✓ 32 zorgappartementen
✓ 24/7 persoonlijke zorg aanwezig
✓ Rijksmonument op eigen landgoed
✓ Zelfstandig wonen in het landhuis
✓ Ruimte en rust in een groene omgeving
✓ Wonen met dementie in de orangerie
✓ Verse maaltijden en lokale ingrediënten
✓ Uitgebreid welzijns- en activiteitenaanbod

Exclusief wonen met zorg in Brummen

In het Gelderse dorp Brummen ligt het rijksmonument Landgoed Klein Engelenburg: een exclusieve locatie om te wonen met zorg. Het is zeer geschikt voor zelfstandige ouderen en mensen met een vorm van dementie. Op bijna vier hectare staan een klassiek landhuis met bijbehorende orangerie, een tuinmanswoning en twee nieuw aangebouwde vleugels.

Comfortabel en zelfstandig wonen met 24/7 persoonlijke zorg

Prachtige ligging in een groen gebied

Landgoed Klein Engelenburg ligt aan de rand van de Veluwe, in het groene gebied tussen Zutphen, Arnhem en Apeldoorn. De locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Station Brummen ligt op loopafstand en over verharde paden kunt u zo zo de gezellige dorpskern in lopen.

Indeling van de woonzorgappartementen

Als u de statige hal van het landhuis binnengaat, ervaart u direct wat dit monument zo bijzonder maakt. Een indrukwekkend trappenhuis met marmeren vloer, glas-in-loodramen, vleugel en ornamenten plafond betreft slechts de entree. Vanuit deze hal kunt u in een oogopslag de gemeenschappelijke woonkamer, de dinerzaal en de bibliotheek zien. In de centrale herenkamer wordt door de bewoners regelmatig gebridged, met een lekkere versnapering erbij. Via deze ruimte heeft u toegang tot het zonnige en beschutte terras op het zuiden, met uitzicht over het prachtige landgoed.

Dichtbij het landhuis staat de orangerie. Naast appartementen bevinden zich hier ook een activiteitenruimte en een riante huis- en eetkamer. Hier worden de maaltijden geserveerd die bereid worden in de grote, professionele keuken. De koks werken veelal samen met lokale leveranciers en biologische boeren uit de omgeving. Het ontwerp van de aangebouwde vleugels is modern en bestaat vrijwel geheel uit glas en riet, goed afgestemd op het landschapspark.

In het landhuis wonen senioren die zelfstandig kunnen en willen wonen. De orangerie biedt door de kleinschalige opzet ruimte aan bewoners die vanwege cognitieve problemen meer zorg nodig hebben.
De zorgappartementen hebben een oppervlakte tussen de 40 en 85 m2. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Ook is er in alle appartementen een persoonlijke alarminstallatie aanwezig, waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Beide panden zijn volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Zo zijn er bijvoorbeeld geen drempels aanwezig.

Van lichte zorg tot volledige verpleging

Landgoed Klein Engelenburg is door de indeling uitermate geschikt voor zowel ouderen met als ouderen zonder zorgvraag. De geboden zorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig, of men nu een lichamelijke zorgbehoefte heeft of hier woont vanwege een vorm van dementie. Op deze manier verblijven de bewoners met een gerust gevoel in Landgoed Klein Engelenburg. Mocht de zorgvraag gaandeweg veranderen of toenemen, dan is dat geen probleem. Het persoonlijke zorgplan wordt regelmatig bijgesteld, zodat bewoners altijd passende zorg ontvangen. Hierdoor is verhuizen in principe niet meer nodig.

Geniet van gevarieerde en gezellige activiteiten

Naast zorgmedewerkers heeft Klein Engelenburg een welzijnsteam dat zorgdraagt voor het activiteitenaanbod. Zij organiseren een gevarieerd programma. Zo wandelen we door de prachtige parktuin met grote vijver, zodat er volop genoten wordt van de natuur. Maar ook een heuse verwendag met schoonheidsbehandelingen, iets fröbelen op het terras in de zon of gewoon lekker genieten van een kop koffie terwijl de krant voorgelezen wordt is mogelijk. Wekelijks vindt er een klassiek concert plaats in de imposante hal van het landhuis. Hierbij zijn familie en kennissen natuurlijk van harte welkom om mee te genieten van de sfeer en de gezamenlijke borrel achteraf.

