✓  24-uurszorg garantie
✓  Dagelijks verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Uitermate geschikt voor bewoners met cognitieve problematiek

Wonen met zorg in Haarlem

Tegenover het oudste stadsbos van Nederland, in het voorname Haarlem, ligt woonzorglocatie Hildebrand. Hier vindt u professionele en betrokken ouderenzorg op kleinschalig niveau.

Wonen in uniek pand tegenover stadsbos

Ligging

Het is geen toeval dat deze zorglocatie de naam ‘Hildebrand’ heeft gekregen, want het monumentale Haarlemse pand ligt pal tegenover de Haarlemmerhout. Daar, in het oudste stadsbos van Nederland, speelt één van de verhalen zich af uit de beroemde Camera Obscura van Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets). Tegenwoordig is ‘de Hout’ een groene oase in het voorname Haarlem. De stadsvilla Hildebrand werd in 1908 gebouwd door de in Haarlem geboren architect Jack London, die talloze villa’s en landhuizen in de omgeving ontwierp. Zorgresidentie Hildebrand is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer. 

Indeling

Van buiten ademt de zorgvilla historie met haar neoclassicistische elementen; binnen treft u een lichte, eigentijdse stijl aan, geïnspireerd op de Noordzee. Veel originele elementen, zoals de marmeren gangen, elegante trappen en hoge plafonds zijn behouden gebleven. Vanuit de open keuken worden dagelijks verse bereide maaltijden geserveerd. Zowel de eetkamer, woonkamer als serre zijn ruim opgezet en herbergen gezellige zitjes. In de Herenkamer, met open haard, wordt elke morgen de krant doorgenomen. In de rustige en fraai aangelegde binnentuin is het bij mooi weer goed vertoeven. Bij woonzorglocatie Hildebrand zijn 28 appartementen gerealiseerd. Sommigen daarvan met een privéterras of kitchenette. Alle appartementen zijn voorzien van een luxe eigen badkamer. De appartementen zijn door middel van de liften goed bereikbaar. Uiteraard is Hildebrand volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. 

Professionele ouderenzorg in Haarlem

Bij Hildebrand kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften. De geboden zorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Hildebrand biedt ruimte voor ouderen met zowel een zorgvraag op lichamelijk als op cognitief gebied. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. 

Rustig en aangenaam leven

Naast 24-uurszorg biedt Hildebrand een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden regelmatig themaweken georganiseerd met daarbij veel aandacht voor kunst en cultuur. Iedere zondag vindt het huiskamerconcert plaats. Verschillende musici spelen een breed scala aan muziekstukken. Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom om mee te genieten van het concert. Er worden zoveel mogelijk persoonlijke wensen van de bewoners ingewilligd. Van een ijsje eten op het terras tot een bezoek aan Artis en de Keukenhof.

Rondleiding

Wilt u zelf de sfeer bij Hildebrand komen proeven? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.

Locatie video


 


Bewoners aan het woord:

Mevrouw van de Loo over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Een van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park tegenover Hildebrand, heerlijk!

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van de Loo over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Mevrouw Meerloo over haar verblijf bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Ze verzetten geweldig werk. Ze laten me ook vrij, maar zijn er als ik ze nodig heb. Dat is heel prettig.

Lees het volledige verhaal van Mevrouw Meerloo over haar verblijf bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

banner Hildebrand

Locatiemanager

De locatiemanager van Hildebrand is Angelina Raets-Kremer. "Vaste gezichten binnen het team bieden onze bewoners een vertrouwde woonomgeving. De aangeboden activiteiten sluiten aan bij de interesses van onze bewoners en worden zeven dagen per week georganiseerd.”


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Hildebrand hanteren wij een vanafprijs van €3200,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en extra maaltijden voor uw bezoek(ers)

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

"Bent u op zoek naar een woning met zorg en nieuwsgierig naar Hildebrand? Dan nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat ik u een keer mag rondleiden." - Marieke Gitzels, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x