Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u een overzicht met veelgestelde vragen, verdeeld in diverse categorieën. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Wonen

1. Is er een wachtlijst?

Indien het niet mogelijk is om direct te verhuizen naar uw locatie van voorkeur, dan komt u op een lijst van geïnterresseerden. Zodra er plaatsingsmogelijkheden zijn, dan nemen wij contact met u op. 

lees verder

2. Kan ik hier met mijn partner samen wonen?

Ja, vanwege de ruime appartementen kunt u bij Domus Magnus samen met uw partner komen wonen of één van beide nu zorgbehoevend is of niet.

lees verder

3. Kan ik mijn eigen inrichting meenemen?

Ja, het betreft uw eigen appartement. U kunt zelf dit appartement aankleden zoals u wilt, met daarbij uiteraard uw eigen meubels.  

lees verder

4. Zijn er bezoektijden?

Nee, er zijn geen specifieke bezoektijden. Het betreft uw eigen appartement en u kunt dus zelf bepalen wanneer en wie u ontvangt.

lees verder

5. Heb ik huishoudelijke hulp?

Binnen het maandtarief zit de schoonmaak van de algemene ruimten. Naast de schoonmaak van alle centrale en algemene ruimtes is ook de schoonmaak van het eigen appartement inbegrepen.

lees verder

6. Opzegtermijn

Bij Domus Magnus kunt u te allen tijde uw woonservicecontract opzeggen per de eerste van elke maand. Wij hanteren daarbij een opzegtermijn van 2 kalendermaanden. Voorbeeld: Een opzegging met ingang van 1 januari dient daarom uiterlijk 31 oktober ervoor te zijn doorgegeven. 

lees verder

7. Verbouwingen op wens van de bewoner

Indien u bouwkundige aanpassingen wenst aan het appartement dan dient er een verzoek ingediend te worden bij de locatiemanager. Deze zal inventariseren of aan uw verzoek tegemoet kan worden gekomen en wat de kosten zijn. 

lees verder

Zorg

1. Kan ik fysiotherapie krijgen?

De locaties hebben afspraken gemaakt met fysiotherapeuten en komen op afspraak op de locatie.

lees verder

2. Wie kunnen bij jullie locaties wonen?

U kunt bij ons een appartement huren zonder dat u in het bezit bent van een zorgindicatie. U kunt dus ook wanneer u (nog) geen zorg nodig heeft bij ons wonen. Indien u wel zorgbehoevend bent of wordt leveren wij de volledige zorg in uw eigen appartement, 24 uur per dag 7 dagen per week. Zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld wonen met dementie.

lees verder

3. Hoeveel zorg heb ik nodig?

Dit hangt af van uw zorgvraag. Hiervoor wordt een zorgindicatie aangevraagd. Deze zorgindicatie staat voor een aantal zorguren dat wij kunnen leveren. De aanvraag of andere administratie rondom uw zorg kunnen wij voor u regelen.  

lees verder

4. Is er opvang voor mensen met dementie?

Wij bieden op alle locaties opvang en activiteiten voor ouderen met geheugenproblemen. De locaties Huis Welgelegen , Huis Ter Weegen , Holland , Klein Engelenburg zijn vanwege het kleinschalige karakter zeer geschikt voor ouderen die moeite hebben om de regie over hun dagelijkse leven te handhaven.

lees verder

5. Wie regelt de administratie?

Op de locatie is een zorgcoördinator aanwezig die de administratie rondom uw zorg regelt. Ook bij de aanvraag of als de zorgindicatie (tijdelijk) moet worden aangepast.

lees verder

6. Kan ik extra zorg krijgen?

Ja, u kunt naast de geleverde zorg via de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Zorgverzekeringwet (Zvw) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), ook extra zorguren ontvangen. Deze worden door de locatie aan u doorberekend.

lees verder

7. Kan ik op afgesproken tijden zorg ontvangen?

Bij Domus Magnus wordt samen met u een zorgleefplan opgesteld. Hierin staan alle zorgafspraken die binnen uw indicatie nodig zijn, maar vooral rekening houdend met uw specifieke wensen.

lees verder

8. Ik heb een klacht, bij wie kan ik terecht?

Hoewel de medewerkers van Domus Magnus er alles aan zullen doen om de zorg, behandeling en het verblijf zo prettig mogelijk te maken, kan het gebeuren dat er een klacht is. Om klachten zo snel mogelijk naar alle tevredenheid op te lossen, hebben wij voor u beschreven bij wie u terecht kunt.

