waardevol leven. Hieronder vindt u een overzicht van onze luxe verzorgingshuizen per provincie.

Luxe verzorgingshuizen van Domus Magnus per provincie

Zorgvilla's in Gelderland

De Sterreschans is een luxe verzorgingshuis in Nijmegen. De zorgvilla is gevestigd in een voormalig schippersinternaat en bevat in totaal 43 zorgappartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. Dit prachtige monument stamt uit 1926 en is ontworpen door architect H.A. Pothoven. In 1969 werd het gebouw verkocht aan het Nationaal Comité voor Christelijk Onderwijs aan Schippers-kinderen. Sindsdien werd De Sterreschans in de volksmond ook wel ‘Het Schippersinternaat’ genoemd. Sinds 2011 is De Sterreschans onderdeel van Domus Magnus. Veel van de oorspronkelijke details zijn bewaard gebleven en dat zorgt voor een unieke sfeer.

Huis ter Weegen is met 12 zorgappartementen een van onze kleinste zorgvilla’s en ligt in het prachtige Warnsveld. De sfeervolle villa werd in 1848 gebouwd en diende jarenlang als pension. In 1998 kreeg het pand de nieuwe bestemming van kleinschalige woonlocatie voor ouderen. Sinds 2009 is Huis ter Weegen onderdeel van Domus Magnus. Zorgvilla Huis ter Weegen ligt aan de rand van het oude centrum van Warnsveld, in de directe omgeving van kastelen en buitenplaatsen.

Het ‘zusje’ van Huis ter Weegen is Huis Welgelegen, ook gelegen in Warnsveld. Buitenplaats Welgelegen heeft een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1571. Ooit was het een herberg en brandewijnstokerij, later werd het een kostschool voor meisjes van de kastelen en buitenplaatsen. In 1832 werd er een herenhuis in classicistische stijl gebouwd; Huis Welgelegen. Uit deze tijd dateert ook de Engelse landschapstuin die jaren later werd verrijkt met uitbundige bloementuinen en fruitbomen. Sinds 2012 is Huis Welgelegen onderdeel van Domus Magnus.

Landgoed Klein Engelenburg in Brummen is de allereerste woonzorglocatie van Domus Magnus. Klein Engelenburg is gelegen op een prachtig landgoed van 3,5 hectare grond. De locatie bestaat uit een landhuis met bijbehorende orangerie, een tuinmanswoning en twee nieuw aangebouwde vleugels. Het landgoed biedt 32 ruime zorgappartementen. Klein Engelenburg werd in 1835 gesticht door Judith van Lennep, die rondom het huis een park in landschapsstijl liet aanleggen. In 1912 liet de toenmalige eigenaar een nieuw landhuis bouwen op dezelfde locatie, ditmaal georiënteerd op het zuiden. Tijdens de oorlogsjaren namen de Duitsers bezit van Klein Engelenburg. Na de bevrijding werd het verkocht en heeft het tientallen jaren gefungeerd als kindertehuis. In 2001 is het landgoed uitgeroepen tot Rijksmonument.

Luxe verzorgingshuis in Noord-Brabant, 's-Hertogenbosch

In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis bevindt zich de luxe woonzorglocatie De Boschstede. De wortels van deze locatie liggen in de late middeleeuwen; al in 1274 werd er melding gemaakt van een gasthuis waar armen medische zorg konden krijgen en pelgrims en ouderen terecht konden. Later groeide het complex uit tot het moderne Jeroen Boschziekenhuis, dat in 2011 naar een nieuwe locatie aan de rand van de stad verhuisde. Het pand is compleet gerenoveerd maar veel oude elementen zijn bewaard gebleven.

Luxe verzorgingshuizen in Noord-Holland:

Benvenuta is een zorgvilla, gelegen in Hilversum. Architect Jan Dullaart bouwde in 1928 deze riante villa die oorspronkelijk ‘De Bult’ als naam kreeg. De situering op een heuvel is waarschijnlijk de inspiratie geweest voor deze naam. Oorspronkelijk gebouwd als woonhuis, dient het sinds 2009 als woonzorglocatie. Bij de herbestemming is het monumentale exterieur én interieur zoveel mogelijk behouden gebleven. Dit is goed te zien aan de authentieke parketvloeren en de bijzondere glas-in-loodramen. Benvenuta wordt omringd door groen, met natuurgebieden de Wester- en Zuiderheide en de Loosdrechtse Plassen dichtbij. De locatie ligt in de wijk ‘Trompenberg’, een parkachtig aangelegde wijk met rustige lanen en monumentale villa’s. Benvenuta is de kleinste van Domus Magnus’ zorgvilla’s en telt in totaal tien zorgappartementen.

Wilt u wonen in het levendige Amsterdam? Dan kunt u terecht bij De Uylenburgh. Dit luxe verzorgingshuis bestaat uit zes aaneengesloten grachtenpanden en herbergt in totaal 37 zorgappartementen. De luxe woonzorglocatie kijkt uit op de Lauriergracht. Deze gracht verbindt de Prinsengracht met de Lijnbaansgracht en vertegenwoordigt Oud-Amsterdam in zijn puurste vorm. De Uylenburgh ligt in de bekende Amsterdamse wijk ‘De Jordaan’.

