De heer Gantvoort over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Ik heb nog nooit problemen gehad met het personeel van Hildebrand. Het is fijn om geholpen te worden bij de dagelijkse dingen.

Sinds begin 2016 woont de heer Gantvoort in woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem. Hiervoor heeft de heer samen met zijn vrouw in Aerdenhout gewoond. Hij ging toen iedere week naar de dagbesteding in Bloemendaal.

Persoonlijke zorg
Toen zijn vrouw ziek werd en opgenomen moest worden in een hospice, gingen de drie dochters van hun vader op zoek naar een woonvorm omdat hij vergeetachtig werd. Thuis wonen ging helaas niet meer. Sindsdien woont meneer Gantvoort in locatie Hildebrand in een prachtig, zelf ingericht appartement met een eigen buitenplaatsje. Hij vindt het prettig om zorg te ontvangen en het altijd ‘bij de hand’ te hebben. Hij is erg tevreden is over de medewerkers: ”Ik heb nog nooit problemen gehad met het personeel. Het is fijn om geholpen te worden bij de dagelijkse dingen. Ik vind het ook fijn dat ik vrij kan rondlopen zonder dat men mij stoort.”

Sociale contacten
De heer heeft het prima naar zijn zin bij Hildebrand. Ondanks dat hij alleen woont kan hij zich nog goed vermaken. Elke dag is hij in de gemeenschappelijke dinerzaal aanwezig voor het ontbijt, lunch en diner. Dit gebeurt aan een tafel met medebewoners, wat ook meteen het moment is voor een praatje. “Ik heb met een aantal bewoners leuk contact en met anderen staat dit op een wat lager pitje.” Daarnaast vindt de heer het ook heerlijk om even rustig alleen een krantje te lezen in de woonkeuken, het liefst onder het genot van een heerlijk kopje espresso.

Activiteiten
De heer doet enthousiast mee met de activiteiten in het huis. Elke dag sluit de heer graag aan bij het bespreken van de krant en ook doet hij regelmatig mee met geheugentraining. Daarnaast wil hij de wekelijkse concerten niet missen, vooral van de klassieke stukken kan hij erg genieten.

Een frisse neus halen staat hoog in het vaandel en dat is zeker mogelijk bij Hildebrand. De locatie ligt namelijk tegenover het oudste stadspark van Nederland; de Haarlemmerhout. Ook is de locatie in bezit van een duofiets waar de heer zichtbaar van geniet. Tevens gaat hij graag met zijn dochter naar musea in de omgeving als er interessante tentoonstellingen zijn. “Wat dat betreft is het fijn wonen zo dichtbij het centrum”, aldus de heer Gantvoort.