✓  28 ruime zorgappartementen
✓  Groene omgeving dichtbij
Deventer centrum
✓  Uitstekend geschikt voor echtparen
✓  Eigen landgoed met tuin en diverse terrassen
✓  Gevarieerd welzijns- en activiteitenaanbod

✓  24-uurs persoonlijke zorg

Sfeervolle woonzorg in Deventer

Op een lommerrijke plek in Deventer staat sinds september 2017 een luxe woonzorglocatie voor ouderen die willen wonen met zorg. Het pand is in klassieke stijl gebouwd en staat op de plek van de oude Villa Molenenk. Middenin het groen en vlakbij het historische centrum.

Wonen

Ligging
Villa Molenenk ligt op een eigen landgoed van 1,5 hectare en grenst aan het monumentale stadspark Het Nieuwe Plantsoen. Het historische centrum van Deventer ligt op een paar minuten rijden. Ook de schilderachtige plaatsen rond de IJssel, zoals Wijhe, Olst en Zutphen, zijn vanuit de nieuw gebouwde zorgvilla eenvoudig te bereiken.

Het pand staat op een glooiing en heeft een klassieke uitstraling met aan de voorkant een grote, karakteristieke eik. Binnen heerst een gevoel van ruimte, warmte en huiselijkheid. Bij binnenkomst in de centrale hal is de openhaard in de huiskamer direct goed te zien. Moderne meubels geven een gezellige en frisse uitstraling. Verder beschikt de locatie over een open keuken en een ruim restaurant. In de tweede huiskamer kan men in alle rust genieten van een kop koffie of thee. Daarnaast is er een bibliotheek. Vanuit alle gezamenlijke ruimtes is er uitzicht op de prachtige tuin en toegang tot verschillende terrassen en buitenzitjes.

Indeling
De ruime zorgappartementen in Villa Molenenk hebben een oppervlakte tussen de 30 en 62 m2. Ieder appartement geeft een uniek uitzicht op het omliggende landgoed. Een aantal appartementen beschikt over een Frans balkon, dakterras of directe toegang tot de tuin. Alle zorgappartementen hebben een ruime woonkamer met slaapgelegenheid, evenals een eigen luxe badkamer met douche en toilet. In het souterrain zijn een beauty- en kapsalon, hometrainer en infraroodcabine aanwezig. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn daarbij allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Zorg

Bij Villa Molenenk kan men rekenen op professionele woonzorg. Deze loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging. Op de locatie wonen met name bewoners met een vorm van dementie alsook een zorgvraag op lichamelijk gebied. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig, wat de bewoners en hun familie een gevoel van veiligheid geeft. Mocht de zorgvraag veranderen of de zorgindicatie wijzigen, dan is dat veelal geen probleem. De geboden zorg groeit mee, wat betekent dat verhuizen in principe niet meer nodig is. 

Leven

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden geregeld uitstapjes, themaweken en andere afwisselende activiteiten georganiseerd. Wekelijks is er zelfs een concert, waarbij familie en vrienden als vanzelfsprekend van harte welkom zijn. Ook zijn er bewoners die naast het gezelschap van de medebewoners van een eigen huisdier genietenDeze persoonlijke elementen komen bij onze woonzorg in Deventer altijd op de eerste plaats. Bij Villa Molenenk wordt het leven van onze bewoners regelmatig gevierd, bijvoorbeeld met een borrelmoment in huiselijke sfeer waarvan de koks het bereiden van het lekkers voor hun rekening nemen.

Virtuele rondleiding

Wilt u een indruk krijgen van de woonzorg in Deventer? Dankzij onderstaande beelden kunt u altijd een virtuele wandeling door Villa Molenenk maken. Ontdek het gezellige restaurant met de open keuken, neem een kijkje bij de haard met zithoek en uitzicht op de tuin, of wandel door een aantal appartementen.

Wilt u de sfeer eens persoonlijk komen proeven? Ook dan bent u van harte welkom bij Villa Molenenk. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding.


Bewoners aan het woord:

De filosofie van Domus Magnus sprak me lang geleden al aan. Op basis van een aantal criteria die ik had, onder andere de prachtige groene natuur en het ruime terrein, hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Lees het volledige verhaal van De heer G. over woonzorglocatie Villa Molenenk in Deventer

banner Villa Molenenk

Locatiemanager

Sinds 1 januari 2019 is Inge Groothedde locatiemanager van Villa Molenenk. Van oorsprong is zij verpleegkundige met ruime ervaring in de ziekenhuis- en verstandelijk gehandicaptenzorg. Na de opleiding tot verpleegkundige heeft Inge een HBO managementopleiding gevolgd.

“De functie van locatiemanager bij Villa Molenenk is een mooie stap in mijn carrière. Na 11 jaar als manager binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe stap. Als geboren en getogen Deventerse heb ik de bouw van deze prachtige villa van dichtbij kunnen volgen. Een unieke en sfeervolle woonzorglocatie waar bewoners op een veilige plek wonen die voelt als thuis. Daarbij is het gezamenlijke doel om professionele en kwalitatief goede zorg en ondersteuning te bieden. Als locatiemanager ben ik graag in verbinding en dicht bij de bewoners, familieleden en het team. Ik vind het belangrijk gezamenlijk aan onze doelstellingen te werken.”


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage. Bij Villa Molenenk woont u vanaf €3250,- per maand.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Ik ben u graag van dienst

Ik ben u graag van dienst

"Bent u op zoek naar een woning met zorg en nieuwsgierig naar Villa Molenenk? Dan nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat ik u een keer mag rondleiden." - Inemarie, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x