Onze andere locatie in Amsterdam is Het Hendrickszhuys. Het indrukwekkende pand is gelegen aan de Herengracht en werd tussen 1664 en 1667 gebouwd naar een ontwerp van Philips Vingboons (1607-1678). Deze architect heeft veel panden aan de Heren- en Keizersgracht gebouwd. Het tuinhuis - in de stijl van Lodewijk XIV - is vermoedelijk in 1743 gebouwd. In de 17e eeuw woonden de rijkste kooplieden en de meest invloedrijke regenten en burgemeesters van de stad aan de Herengracht. Een adres aan deze gracht wordt nog steeds gezien als prestigieus. Wie woont in de geliefde grachtengordel is omringd door historie, cultuur en gastronomie.

Hildebrand in Haarlem werd in 1908 gebouwd op de plek waar in de 18e en 19e eeuw herberg ‘Het Wapen van Amsterdam’ stond. Deze herberg wordt door Hildebrand (een pseudoniem van schrijver Nicolaas Beets) geregeld genoemd in zijn beroemde boek ‘Camera Obscura’ en geeft deze plek cultuurhistorische waarde. Bij de herbestemming naar woonzorglocatie is het monumentale exterieur én interieur zoveel mogelijk behouden gebleven. Dit is onder andere goed te zien aan de ornamenten en authentieke houten kozijnen en trappen. Hildebrand is gelegen tegenover het oudste groene rijksmonument van Nederland, De Haarlemmerhout.

Luxe verzorgingshuis Holland ligt in Baarn en bestaat uit twee panden, elk met een rijke geschiedenis voordat ze in 1979 samengevoegd werden tot één locatie. Het witte herenhuis is een rijksmonument en gebouwd in de 19e eeuw. Het andere pand, villa Peking, is een gemeentelijk monument en was eind 19e eeuw in bezit van Koning Willem II. In de voortuin van woonzorglocatie Holland in Baarn staan vier indrukwekkende eikenbomen. Het zijn 'prinsessenbomen', een verwijzing naar vier prinsessen van Oranje: Beatrix, Irene, Margriet en Christina. Holland heeft namelijk een bijzondere band met de koninklijke familie. Het huis was een tijd lang in bezit van de Oranjes, en later kwamen de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en hun kinderen er regelmatig over de vloer.

De sfeervolle woonzorglocatie Koetshuys Erica is rond 1889 gebouwd als koetshuis met paardenstallen, behorende bij villa ‘Erica’. Het pand is gebouwd in een eclectische, aan de Neo-Hollandse Renaissance verwante, bouwstijl. Het Koetshuys heeft vanwege zijn grote cultuurhistorische waarde de status van gemeentelijk monument. In 2010 is het gerenoveerd en getransformeerd naar luxe woonzorglocatie. Koetshuys Erica staat in de rustige villawijk Boomberg in Hilversum, sinds 2007 aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Zorgvilla Slingerbosch ligt in Huizen. Deze luxe zorgvilla is gebouwd op de grond van wat vroeger landgoed Crailo was. Toen het landgoed werd onderverdeeld, is in 1939 Slingerbosch op één van deze kavels gebouwd als groot familiehuis voor een gezin met zeven kinderen. Tijdens de oorlogsjaren namen Duitse officieren Slingerbosch en ook de omliggende villa’s in bezit, vanwege de strategische ligging. Na de bevrijding kwam de familie weer terug en bleef totdat alle kinderen het huis uit waren. In 2009 is het landhuis verbouwd naar luxe woonzorglocatie. Met haar lange oprijlaan, het vele groen, de klassiek witte muren en leistenen kap ademt Slingerbosch de sfeer van een Engels landhuis.

Zorgvilla Villa Walgaerde werd in 1909 gebouwd naar een ontwerp van de bekende architect Johan Wilhelm Hanrath, die talloze villa’s en landhuizen in Hilversum en omstreken tekende. Hanrath heeft met zijn traditionele stijl een grote stempel gedrukt op de Nederlandse villabouw van de jaren ’20 en ’30. De prachtige villa is gebouwd in Engelse landhuisstijl en werd in 2009 volledig gerenoveerd. Veel authentieke details zijn in ere hersteld. Ook kreeg de villa in datzelfde jaar de status van gemeentelijk monument. Er zijn in totaal 15 zorgappartementen beschikbaar.

Luxe verzorgingshuis in Overijssel, Deventer


Zorgresidentie Villa Molenenk was ooit in het bezit van de bekende Deventerse familie Ankersmit. Het Nieuwe Plantsoen waaraan Villa Molenenk grenst, is meer dan 100 jaar oud en werd oorspronkelijk ontworpen door landschapsarchitect Leonard Springer. Het park staat bekend om zijn grote variëteit aan bomen, waarvan sommige nog stammen uit de periode van aanleg. Het pand heeft een klassieke uitstraling. Binnen is het huiselijk en gezellig. De villa heeft 32 zorgappartementen om te wonen met zorg.

