Het verhaal van oprichter Erwin Miedema

Domus Magnus werd in 2004 opgericht door Erwin Miedema, een van oorsprong technisch natuurkundige die zijn loopbaan begon bij McKinsey & Company, het gerenommeerde managementadviesbureau. Tijdens zijn studietijd in Frankrijk (MBA aan Insead, Fontainebleau) ontwikkelde hij een visie op hoe ouderenzorg geleverd zou moeten worden, door zichzelf simpelweg de vraag te stellen: 'Hoe zou ik later zelf oud willen worden?'

Inspiratiebron

Het landgoed van Chateau de Montmelian waar Miedema toen studeerde en woonde, vormde een van de inspiratiebronnen voor wat later het Domus Magnus concept werd: het aanbieden van persoonlijke zorg en professionele dienstverlening voor ouderen in monumentale land- en herenhuizen. Op 1 augustus 2005 opende Domus Magnus haar eerste vestiging, Landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Binnen een jaar groeide Domus Magnus uit tot een organisatie met 40 werknemers, en die groei gaat door tot op de dag van vandaag.

Eigen visie

Domus Magnus heeft een eigen visie op ouderenzorg. Goede ouderenzorg bestaat uit een integraal aanbod van wonen, dienstverlening en zorg. Doelstelling hierbij zou moeten zijn dat ouderen het wooncomfort en de levensstijl die zij gewend zijn kunnen voortzetten, terwijl zij zorg op maat krijgen tot en met de laatste levensfase. Domus Magnus levert een alternatief voor de reguliere ouderenzorg en thuiszorg. Echter een zorgbehoefte is niet vereist om bij Domus Magnus te komen wonen.

Directie

Per 1 september 2016 is Huub Deterd de nieuwe directeur van Domus Magnus. Hij volgt daarmee Erwin Miedema op. Miedema zal als aandeelhouder betrokken blijven, net als medeaandeelhouder Navitas Capital. 

Erwin Miedema: “In de afgelopen 12 jaar heb ik Domus Magnus zien ontwikkelen van een plan tot een volwaardig groot bedrijf. Mijn rol is parallel daaraan ook sterk veranderd: van pionier/ondernemer naar meer en meer bestuurder.  Voor mij is het tijd om me te richten op nieuwe initiatieven: de rol van aandeelhouder van Domus Magnus past daar prima bij.”

Huub Deterd, voormalig directeur vastgoed bij ’s Heeren Loo Zorggroep, over zijn nieuwe rol: “Het is een eer gevraagd te zijn voor deze functie. Leidinggeven aan een succesvol vernieuwend bedrijf in de zorg is fantastisch, helemaal in de groeifase waarin Domus Magnus zich bevindt. Dat ik gevraagd werd het stokje van Erwin Miedema, de oprichter, over te nemen maakte het extra bijzonder."

Huidige directeur Huub Deterd (links) en oprichter Erwin Miedema

Huidige directeur Huub Deterd (links) en oprichter Erwin Miedema