De heer Groen over woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam

Al met al geeft deze woon- en zorgsituatie zo veel meer rust dan toen ons familielid nog alleen thuis woonde en er problemen waren met de zorg en het dagelijkse contact met anderen.

Toen er een acute zorgvraag ontstond, waardoor de heer Groen om verschillende redenen niet meer zelfstandig thuis kon blijven wonen, is de familie op zoek gegaan naar een nieuwe woonvorm. De grootste wens van de familie, en ook van de heer zelf, was om in de regio van Amsterdam te blijven wonen. Via internet kwamen ze de diverse woonzorgcomplexen van Domus Magnus tegen en die spraken direct erg aan.

De zoektocht
De zoon van de heer Groen; “We hebben uiteindelijk beide locaties van Domus Magnus bezocht; Het Hendrickszhuys aan de Herengracht en De Uylenburgh aan de Lauriergracht. De Uylenburgh had geen plek om aan onze acute zorgvraag te kunnen voldoen. Het Hendrickszhuys daarentegen was echt nog maar net open en had gelukkig nog beschikbare appartementen. Het is werkelijk een schitterend gerenoveerd zorgcomplex en na het bekijken van het eerste appartement wist mijn vader direct; Deze locatie en dit appartement wordt het! Hij vond het zelfs zo mooi dat hij bijna niet kon geloven dat hij hier zou gaan wonen.”

Contact met anderen
Afgezien van een paar dagen wennen heeft de heer Groen geen moeite gehad met het verhuizen. Misschien nog wel het belangrijkste voor hem is het feit dat hij nu constant mensen om zich heen heeft, waarmee hij contact kan leggen. Het is zeker geen verplichting, hij kan zich ook rustig terugtrekken in zijn eigen appartement, maar het is er wel als hij behoefte heeft aan wat gezelligheid en een praatje.

Welzijn
Zoon van de heer Groen: “Mijn vader maakt met veel plezier gebruik van het aangeboden activiteitenprogramma. Er wordt veel aandacht besteed aan het neerzetten van een afwisselend programma en muziek speelt hier een grote rol in. Mijn vader is een groot muziekliefhebber, het is daarom leuk dat hij veel aansluiting vindt. Ondanks dat het diner ook op het eigen zorgappartement gegeten kan worden, dineert de heer altijd in het restaurant. De zoon vervolgt: “Het eten, dat verzorgd wordt door een heuse topkok, is geweldig. Daarnaast is het dineren voor ons familielid erg prettig omdat er dan veel aanspraak is.”

De zorg
Het is natuurlijk mooi meegenomen dat de woonzorglocatie er prachtig uitziet, maar dat is uiteindelijk niet waar het om draait, maar ook de zorg is nog eens fantastisch te noemen. De verzorgers, verplegers en andere medewerkers zijn erg lief en geduldig en doen hun werk met heel veel toewijding en passie.

Veel meer rust
Het Hendrickszhuys moet wel één van de mooiste woonzorgcomplexen van Nederland zijn. Een oud grachtenpand, met liefde en op schitterende wijze gerenoveerd, in het bezit van een prachtige grote tuin met al even mooi oud tuinhuis… Het is een ware oase in het hart van Amsterdam.

Al met al geeft deze woon- en zorgsituatie zo veel meer rust dan toen ons familielid nog alleen thuis woonde en er problemen waren met de zorg en het dagelijkse contact met anderen. Mijn vader is werkelijk volledig opgeleefd en zegt dat hij het gevoel heeft dat hij heerlijk verzorgd in een hotel zit! Dat is toch prachtig?”, sluit de zoon van de heer Groen af.

(De naam is vanwege privacyredenen gefingeerd)