✓  24-uurszorg op locatie                       ✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement                    ✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert              ✓  Rust, ruimte en privacy

In het Gelderse dorp Brummen ligt het prachtige landgoed Klein Engelenburg, de eerste locatie van Domus Magnus. Op bijna vier hectare staan een klassiek landhuis – een Rijksmonument –, de bijbehorende orangerie en een tuinmanswoning, met twee recent aangebouwde vleugels. In totaal beschikt Klein Engelenburg over 32 zelfstandige woonzorgappartementen, variërend van 40 tot 85 m2.

Indeling

Wie de statige hal van het landhuis binnengaat, ervaart meteen wat Domus Magnus zo bijzonder maakt. Door glas-in-lood-ramen zijn in één oogopslag de gemeenschappelijke woonkamer, de dinerzaal en de recreatieruimte te zien. Bewoners treffen elkaar daar voor ontbijt, lunch en diner, of voor één van de vele activiteiten of concerten. In het landhuis wonen senioren die zelfstandig kunnen en willen wonen; de orangerie biedt door zijn kleinschalige opzet ruimte aan ouderen die vanwege cognitieve problemen meer hulp nodig hebben.

Ligging

Het landhuis, de orangerie, de tuinmanswoning en de twee nieuwe vleugels zijn volledig afgestemd op de behoeften van senioren. Zo is er in alle gebouwen een lift aanwezig en zijn alle drempels verwijderd. Elk appartement is voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. In de parktuin van het landgoed zijn prachtige wandelpaden en zitjes aangelegd. Wonen in Landgoed Klein Engelenburg is kleinschalig, huiselijk en volledig afgestemd op ieders individuele zorgbehoefte.

'Wandel' via onderstaande beelden over het prachtige landgoed en krijg een goede indruk van de locatie. Om de sfeer te kunnen proeven, nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.


Bewoners aan het woord:

De heer Kole over woonzorglocatie Klein Engelenburg in Brummen

Er wordt op Klein Engelenburg structuur geboden door middel van de activiteiten, dit geeft ons houvast en een veilig gevoel. Er is weer rust en we hoeven ons geen zorgen meer te maken over de dagelijkse beslommeringen.

Lees het volledige verhaal van De heer Kole over woonzorglocatie Klein Engelenburg in Brummen

De heer Kusters over het zorghotel van Klein Engelenburg in Brummen

De nimmer aflatende zorg van het personeel en de moeite die men doet om het mensen naar de zin te maken bij Klein Engelenburg, bedankt!

Lees het volledige verhaal van De heer Kusters over het zorghotel van Klein Engelenburg in Brummen

banner Landgoed Klein Engelenburg

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als officieel erkend zorghotel en herstellingsoord geeft Klein Engelenburg u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

Op Landgoed Klein Engelenbrug is een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt.

Locatiemanager

Marga van den Tweel is per 1 februari 2017 locatiemanager van Klein Engelenburg. Sinds kort woont zij in het prachtige Montferland. Daar kwam een mooie uitdaging op haar pad: Hoofd zorg bij Klein Engelenburg. Marga voelde zich onmiddellijk thuis op dit bijzondere landgoed, mede omdat zij zich helemaal kon vinden in de filosofie van Domus Magnus: wonen, zorg, leven.

'Alle bewoners hebben recht op warme en kwalitatief hoogwaardige zorg. Het leven beleven zoals men dat van oudsher gewend is. Om dit mogelijk te maken is een optimale samenwerking nodig van alle medewerkers'. Marga heeft meer dan 30 jaar ervaring in het verpleeg-, zieken- en verzorgingshuis, met name in leidinggevende posities. Dit heeft zij ondersteund met een verpleegkundige en post-HBO managementopleiding. In haar vrije tijd is ze regelmatig op de racefiets of mountainbike te vinden, liefst in de Oostenrijkse of Zwitserse Alpen en samen met haar partner Ed en hond Loetje.


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten?

"Komt u het prachtige landgoed eens vrijblijvend bezichtigen? Ik vertel u dan graag meer over het wonen en leven op deze unieke locatie." - Marieke, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x