lees verder

Leven

1. Wie doet mijn boodschappen?

Bij Domus Magnus woont u in zelfstandige appartementen. Wij bieden zorg en activiteiten aan. Mocht u gebruik willen maken van een boodschappenservice, dan doen wij dat graag voor u. Wij rekenen dat particulier aan u door.

lees verder

2. Is er een kapper aanwezig?

Elke locatie heeft contact met een kapper/kapsalon, deze komen op afspraak langs.

lees verder

3. Kunnen mijn gasten mee-eten?

Ja, uw gasten kunnen (tegen betaling) mee-eten met alle maaltijden. Dit dient vooraf wel doorgegeven te zijn aan de keuken zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

lees verder

4. Kan ik ook in mijn appartement eten?

Ja, u kunt in uw eigen appartement de maaltijden nuttigen of gezamenlijk in de dinerzaal.

lees verder

5. Hoe vaak zijn er maaltijden?

Driemaal per dag zijn er maaltijden, waarbij de chefkok elke dag uitgebalanceerde maaltijden voor u kookt waarbij we rekening houden met dieetwensen. Daarnaast kunt u koffie en thee de hele dag door drinken.

lees verder

6. Kan ik zelf koken in mijn appartement?

Elk appartement beschikt over een keuken of een pantry (een kleine keukenopstelling met koelkast, magnetron, aanrecht en kastjes). Vanwege veiligheidsredenen is er geen kooktoestel aanwezig. Drie maal per dag worden maaltijden bereid door een chef-kok. U kunt deze in de gezamenlijke dinerruimte of in uw eigen appartement nuttigen.

lees verder

7. Moet ik deelnemen aan alle activiteiten?

Nee, u bepaalt zelf aan welke activiteiten u deelneemt.

lees verder

8. Welke activiteiten worden georganiseerd?

Bij Domus Magnus bieden we een groot pakket aan activiteiten aan, rekening houdend met de interesses van de bewoners van die locatie. Het betreft gezamenlijke, maar ook individuele activiteiten.  

lees verder

9. Moet ik zelf voor de was zorgen?

Nee, bij Domus Magnus zit een wasservice bij de woonservicekosten inbegrepen; dit betreft kleding en linnengoed. Stoomgoed is niet inbegrepen, maar dit kunnen wij wel voor uw verzorgen. De kosten worden particulier doorgerekend.

lees verder

10. Mag ik mijn huisdier meenemen?

Ja, het betreft uw eigen appartement. U kunt gewoon uw huisdier meenemen, mits deze geen overlast bezorgt voor de overige bewoners.  

lees verder

Financiëring

1. Mogelijkheid huren hoog/laag bed

Bij toenemende zorgvraag kan het wenselijk zijn om een zogeheten hoog/laag bed te gebruiken. Dit is een bed met veelal een antidecubitus matras, die elektrisch in verschillende standen te zetten is. 

lees verder

2. Pedicure/manicure/kapper

Externe dienstverlening zoals kapper, pedicure en manicure worden veelal op de locatie aangeboden. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dan is de afrekening voor deze diensten rechtstreeks met de dienstverlener in kwestie.

lees verder

3. Gemeentelijke heffingen

Bij Domus Magnus woont u zelfstandig in uw eigen appartement. De wettelijke gemeentelijke belastingen dient u dan ook zelf te voldoen en zijn niet inbegrepen in de woonservicekosten.

lees verder

4. Telefoon, Internet en TV

Ieder appartement van Domus Magnus is voorzien van technische voorzieningen voor vaste telefonie. Het abonnement en de verhuiskosten, dan wel eventuele aansluitkosten, zijn voor rekening van de cliënt. Elk appartement van Domus Magnus heeft een kabel TV aansluiting. 

lees verder

5. Regeling stoomgoed

De wasvoorziening is onderdeel van de woonservicekosten bij Domus Magnus. Dit geldt echter niet voor stoomgoed. Stoomgoed dient apart te worden aangeboden en zal apart in rekening worden gebracht. 

lees verder

6. Bekostiging uitstapjes

Er worden regelmatig uitstapjes georganiseerd voor bewoners met verschillende zorgvragen. De kosten van deze uitstapjes worden berekend op het aantal deelnemers en activiteitenbegeleiders van deze uitstapjes. Denk hierbij aan de huur van een bus met chauffeur, consumpties en toegangskaarten.

lees verder

7. Wat is mijn eigen bijdrage?

Indien u ook zorgbehoevend bent wordt de zorg ingezet via een drietal wetten; de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Zorgverzekeringwet (Zvw) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage. 

lees verder

8. Wat is inbegrepen en wat niet?

Hieronder leest u wat onder het woontarief bij Domus Magnus wordt verstaan en de kosten die vallen over de geleverde zorg.

lees verder