De heer Kole over woonzorglocatie Klein Engelenburg in Brummen

Er wordt op Klein Engelenburg structuur geboden door middel van de activiteiten, dit geeft ons houvast en een veilig gevoel. Er is weer rust en we hoeven ons geen zorgen meer te maken over de dagelijkse beslommeringen.

Wonen
Met veel plezier woonden de heer en mevrouw Kole zelfstandig in Castricum, Noord Holland. Toen de mobiliteit van de heer achteruit ging en mevrouw Kole last kreeg van geheugenproblemen, besloot het echtpaar op zoek te gaan naar een nieuwe woonvorm met 24-uurszorg. De grootste eis bij het vinden van een geschikte locatie was om samen te kunnen blijven wonen. Tijdens de oriëntatie, die voornamelijk via internet verliep, kwamen zij een advertentie in de krant tegen van Domus Magnus, waarbij echtparen samen hun intrek kunnen nemen in een woonzorgappartement. De heer Kole; “Toen bleek dat Domus Magnus ook nog eens een woonzorglocatie in Brummen heeft, de woonplaats van onze dochter nota bene, was het geen moeilijke keus om van Noord-Holland naar Gelderland te verhuizen!”

Zorg
Gelukkigerwijs was er geen wachtlijst en kon het echtpaar snel hun intrek nemen in hun ruime zelfstandige appartement. Waar het thuis zwaarder werd om zelfstandig de dag door te komen met het doen van boodschappen, het bereiden van de maaltijden en het voor zichzelf zorgen, kunnen ze nu op landgoed Klein Engelenburg veel uit handen geven. Er is weer rust en ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de dagelijkse beslommeringen. Er wordt dagelijks vers voor ze gekookt, het appartement wordt schoongemaakt en zij kunnen deelnemen aan een uitgebreid activiteitenaanbod.

Ondanks dat de heer nog niet veel zorg nodig heeft, vindt hij het een fijn idee dat indien dit in de toekomst wel nodig mocht zijn, de locatie de benodigde zorg kan bieden. “De zorg is fijn en deskundig. Het verzorgend personeel helpt mijn vrouw bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals de hulp van en naar bed. Er wordt structuur geboden door middel van de dagelijkse activiteiten, dit geeft ons houvast en een veilig gevoel.”, aldus de heer. Ook de kinderen vinden het een geruststellend idee dat er altijd zorg aanwezig is. Daarnaast kunnen ze via Caren, het digitale zorgnetwerk van Domus Magnus, op de hoogte blijven van het welzijn van hun ouders.

Leven
Inmiddels heeft het echtpaar leuke contacten opgedaan met de andere bewoners op de locatie en dineren ze elke avond in het restaurant van het monumentale landhuis. Ze vinden het fijn om weer een groter sociaal netwerk te hebben en zitten regelmatig met iedereen bij te praten. Daarnaast sluit de heer graag aan bij de herensociëteit of gaat hij mee met de georganiseerde busritjes langs de mooie plekken in Gelderland.