De heer G. over woonzorglocatie Villa Molenenk in Deventer

De filosofie van Domus Magnus sprak me lang geleden al aan. Op basis van een aantal criteria die ik had, onder andere de prachtige groene natuur en het ruime terrein, hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Dat het kiezen van een nieuwe woonvorm jaren kan duren, blijkt wel uit het verhaal van de heer G. Voordat hij en zijn vrouw definitief moesten besluiten om op een Domus Magnus locatie te komen wonen, hebben zij Domus Magnus  jarenlang gevolgd. Toen de noodzaak om op een woonzorglocatie van Domus Magnus te gaan wonen hoog werd, kwam ook een nieuwe locatie voorbij. Een locatie waarbij al hun wensen samenkwamen: Villa Molenenk in Deventer

Vertrouwenwekkende organisatie
De heer G.  was 7 jaar geleden al op zoek gegaan naar een goede woonzorggelegenheid voor hem en zijn vrouw, maar er was geen directe haast. Meerdere organisaties werden op internet kritisch bekeken en daaruit kwam Domus Magnus in hun ogen als beste naar voren. “Toen ik via internet Domus Magnus tegen kwam, waren wij direct erg enthousiast over het concept. Mijn vrouw en ik hebben destijds ook een rondleiding over Landgoed Klein Engelenburg in Brummen gekregen en we hebben erg kritische en leuke gesprekken met directie en medewerkers gevoerd.”, aldus de heer G. De filosofie van Domus Magnus en de principes van de grondslaglegger (Erwin Miedema) werden in deze gesprekken bevestigd. De heer G.: “Domus Magnus is een degelijke organisatie met een gezonde financiële basis en om die reden ben ik Domus Magnus jarenlang gaan volgen.” Sinds oktober 2017 woont het echtpaar als één van de eerste bewoners op woonzorglocatie Villa Molenenk.

Verhuizen naar Deventer
“Op basis van een aantal criteria die ik had, onder andere de prachtige groene natuur en het ruime terrein, hebben we uiteindelijk de knoop voor Villa Molenenk doorgehakt.” zegt de heer G. over hun uiteindelijke beslissing om naar de woonzorglocatie te Deventer te verhuizen. Ook hadden de heer G. en zijn vrouw de omgeving rondom Deventer uitvoerig verkend; zij hebben  de villa meerdere keren bezocht. Een verhuizing blijft een hele stap. Het echtpaar ging van een groot huis van 160m2 naar een appartement van 55m2 en moest van een aantal spullen afscheid nemen. Gelukkig kon veel van het eigen interieur meegenomen worden. Met hulp van hun twee zonen en aanhang verliep het uit- en inhuizen voorspoedig. De heer G.: “Ik vind Villa Molenenk een bijzonder aantrekkelijk pand. Het is op de nieuwste zorgfuncties toegesneden. Wij profiteren hier nu al van, maar ik weet zeker dat toekomstige bewoners hier ook van gaan profiteren. Ik kan niet anders stellen dan dat Villa Molenenk in Deventer er grandioos uit ziet!”