✓  19 ruime appartementen
✓  Centrum Hilversum op 100 meter afstand
✓  24/7 zorgmedewerker aanwezig
✓  Geschikt voor wonen met dementie
✓  Gevarieerd activiteitenaanbod
✓  Knusse omheinde tuin met zon en terrassen

Unieke woonzorg in Hilversum

Dit gemeentelijk monument uit 1889 ligt vlak naast het centrum van Hilversum en biedt knusse appartementen waar ouderen met een zorgbehoefte wonen. Koetshuys Erica is onderdeel van het voormalig landgoed Erica en bestaat uit een koetshuis en een nieuw gebouwde zorgvilla in de tuin.

Wonen met zorg

Ligging: rust en ruimte met het centrum nabij

Deze woonzorglocatie met beschermd stadsgezicht is gelegen in de rustige villawijk Boomberg nabij het centrum van Hilversum. De winkels zijn slechts enkele straten verderop gelegen en het station bevindt zich op tien minuten loopafstand. In de buurt van Koetshuys Erica kunnen bezoekers zowel vrij als betaald parkeren. Ondanks deze centrale ligging ervaart men in het monumentale pand en de rondom gelegen tuin een serene rust en huiselijke sfeer.

Indeling van de zorgvilla

In de algemene ruimtes is de warmte direct voelbaar. Vanuit de lichte woonkamer waar zich de open haard en vleugel bevinden, kijk je door de schuifdeuren naar de naastgelegen ruimtes. In de aangrenzende herenkamer staat een gezellige leestafel en het aquarium, waar men in alle rust kan genieten van een kop koffie of thee. De open leefkeuken met zitgelegenheid geeft uitzicht op de historische binnentuin, welke door de openslaande deuren te bereiken is. Door deze huiselijke sfeer voelt Koetshuys Erica aan als een groot huishouden.

Deze woonzorglocatie in Hilversum is splitlevel opgebouwd. Hierdoor zijn er geen lange trappen, maar steeds slechts een aantal treden naar de volgende verdieping. Uiteraard is elk appartement ook goed bereikbaar met de lift. De woonzorgappartementen hebben een oppervlakte tussen de 30 en 45 m lang. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer met slaapgelegenheid en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt daarbij over een Frans balkon of een dakterras. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn bovendien allemaal voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen.

Ouderenzorg aangepast aan uw behoeften

De geboden ouderen zorg bij Koetshuys Erica loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging. Op deze woonzorglocatie wonen bewoners met een zorgvraag op zowel lichamelijk als cognitief gebied. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement op, zodat u altijd de juiste zorg ontvangt.

Uitgebreid en passend activiteitenprogramma

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden regelmatig uitstapjes, themaweken en andere activiteiten georganiseerd. Een bezoekje aan de markt, genieten van de zon in de tuin of een stuk fietsen met de duofiets, de bewoners gaan er graag op uit. Wekelijks is er een huiskamerconcert waar naar uitgekeken wordt. Door te luisteren naar de persoonlijke wensen groot of klein maakt het team van Koetshuys Erica van iedere dag een mooie dag.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Rondleiding

Neem hieronder alvast een virtueel kijkje in Koetshuys Erica. Wilt u de sfeer persoonlijk komen proeven? Dan bent u van harte welkom bij Koetshuys Erica.
Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.
 


Video


banner Koetshuys Erica

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als zorghotel en herstellingsoord geeft Koetshuys Erica u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Alle faciliteiten van de locatie staan tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg.

Wilt u meer informatie ontvangen over ons zorghotel?
Vraag hier dan vrijblijvend de brochure aan of bel met 085-0645910.

Sinds juni 2019 is Rutger Hanterink locatiemanager van Koetshuys Erica. Rutger is van oorsprong verpleegkundige en heeft in die rol, en als teamleider, voor diverse verpleeg- en ziekenhuizen gewerkt. Maar de ouderenzorg raakt hem het meest. “Daar heb ik mijn hart aan verloren. Ik vind het prachtig om de levensverhalen te horen van de ouderen die bij ons verblijven en die wij verzorgen. Mijn doel is daarbij om de kwaliteit van leven van onze bewoners zo goed mogelijk te laten zijn. Ondanks de lichamelijke of cognitieve achteruitgang die daar soms bij horen.”


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Koetshuys Erica hanteren wij een vanafprijs van €3500,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Ik ben u graag van dienst

Ik ben u graag van dienst

"Bent u op zoek naar een woning met zorg en nieuwsgierig naar Koetshuys Erica? Dan nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat ik u een keer mag rondleiden." - Marieke Gitzels, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x