Virtuele rondleiding

Wilt u een indruk krijgen van het landgoed in Brummen en eens een kijkje nemen in de bibliotheek en statige herenkamer? Dankzij onderstaande beelden kunt u een virtuele wandeling over Landgoed Klein Engelenburg maken.

Wilt u de sfeer zelf komen ervaren? Dan bent u van harte welkom in het landhuis en de orangerie. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding.


Bewoners aan het woord:

De heer Kole over woonzorglocatie Klein Engelenburg in Brummen

Er wordt op Klein Engelenburg structuur geboden door middel van de activiteiten, dit geeft ons houvast en een veilig gevoel. Er is weer rust en we hoeven ons geen zorgen meer te maken over de dagelijkse beslommeringen.

Lees het volledige verhaal van De heer Kole over woonzorglocatie Klein Engelenburg in Brummen

De heer Kusters over het zorghotel van Klein Engelenburg in Brummen

De nimmer aflatende zorg van het personeel en de moeite die men doet om het mensen naar de zin te maken bij Klein Engelenburg, bedankt!

Lees het volledige verhaal van De heer Kusters over het zorghotel van Klein Engelenburg in Brummen

banner Landgoed Klein Engelenburg

Zorghotel Brummen: voor herstel of tijdelijk verblijf

Na een operatie of ziekenhuisopname kunt u niet altijd direct naar huis. Ons zorghotel biedt dan een uitkomst. Als erkend zorghotel en herstellingsoord biedt Landgoed Klein Engelenburg u de zorg en begeleiding die u nodig hebt. Hierdoor is het mogelijk om een periode tot rust te komen, zowel voor u als voor een familielid of mantelzorger.
Een aantal appartementen op Landgoed Klein Engelenburg is speciaal ingericht als zorghotel, zodat u optimaal en onder professionele begeleiding kunt herstellen. De zorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. Het geeft gasten een geruststellend gevoel dat er 24 uur per dag persoonlijke zorg beschikbaar is. Daarnaast staan vele faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Zo kunt u in huiselijke sfeer herstellen met de veilige zekerheid van zorg.

Wilt u meer informatie ontvangen over de zorghotelmogelijkheden in Klein Engelenburg? Vraag dan geheel vrijblijvend onze brochure aan.

Locatiemanager

Sinds februari 2017 is Marga van den Tweel werkzaam voor Domus Magnus op Landgoed Klein Engelenburg. Sinds haar verhuizing van midden Nederland naar het mooie Lochem voelt zij zich helemaal op haar plek op de groenste locatie van Domus Magnus. Met regelmaat komen haar hondjes Loetje en Banjo mee naar het werk en zijn zij kind aan huis bij de bewoners op de Orangerie.

'Alle bewoners hebben recht op warme en kwalitatief hoogwaardige zorg. Het leven beleven zoals men dat van oudsher gewend is. Om dit mogelijk te maken is een optimale samenwerking nodig van alle medewerkers'. Marga heeft meer dan 30 jaar ervaring in het verpleeg-, zieken- en verzorgingshuis, met name in leidinggevende posities. Dit heeft zij ondersteund met een verpleegkundige en post-HBO managementopleiding. In haar vrije tijd is ze regelmatig op de racefiets of mountainbike te vinden, liefst in de Oostenrijkse of Zwitserse Alpen.


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage. Bij Klein Engelenburg woont u vanaf €3000,- per maand.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten?

"Komt u het prachtige landgoed eens vrijblijvend bezichtigen? Ik vertel u dan graag meer over het wonen en leven op deze unieke locatie." - Marieke, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x