Luxe verzorgingshuizen in Zuid-Holland:

Zorgresidentie De Magistraat ligt in het centrum van Rotterdam. Deze luxe zorgvilla biedt 35 ruime zorgappartementen. Het indrukwekkende pand werd in 1913 geopend en diende jarenlang als kraamkliniek en ‘Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen’ en tenslotte als gerechtsgebouw. Het statige gebouw, ontworpen door Johannes Vrijman, is geïnspireerd op de Franse kastelen en buitenplaatsen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Sinds 2007 is De Magistraat onderdeel van Domus Magnus. Hier bevinden zich in totaal 35 zorgappartementen.

Zorgresidentie Het Sint Jozefpaviljoen werd in 1929 gebouwd naar een ontwerp van de Limburgse architect Anton Bartels en de Goudse architect Jacobus Petrus Dessing. Tijdens de Tweede Wereld-oorlog deed het Sint Jozefpaviljoen dienst als “Kriegslazarett” voor de Duitsers. In 1944 werd het ziekenhuis door bommen vanuit geallieerde vliegtuigen getroffen. De oostelijke vleugel werd geheel verwoest. Na de oorlog werd dit deel van het ziekenhuis herbouwd. Het Sint Jozefpaviljoen is sinds december 2019 in gebruik als woonzorglocatie van Domus Magnus. Daar ging een flinke renovatie aan vooraf. Het resultaat is indrukwekkend; het pand is compleet gerenoveerd, duurzaam gemaakt en heeft toch haar oorspronkelijke charme weten te behouden.

Welzijn en zorg bij een luxe verzorgingshuis

Dat prettig wonen méér is dan wonen op een unieke locatie, beseffen wij heel goed. Bij Domus Magnus weten we welke grote én kleine dingen het leven de moeite waard maken. Daarom organiseren onze locaties dagelijks activiteiten als workshops, lezingen en huiskamerconcerten. Door onze kleinschaligheid is er meer ruimte voor individuele aandacht en voor goede en complexe zorg. Onze professionele verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in uiteenlopende zorgvragen; van fysiotherapie tot dementie. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig en elke bewoner heeft een persoonlijk alarmeringssysteem. Ook krijgt u één vaste zorgmedewerker toegewezen als uw eerste aanspreekpunt en contactpersoon. Als uw zorgbehoefte met de jaren verandert, of als u tijdelijk extra zorg nodig heeft, groeit het zorgaanbod mee. Daarom kunt u er zeker van zijn dat u onder vrijwel alle omstandigheden in uw eigen appartement kunt blijven wonen. Mocht uw zorgzwaarte de huisartsgeneeskundige zorg overschrijden, dan kan het interne behandelteam van Domus Magnus adviseren en ondersteunen. Ook voor tijdelijke zorg, bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie, kunt u bij ons terecht in de speciale zorghotelappartementen.

Kosten van een luxe verzorgingshuis

U bent wellicht benieuwd wat de kosten zijn voor een verblijf in een luxe verzorgingshuis. De woonzorglocaties van Domus Magnus vormen een particulier alternatief voor een regulier verpleeg- of verzorgingshuis. Daar horen ook bepaalde kosten bij.

Wat de exacte maandkosten zijn hangt van diverse factoren af. Bijvoorbeeld de locatie van de zorgvilla, het appartement en of u er alleen of met z’n tweeën wilt wonen. U ontvangt maandelijks een rekening voor de woon- en servicekosten. Daarnaast worden er nog zorgkosten gemaakt op het moment dat u een zorgvraag of -indicatie heeft.

De woon- en servicekosten hangen af van de grootte van uw kamer en de ligging van de zorgvilla. U kunt u indenken dat een zorgvilla in hartje Amsterdam een hoger maandtarief rekent dan een zorgvilla gelegen in de provincie. Binnen de woon- en servicekosten vallen bij Domus Magnus niet allen de huur van uw appartement met gas, water en licht maar óók alle aangeboden activiteiten, maaltijden en versnaperingen, fruit,  onbeperkt koffie en thee, het wassen van uw kleding, de aanwezigheid van kranten en tijdschriften, wifi en televisieaansluiting en de schoonmaak van uw appartement, evenals het onderhouden van de tuin en het pand zelf. Maar ook het feit dat u met uw persoonlijke alarmeringssysteem 24 uur per dag een zorgmedewerker kunt oproepen en 1 vaste begeleider krijgt, zitten in deze kosten verwerkt.

Eventuele zorgkosten worden door de overheid gefinancierd op basis van een zorgindicatie op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Hiervoor betaalt u, net als iedereen in Nederland, een eigen bijdrage.

Wilt u meer weten over de luxe zorgresidenties van Domus Magnus?

Bent u benieuwd naar onze woonzorglocaties en hoe onze bewoners zich hier voelen? Bekijk dan de video’s die een goede impressie geven van het leven in een particuliere zorgvilla of lees de persoonlijke ervaringsverhalen van onze bewoners.

Wilt u zelf eens sfeerproeven in een van onze bijzondere panden? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende rondleiding aan.