Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u een overzicht met veelgestelde vragen, verdeeld in diverse categorieën. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Wonen

1. Is er een wachtlijst?

Wilt u weten of er een appartement vrij is op de locatie van uw keuze? Dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen (085-0645910). Indien het niet mogelijk is om direct te verhuizen naar uw locatie van voorkeur, dan komt u op een lijst van geïnteresseerden. Zodra er plaatsingsmogelijkheden zijn, dan nemen wij contact met u op.

lees verder

2. Kan ik hier met mijn partner samen wonen?

Ja, dit is veelal mogelijk. Vanwege de veelal ruime appartementen kunt u bij Domus Magnus samen met uw partner komen wonen of één van beide nu zorgbehoevend is of niet.

lees verder

3. Kan ik mijn eigen inrichting meenemen?

Ja, het betreft uw eigen appartement. U kunt zelf dit appartement aankleden zoals u wilt, met daarbij uiteraard uw eigen meubels.

 

lees verder

4. Zijn er bezoektijden?

Nee, er zijn geen specifieke bezoektijden. Het betreft uw eigen appartement en u kunt dus zelf bepalen wanneer en wie u ontvangt.

5. Heb ik huishoudelijke hulp?

Binnen het maandtarief zit de schoonmaak van uw appartement en de algemene ruimten. 

6. Wat is de opzegtermijn?

Bij Domus Magnus kunt u te allen tijde uw woonservicecontract opzeggen per de eerste van elke maand. Wij hanteren daarbij een opzegtermijn van 2 kalendermaanden. Voorbeeld: Een opzegging met ingang van 1 januari dient daarom uiterlijk 31 oktober ervoor te zijn doorgegeven. 

lees verder

7. Mag ik mijn appartement verbouwen?

Indien u bouwkundige aanpassingen wenst aan het appartement dan dient er een verzoek ingediend te worden bij de locatiemanager. Deze zal inventariseren of aan uw verzoek tegemoet kan worden gekomen en wat de kosten zijn. 

lees verder

Zorg

1. Kan ik ook terecht voor tijdelijke zorg?

Ja, op veel van onze woonzorglocaties zijn zorghotelappartementen aanwezig. Deze zijn uitermate geschikt voor tijdelijke zorg. Bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie of om er even uit te zijn met de garantie van 24-uurszorg. U kunt een brochure aanvragen of verder lezen over de mogelijkheden voor tijdelijke zorg bij Domus Magnus.

2. Kan ik fysiotherapie krijgen?

De locaties hebben afspraken gemaakt met fysiotherapeuten en zij komen op afspraak op de locatie.

3. Wie kunnen bij jullie locaties wonen?

U kunt bij ons een appartement huren zonder dat u in het bezit bent van een zorgindicatie. U kunt dus ook wanneer u (nog) geen zorg nodig heeft bij ons wonen. Indien u wel zorgbehoevend bent of wordt leveren wij de volledige zorg in uw eigen appartement, 24 uur per dag 7 dagen per week. Zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld wonen met dementie.

4. Hoeveel zorg heb ik nodig?

Dit hangt af van uw zorgvraag. Hiervoor wordt een zorgindicatie aangevraagd bij het CIZ. Deze zorgindicatie staat voor een aantal zorguren dat wij kunnen leveren. De aanvraag of andere administratie rondom uw zorg kunnen wij voor u regelen.

 

lees verder

5. Is er opvang voor mensen met dementie?

Wij bieden op alle locaties opvang en activiteiten voor ouderen met geheugenproblemen. Onze locaties zijn vanwege het kleinschalige karakter zeer geschikt voor ouderen die moeite hebben om de regie over hun dagelijkse leven te handhaven.

lees verder

6. Wie regelt de administratie?

Op de locatie is een zorgcoördinator aanwezig die de administratie rondom uw zorg regelt. Ook bij de aanvraag of als de zorgindicatie (tijdelijk) moet worden aangepast.

7. Kan ik extra zorg krijgen?

Ja, u kunt naast de geleverde zorg via de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Zorgverzekeringwet (Zvw) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), ook extra zorguren ontvangen. Deze worden door de locatie aan u doorberekend.

8. Kan ik op afgesproken tijden zorg ontvangen?

Bij Domus Magnus wordt samen met u een zorgleefplan opgesteld. Hierin staan alle zorgafspraken die binnen uw indicatie nodig zijn, maar vooral rekening houdend met uw specifieke wensen. Ook is er een centraal behandelteam actief voor alle Domus Magnus locaties. Lees hier meer over het behandelteam.

9. Ik heb een klacht, bij wie kan ik terecht?

Hoewel de medewerkers van Domus Magnus er alles aan zullen doen om de zorg, behandeling en het verblijf zo prettig mogelijk te maken, kan het gebeuren dat er een klacht is. Om klachten zo snel mogelijk naar alle tevredenheid op te lossen, hebben wij voor u beschreven bij wie u terecht kunt.

lees verder

Leven

1. Wie doet mijn boodschappen?

Bij Domus Magnus woont u in zelfstandige appartementen. Wij bieden zorg en activiteiten aan. Mocht u gebruik willen maken van een boodschappenservice, dan doen wij dat graag voor u. Wij rekenen dat particulier aan u door.

