✓  28 ruime zorgappartementen
✓  24-uur aanwezigheid van persoonlijke zorg
✓  Uitstekend geschikt voor echtparen
✓  Eigen landgoed met tuin en diverse terrassen
✓  Gevarieerd welzijns- en activiteitenaanbod
✓  Omringd door groen en dichtbij het centrum van Deventer

Sfeervolle woonzorg in Deventer

Op een lommerrijke plek in Deventer staat deze nieuwe, luxe woonzorglocatie voor ouderen die willen wonen met zorg. Het pand is in klassieke stijl gebouwd en staat op de plek van de oude Villa Molenenk. Middenin het groen en vlakbij het historische centrum.

Wonen

Ligging
Villa Molenenk ligt op een eigen landgoed van 1,5 hectare en grenst aan het monumentale stadspark Het Nieuwe Plantsoen. Het historische centrum van Deventer ligt op een paar minuten rijden. Ook de schilderachtige plaatsen rond de IJssel, zoals Wijhe, Olst en Zutphen, zijn vanuit de nieuw gebouwde zorgvilla eenvoudig te bereiken.

Het pand staat op een glooiing en heeft een klassieke uitstraling met aan de voorkant een grote, karakteristieke eik. Binnen heerst een gevoel van ruimte, warmte en huiselijkheid. Bij binnenkomst in de centrale hal is de openhaard in de huiskamer direct goed te zien. Moderne meubels geven een gezellige en frisse uitstraling. Verder beschikt de locatie over een open keuken en een ruim restaurant. In de tweede huiskamer kan men in alle rust genieten van een kop koffie of thee. Daarnaast is er een bibliotheek. Vanuit alle gezamenlijke ruimtes is er uitzicht op de prachtige tuin en toegang tot verschillende terrassen en buitenzitjes.

Indeling
De ruime zorgappartementen in Villa Molenenk hebben een oppervlakte tussen de 30 en 62 m2. Ieder appartement geeft een uniek uitzicht op het omliggende landgoed. Een aantal appartementen beschikt over een Frans balkon, dakterras of directe toegang tot de tuin. Alle zorgappartementen hebben een ruime woonkamer met slaapgelegenheid, evenals een eigen luxe badkamer met douche en toilet. In het souterrain zijn een beauty- en kapsalon, hometrainer en infraroodcabine aanwezig. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn daarbij allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Zorg

Bij Villa Molenenk kan men rekenen op professionele woonzorg. Deze loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging. Op de locatie wonen met name bewoners met een vorm van dementie als een zorgvraag op lichamelijk gebied. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig, wat de bewoners en hun familie een gevoel van veiligheid geeft. Mocht de zorgvraag veranderen of de zorgindicatie wijzigen, dan is dat veelal geen probleem. De geboden zorg groeit mee, wat betekent dat verhuizen in principe niet meer nodig is. 

Leven

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden geregeld uitstapjes, themaweken en andere afwisselende activiteiten georganiseerd. Wekelijks is er zelfs een concert, waarbij familie en vrienden als vanzelfsprekend van harte welkom zijn. Ook zijn er bewoners die naast het gezelschap van de medebewoners van een eigen huisdier genietenDeze persoonlijke elementen komen bij onze woonzorg in Deventer altijd op de eerste plaats. Bij Villa Molenenk wordt het leven van onze bewoners regelmatig gevierd, bijvoorbeeld met een borrelmoment in huiselijke sfeer waarvan de koks het bereiden van het lekkers voor hun rekening nemen.

Virtuele rondleiding

Wilt u een indruk krijgen van de woonzorg in Deventer? Dankzij onderstaande beelden kunt u altijd een virtuele wandeling door Villa Molenenk maken. Ontdek het gezellige restaurant met de open keuken, neem een kijkje bij de haard met zithoek en uitzicht op de tuin, of wandel door een aantal appartementen.

Wilt u de sfeer eens persoonlijk komen proeven? Ook dan bent u van harte welkom bij Villa Molenenk. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding.