Marion Vermeeren aan het woord

Het is fijn dat er niet continu op de klok gekeken moet worden, maar dat je echt de tijd kan nemen bij een bewoner.

Marion Vermeeren is sinds november 2011 in dienst gekomen als zorgmedewerkster, één maand na de opening van onze locatie De Sterreschans in Nijmegen. Voordat ze de stap maakte naar de particuliere zorg heeft Marion jarenlang bij de thuiszorg gewerkt en als geriatrisch verpleegkundige in een regulier verpleeghuis. Toen ze een personeelsadvertentie zag om bij De Sterreschans te kunnen werken, twijfelde ze geen moment en solliciteerde meteen.

"Er is een behoorlijk groot verschil tussen een regulier of een particulier verzorgingstehuis. Uiteraard is de locatie veel mooier en ruimer opgezet. Bewoners hebben een groot appartement en een gescheiden woon- en slaapkamer. Maar ook de instelling van de mensen is heel anders. De meeste bewoners op de locaties van Domus Magnus zijn hoog opgeleid en komen uit een goed milieu”, aldus Marion.


“De bewoners zijn nog aardig actief en hebben een breed sociaal leven. Ze vragen ook meer van het personeel dan ik gewend ben bij een regulier verzorgingstehuis. Veel mensen hadden vroeger een butler of dienstmeisjes in dienst en ze zijn dus gewend om op hun wenken bediend te worden. Nu verwachten ze dit ook van ons, maar dit is natuurlijk niet mogelijk, al doen we uiteraard ons best!” zegt Marion met een brede glimlach.

Het werken bij De Sterreschans bevalt Marion ontzettend goed. “Er wordt bij Domus Magnus veel meer tijd besteedt aan de bewoners dan bij een reguliere instelling. Het is fijn dat er niet continu op de klok gekeken moet worden, maar dat je echt de tijd kan nemen bij een bewoner. Tuurlijk is het hard werken en moeten de schouders er af en toe flink onder gezet worden, maar met een gemotiveerd team aan collega’s doen we alles met plezier. Dit stralen we uiteindelijk weer uit naar de bewoners wat natuurlijk erg belangrijk is.”

De Sterreschans, een voormalig schippersinternaat, heeft naast dat het een fijne werkplek is, nog iets speciaals voor Marion. Zij heeft namelijk zelf jarenlang op een schippersinternaat in Nijmegen gewoond als schippersdochter. Er waren toen twee internaten in Nijmegen; een protestantse (De Sterreschans) en een katholieke waarvan zij op het katholieke schippersinternaat woonde. “Het is toch een grappig idee dat ik net zo goed hier had kunnen wonen als schippersdochter. Het is leuk dat ik de historie van het gebouw ken, dat maakt het toch net iets specialer!”