2. Is er een kapper aanwezig?

Elke locatie heeft contact met een kapper/kapsalon, deze komen op afspraak langs.

3. Kunnen mijn gasten mee-eten?

Ja, uw gasten kunnen (tegen betaling) mee-eten met alle maaltijden. Dit dient vooraf wel doorgegeven te zijn aan de keuken zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

lees verder

4. Kan ik ook in mijn appartement eten?

Ja, u kunt in uw eigen appartement de maaltijden nuttigen of gezamenlijk in de dinerzaal.

5. Hoe vaak zijn er maaltijden?

Driemaal per dag zijn er maaltijden, waarbij de (chef-)kok elke dag uitgebalanceerde maaltijden voor u kookt waarbij we rekening houden met dieetwensen. Dit betreft dus het ontbijt, de lunch en het diner. Het diner bestaat uit drie gangen. Daarnaast kunt u koffie en thee de hele dag door drinken en zorgen we gedurende de dag voor lekkernijen.

6. Kan ik zelf koken in mijn appartement?

Elk appartement beschikt over een keuken of een pantry (een kleine keukenopstelling met koelkast, magnetron, aanrecht en kastjes). Vanwege veiligheidsredenen is er geen kooktoestel aanwezig. Drie maal per dag worden maaltijden bereid door een chef-kok. U kunt deze in de gezamenlijke dinerruimte of in uw eigen appartement nuttigen.

7. Moet ik deelnemen aan alle activiteiten?

Nee, u bent niets verplicht en u bepaalt zelf aan welke activiteiten u deelneemt. Uw privacy respecteren wij.

8. Welke activiteiten worden georganiseerd?

Bij Domus Magnus bieden we een groot pakket aan activiteiten aan, rekening houdend met de interesses van de bewoners van die locatie. Het betreft gezamenlijke, maar ook individuele activiteiten.
 

lees verder

9. Moet ik zelf voor de was zorgen?

Nee, bij Domus Magnus zit een wasservice bij de woonservicekosten inbegrepen; dit betreft kleding en linnengoed. Stoomgoed is niet inbegrepen, maar dit kunnen wij wel voor uw verzorgen. De kosten worden particulier doorgerekend.

10. Mag ik mijn huisdier meenemen?

Ja, het betreft uw eigen appartement. U kunt gewoon uw huisdier meenemen, mits deze geen overlast bezorgt voor de overige bewoners.

 

Financiƫring

1. Regeling stoomgoed

De wasvoorziening is onderdeel van de woonservicekosten bij Domus Magnus. Dit geldt echter niet voor stoomgoed. Stoomgoed dient apart te worden aangeboden en zal apart in rekening worden gebracht. 

lees verder

2. Telefoon, Internet en TV

Ieder appartement van Domus Magnus is voorzien van technische voorzieningen voor vaste telefonie. Het abonnement en de verhuiskosten, dan wel eventuele aansluitkosten, zijn voor rekening van de cliënt. Elk appartement van Domus Magnus heeft een kabel TV aansluiting. 

lees verder

3. Pedicure/manicure/kapper

Externe dienstverlening zoals kapper, pedicure en manicure worden veelal op de locatie aangeboden. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dan is de afrekening voor deze diensten rechtstreeks met de dienstverlener in kwestie.

lees verder

4. Mogelijkheid huren hoog/laag bed

Bij toenemende zorgvraag kan het wenselijk zijn om een zogeheten hoog/laag bed te gebruiken. Dit is een bed met veelal een antidecubitus matras, die elektrisch in verschillende standen te zetten is. 

lees verder

5. Gemeentelijke heffingen

Bij Domus Magnus woont u zelfstandig in uw eigen appartement. De wettelijke gemeentelijke belastingen dient u dan ook zelf te voldoen en zijn niet inbegrepen in de woonservicekosten.

lees verder

6. Bekostiging uitstapjes

Er worden regelmatig uitstapjes georganiseerd voor bewoners met verschillende zorgvragen. De kosten van deze uitstapjes worden berekend op het aantal deelnemers en activiteitenbegeleiders van deze uitstapjes. Denk hierbij aan de huur van een bus met chauffeur, consumpties en toegangskaarten.

lees verder

7. Wat is mijn eigen bijdrage?

Indien u ook zorgbehoevend bent wordt de zorg ingezet via een drietal wetten; de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Zorgverzekeringwet (Zvw) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De overheid betaalt een groot deel van de zorgkosten. Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt daarnaast een eigen bijdrage. 

lees verder

8. Wat is inbegrepen en wat niet?

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Een deel van deze woonservicekosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke, financiële situatie één keer per jaar fiscaal aftrekbaar.

lees verder