✓  19 ruime appartementen
✓  Centrum Hilversum op 100 meter afstand
✓  24/7 persoonlijke zorg aanwezig
✓  Geschikt voor wonen met dementie
✓  Gevarieerd welzijns- en activiteitenaanbod
✓  Knusse omheinde tuin met zon en terrassen

Unieke woonzorg in Hilversum

Dit gemeentelijk monument uit 1889 ligt vlak naast het centrum van Hilversum en biedt knusse appartementen waar ouderen met een zorgbehoefte wonen. Koetshuys Erica is onderdeel van het voormalig landgoed Erica en bestaat uit een koetshuis en een nieuw gebouwde zorgvilla in de tuin.

Wonen

Ligging
Deze woonzorglocatie met beschermd stadsgezicht is gelegen in de rustige villawijk Boomberg nabij het centrum van Hilversum. De winkels zijn slechts enkele straten verderop gelegen en het station bevindt zich op tien minuten loopafstand. In de buurt van Koetshuys Erica kunnen bezoekers zowel vrij als betaald parkeren. Ondanks deze centrale ligging ervaart men in het monumentale pand en de rondom gelegen tuin een serene rust en huiselijke sfeer.

Indeling
In de algemene ruimtes is de warmte direct voelbaar. Vanuit de lichte woonkamer waar zich de open haard en vleugel bevinden, kijk je door de schuifdeuren naar de naastgelegen ruimtes. In de aangrenzende herenkamer staat een gezellige leestafel en het aquarium, waar men in alle rust kan genieten van een kop koffie of thee. De open leefkeuken met zitgelegenheid geeft uitzicht op de historische binnentuin, welke door de openslaande deuren te bereiken is. Door deze huiselijke sfeer voelt Koetshuys Erica aan als een groot huishouden. 

Deze woonzorglocatie in Hilversum is splitlevel opgebouwd. Hierdoor zijn er geen lange trappen, maar steeds slechts een aantal treden naar de volgende verdieping. Uiteraard is elk appartement ook goed bereikbaar met de lift. De woonzorgappartementen hebben een oppervlakte tussen de 30 en 45 m lang. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer met slaapgelegenheid en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt daarbij over een Frans balkon of een dakterras. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn bovendien allemaal voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen.

Zorg

Bij Koetshuys Erica wonen met name bewoners met een vorm van dementie of een lichamelijke zorgvraag. De geboden woonzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig, zodat de bewoners maar ook hun dierbaren met een gerust hart kunnen gaan slapen. Mocht de zorgvraag toenemen of veranderen, dan is dat veelal geen probleem. Het persoonlijke zorgplan wordt op maat bijgesteld, zodat men de juiste zorg ontvangt. Verhuizen is hierdoor in principe niet meer nodig. Dankzij het vaste personeel op de locatie kent de bewoner de verzorgende die aan het bed verschijnt.

Leven

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een uitgebreid activiteitenaanbodEr worden regelmatig uitstapjes, themaweken en andere activiteiten georganiseerd. Een bezoekje aan de markt, genieten van de zon in de tuin of een stuk fietsen met de duofiets, de bewoners gaan er graag op uit. Wekelijks is er een huiskamerconcert, waar naar uitgekeken wordt. Door te luisteren naar de persoonlijke wensengroot of kleinmaakt het team van Koetshuys Erica van iedere dag een mooie dag.

Rondleiding

Neem hieronder alvast een virtueel kijkje in Koetshuys Erica. Wilt u de sfeer persoonlijk komen proeven? Dan bent u van harte welkom bij Koetshuys Erica.
Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.
 


Video