Het verhaal van oprichter Erwin Miedema

Domus Magnus werd in 2004 opgericht door Erwin Miedema, een van oorsprong technisch natuurkundige die zijn loopbaan begon bij McKinsey & Company, het gerenommeerde managementadviesbureau. Tijdens zijn studietijd in Frankrijk (MBA aan Insead, Fontainebleau) ontwikkelde hij een visie op hoe ouderenzorg geleverd zou moeten worden, door zichzelf simpelweg de vraag te stellen: 'Hoe zou ik later zelf oud willen worden?'

Inspiratiebron

Het landgoed van Chateau de Montmelian waar Miedema toen studeerde en woonde, vormde een van de inspiratiebronnen voor wat later het Domus Magnus concept werd: het aanbieden van persoonlijke zorg en professionele dienstverlening voor ouderen in monumentale land- en herenhuizen. Op 1 augustus 2005 opende Domus Magnus haar eerste vestiging, Landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Binnen een jaar groeide Domus Magnus uit tot een organisatie met 40 werknemers, en die groei gaat door tot op de dag van vandaag.

Eigen visie

Domus Magnus heeft een eigen visie op ouderenzorg. Goede ouderenzorg bestaat uit een integraal aanbod van wonen, dienstverlening en zorg. Doelstelling hierbij zou moeten zijn dat ouderen het wooncomfort en de levensstijl die zij gewend zijn kunnen voortzetten, terwijl zij zorg op maat krijgen tot en met de laatste levensfase. Domus Magnus levert een alternatief voor de reguliere ouderenzorg en thuiszorg. Echter een zorgbehoefte is niet vereist om bij Domus Magnus te komen wonen.