✓  24-uurszorg garantie
✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen appartement
✓  Uitgebreid activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Kleinschalige woonvorm

Kleinschalige woonzorg in Warnsveld

Aan de rand van het oude centrum van Warnsveld, Gelderland, ligt Huis ter Weegen, een kleinschalige woonzorglocatie in een klassiek herenhuis uit 1848. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht staan hier voorop.


Wonen in sfeervolle zorgvilla

Ligging

Huis ter Weegen ligt aan de rand van het oude centrum in Warnsveld. Vlakbij het gezellige Zutphen en nabij kastelen en buitenplaatsen.

Indeling

De warmte en gemoedelijkheid die zo kenmerkend zijn voor deze locatie, stralen je al vanaf de gevel tegemoet. Het prachtige pand in zijn opvallende gele kleur is omringt door een fraai aangelegde tuin met diverse zitjes. De sfeervolle woonkeuken vormt het hart van het huis. Hier treffen bewoners en medewerkers elkaar voor een praatje en een kop thee. In de gemeenschappelijke woonkamer wordt het ontbijt, lunch en diner genuttigd.
In Huis ter Weegen zijn 12 sfeervolle appartementen gerealiseerd, verdeeld over 4 verdiepingen. Uiteraard zijn alle appartementen goed bereikbaar via een lift. Sommigen appartementen zijn voorzien van een kitchenette, balkon of terras. Alle appartementen hebben een eigen luxe badkamer.
Uiteraard is Huis ter Weegen volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Professionele ouderenzorg

Bij Huis ter Weegen kunt u rekenen op liefdevolle en professionele ouderenzorg. Deze loopt uiteen van lichte verzorging tot intensieve verpleging. Bij Huis ter Weegen wonen met name bewoners die moeite hebben de regie van leven in eigen hand te houden. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het persoonlijke zorgplan wordt op maat bijgesteld, zodat u altijd de juiste zorg ontvangt. 

Rustig leven en genieten van activiteiten

Rust en regelmaat zijn belangrijk, maar er vinden regelmatig passende activiteiten plaats bij Huis ter Weegen. Bijvoorbeeld het klassieke huiskamerconcert dat wekelijks op vrijdagmiddag plaats vindt. Elke maandag- en donderdagmiddag vindt er een kleine verbouwing plaats in de woonkamer om ruimte te maken voor het bewegingsprogramma. De oefeningen vinden zittend plaats en zijn goedgekeurd door de fysiotherapeut die verbonden is aan Huis ter Weegen. Er wordt hier ook veel samen gezongen, onder gitaar- of piano begeleiding. De bewoners en medewerkers van Huis ter Weegen gaan er ook graag op uit met de bus of rolstoelauto.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Rondleiding

Wilt u een indruk krijgen van Huis ter Weegen? Dankzij onderstaande beelden kunt u een virtuele wandeling door het huis en de tuin maken. Wilt u liever een persoonlijke rondleiding?
U kunt hiervoor online een afspraak met ons maken.

Locatievideo


Bewoners aan het woord:

Judith Röttjers aan het woord

Het komt ook voort uit het gevoel: Als ik later oud en misschien een vorm van dementie heb, hoop ik dat er mensen om me heen zijn die me liefdevol bejegenen.

Lees het volledige verhaal van Judith Röttjers aan het woord

banner Huis ter Weegen

Tijdelijk verblijf met 24-uurszorg

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als zorghotel en herstellingsoord geeft Huis ter Weegen u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Bij Huis ter Weegen zijn een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt.

Wilt u meer informatie over ons zorghotel?
Vraag hier dan vrijblijvend een brochure aan of bel met 085-0645910.

Locatiemanager

Binnen Huis ter Weegen draagt locatiemanager Sanne Muurling met haar team zorg voor de huiselijkheid en goede verzorging. Sanne is afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam in Sociale Psychologie en daarna vrijwel direct in de (ouderen)zorg gaan werken. Sanne heeft blijk gegeven van oog voor kwaliteit en detail. Een sterk team betekent voor Sanne: samen met familie en personeel, gelijkwaardig op alle niveaus, om de bewoners heen staan zodat zij die persoonlijke zorg en aandacht krijgen die zij verdienen. 


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Huis ter Weegen hanteren wij een vanafprijs van €2500,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

x