✓ 32 zorgappartementen
✓ Rijksmonument op eigen landgoed
✓ Zelfstandig wonen in het landhuis
✓ Wonen met dementie in de orangerie
✓ Dagelijks verse maaltijden 
✓ Uitgebreid activiteitenaanbod

Exclusief wonen met zorg in Brummen

Ligging

In het Gelderse dorp Brummen ligt het rijksmonument Landgoed Klein Engelenburg: een exclusieve locatie om te wonen met zorg. Het is zeer geschikt voor zelfstandige ouderen en mensen met een vorm van dementie. Op bijna vier hectare staan een klassiek landhuis met bijbehorende orangerie, een tuinmanswoning en twee nieuw aangebouwde vleugels. Landgoed Klein Engelenburg ligt aan de rand van de Veluwe, in het groene gebied tussen Zutphen, Arnhem en Apeldoorn. De locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Station Brummen ligt op loopafstand en over verharde paden kunt u zo de gezellige dorpskern in lopen.

Indeling van de woonzorgappartementen

Als u de statige hal van het landhuis binnengaat, ervaart u direct wat dit monument zo bijzonder maakt. Een indrukwekkend trappenhuis met marmeren vloer, glas-in-loodramen, vleugel en ornamenten plafond betreft slechts de entree. Vanuit deze hal kunt u in een oogopslag de gemeenschappelijke woonkamer, de dinerzaal en de bibliotheek zien. In de centrale herenkamer wordt door de bewoners regelmatig gebridged, met een lekkere versnapering erbij. Via deze ruimte heeft u toegang tot het zonnige en beschutte terras op het zuiden, met uitzicht over het prachtige landgoed.

Dichtbij het landhuis staat de orangerie. Naast appartementen bevinden zich hier ook een activiteitenruimte en een riante huis- en eetkamer. Hier worden de maaltijden geserveerd die bereid worden in de grote, professionele keuken. De koks werken veelal samen met lokale leveranciers en biologische boeren uit de omgeving. Het ontwerp van de aangebouwde vleugels is modern en bestaat vrijwel geheel uit glas en riet, goed afgestemd op het landschapspark.

De zorgappartementen hebben een oppervlakte tussen de 40 en 85 m2. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Ook is er in alle appartementen een persoonlijke alarminstallatie aanwezig, waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Beide panden zijn volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Zo zijn er bijvoorbeeld geen drempels aanwezig.

Professionele en persoonlijke ouderenzorg in Gelderland

In het landhuis wonen senioren die zelfstandig kunnen en willen wonen. De orangerie biedt door de kleinschalige opzet ruimte aan bewoners die vanwege cognitieve problemen meer zorg nodig hebben. De geboden ouderenzorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee.

Geniet van gevarieerde en gezellige activiteiten

Naast zorgmedewerkers heeft Klein Engelenburg een welzijnsteam dat zorgdraagt voor het activiteitenaanbod. Zij organiseren een gevarieerd programma. Zo wandelen we door de prachtige parktuin met grote vijver, zodat er volop genoten wordt van de natuur. Maar ook een heuse verwendag met schoonheidsbehandelingen, iets fröbelen op het terras in de zon of gewoon lekker genieten van een kop koffie terwijl de krant voorgelezen wordt is mogelijk. Wekelijks vindt er een klassiek concert plaats in de imposante hal van het landhuis. Hierbij zijn familie en kennissen natuurlijk van harte welkom om mee te genieten van de sfeer en de gezamenlijke borrel achteraf.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Virtuele rondleiding

Wilt u een indruk krijgen van het landgoed in Brummen en eens een kijkje nemen in de bibliotheek en statige herenkamer? Dankzij onderstaande beelden kunt u een virtuele wandeling over Landgoed Klein Engelenburg maken.

Wilt u de sfeer zelf komen ervaren? Dan bent u van harte welkom in het landhuis en de orangerie. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding.


Bewoners aan het woord:

De heer Oldenburg over een jaar wonen op Landgoed Klein Engelenburg

Hier genieten we nog heel wat zelfstandigheid, maar de grote winst is dat wij een flink deel van het interieur, waarmee we zo verbonden zijn, mee konden nemen.

Lees het volledige verhaal van De heer Oldenburg over een jaar wonen op Landgoed Klein Engelenburg

Mevrouw de Looff over woonzorglocatie landgoed Klein Engelenburg in Brummen

De mensen die er werken doen dat met veel liefde en aandacht en zijn begripvol. Het leven wordt hier echt gevierd.

Lees het volledige verhaal van Mevrouw de Looff over woonzorglocatie landgoed Klein Engelenburg in Brummen

banner Landgoed Klein Engelenburg

Locatiemanager

Sinds februari 2017 is Marga van den Tweel werkzaam voor Domus Magnus op Landgoed Klein Engelenburg. Sinds haar verhuizing van midden Nederland naar het mooie Lochem voelt zij zich helemaal op haar plek op de groenste locatie van Domus Magnus. Met regelmaat komen haar hondjes Loetje en Banjo mee naar het werk en zijn zij kind aan huis bij de bewoners op de Orangerie.

'Alle bewoners hebben recht op warme en kwalitatief hoogwaardige zorg. Het leven beleven zoals men dat van oudsher gewend is. Om dit mogelijk te maken is een optimale samenwerking nodig van alle medewerkers'. Marga heeft meer dan 30 jaar ervaring in het verpleeg-, zieken- en verzorgingshuis, met name in leidinggevende posities. Dit heeft zij ondersteund met een verpleegkundige en post-HBO managementopleiding. In haar vrije tijd is ze regelmatig op de racefiets of mountainbike te vinden, liefst in de Oostenrijkse of Zwitserse Alpen.


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Landgoed Klein Engelenburg hanteren wij een vanafprijs van €3000,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

x