✓  32 ruime zorgappartementen
✓  Groene omgeving dichtbij Deventer centrum
✓  Uitstekend geschikt voor echtparen
✓  Eigen landgoed met tuin en diverse terrassen
✓  Gevarieerd activiteitenaanbod
✓  24-uurszorg garantie

Sfeervolle woonzorg in Deventer

Op een lommerrijke plek in Deventer staat sinds september 2017 de luxe woonzorglocatie Villa Molenenk. Hier vindt u rust, ruimte en privacy.

Wonen in  uw eigen zorgappartement

Ligging in het groen

Villa Molenenk ligt op een eigen landgoed van 1,5 hectare en grenst aan het monumentale stadspark Het Nieuwe Plantsoen. Het mooie, historische Deventer ligt op een paar minuten rijden. Schilderachtige plaatsen als Wijhe, Olst en Zutphen zijn vanuit de zorgvilla eenvoudig te bereiken.

Villa Molenenk staat op een glooiing en heeft een klassieke uitstraling. Binnen is het huiselijk en gezellig. De centrale hal, huiskamer met openhaard en moderne meubels geven de zorgwoning een warme en frisse uitstraling. Vanuit de open keuken worden dagelijks verse maaltijden geserveerd die genuttigd kunnen worden in het ruime restaurant. Genieten van een kop koffie of thee kan in de tweede huiskamer. Ook de bibliotheek nodigt uit tot ontspannen. De brede gangen geven een gevoel van ruimte en komen de mobiliteit ten goede. Vanuit alle gezamenlijke ruimtes is er uitzicht op de prachtige tuin met terrassen en buitenzitjes.

Indeling van de zorgappartementen

In dit luxe verzorgingshuis bij Deventer bevinden zich ruime zorgappartementen met een oppervlakte tussen de 30 en 65 m2. Ieder appartement geeft een uniek uitzicht op het omliggende landgoed. Een aantal appartementen beschikt over een Frans balkon, dakterras of directe toegang tot de tuin. De tweekamerappartementen in Villa Molenenk zijn uitermate geschikt voor echtparen.

Alle zorgappartementen hebben een ruime woonkamer met slaapgelegenheid, eigen luxe badkamer met douche en toilet. Bij Villa Molenenk is tevens een beauty- en kapsalon, hometrainer en infraroodcabine aanwezig. Alle appartementen zijn voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Professionele ouderenzorg in Deventer

Bij Villa Molenenk kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee.

Elke dag genieten van activiteiten

Dat onze bewoners zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven voeren vinden wij belangrijk. Daarom is er alle tijd en ruimte om uw dierbaren te ontvangen. Wij zorgen tevens voor een zinvolle dagbesteding door een ruim activiteitenaanbod aan te bieden zoals bewegen op muziek, yoga, lezingen, filmmiddagen en bloemschikken. Bij Villa Molenenk wordt veel aandacht besteedt aan muziek. Zo is er wekelijks een concert waarbij vrienden en familie graag aanschuiven.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Virtuele rondleiding

Wilt u een indruk krijgen van deze woonzorglocatie in Deventer? Dankzij onderstaande beelden kunt u altijd een virtuele wandeling door Villa Molenenk maken. Ontdek het gezellige restaurant met de open keuken, neem een kijkje bij de haard met zithoek en uitzicht op de tuin, of wandel door een aantal appartementen.


Wilt u de sfeer eens persoonlijk komen proeven? Ook dan bent u van harte welkom bij Villa Molenenk. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding.

Video: Wens van bewoonster in vervulling


Bewoners aan het woord:

De filosofie van Domus Magnus sprak me lang geleden al aan. Op basis van een aantal criteria die ik had, onder andere de prachtige groene natuur en het ruime terrein, hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Lees het volledige verhaal van De heer G. over woonzorglocatie Villa Molenenk in Deventer

banner Villa Molenenk

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als zorghotel en herstellingsoord geeft Villa Molenenk u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Bij Villa Molenenk zijn een aantal zorgappartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt.

Wilt u meer informatie ontvangen over ons zorghotel? 
Vraag hier dan vrijblijvend de brochure aan of bel met 085-0645910

Locatiemanager

Sinds 1 januari 2019 is Inge Groothedde locatiemanager van Villa Molenenk. Van oorsprong is zij verpleegkundige met ruime ervaring in de ziekenhuis- en verstandelijk gehandicaptenzorg. Na de opleiding tot verpleegkundige heeft Inge een HBO managementopleiding gevolgd.

“De functie van locatiemanager bij Villa Molenenk is een mooie stap in mijn carrière. Na 11 jaar als manager binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe stap. Als geboren en getogen Deventerse heb ik de bouw van deze prachtige villa van dichtbij kunnen volgen. Een unieke en sfeervolle woonzorglocatie waar bewoners op een veilige plek wonen die voelt als thuis. Daarbij is het gezamenlijke doel om professionele en kwalitatief goede zorg en ondersteuning te bieden. Als locatiemanager ben ik graag in verbinding en dicht bij de bewoners, familieleden en het team. Ik vind het belangrijk gezamenlijk aan onze doelstellingen te werken.”


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Villa Molenenk hanteren wij een vanafprijs van €3250,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en extra maaltijden voor uw bezoek(ers)

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

x