In het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis Het Sint Jozefpaviljoen verwezenlijkt Domus Magnus 34 luxe woonzorgappartementen. Naar verwachting begroet dit erkend gemeentelijk monumentale pand aan de Graaf Florisweg haar eerste bewoners eind 2019. 

Indeling

In totaal worden er 34 woonzorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. Ze zijn gemakkelijk per trap of lift te bereiken. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een ruime slaapkamer, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet. Het gebouw wordt volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Daarnaast worden er gezamenlijke algemene ruimtes verwezenlijkt zoals een restaurant, woonkamer en activiteitenruimte. Het grote oppervlak tussen de Graaf Florisweg en het pand biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van een heerlijke buitenruimte voor de toekomstige bewoners. 

Ligging

Het Sint Jozefpaviljoen is het hoofdgebouw van de Sint Jozeflocatie, een voormalig rooms-katholiek ziekenhuis. Dit erkend gemeentelijk monumentale pand werd tot begin 2014 gebruikt door het Groene Hart Ziekenhuis. De ligging van de nieuwe locatie ligt op slechts 15 minuten wandelen van het centrum van Gouda met talloze winkels, restaurants en musea. Achter de historische locatie wordt de nieuwbouw van Goudshof gerealiseerd. De nieuwe buurt krijgt veel groenplekken en een waterrijke singel.