✓  24-uurszorg op locatie
✓  Verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Geschikt voor bewoners met cognitieve problematiek

Het is geen toeval dat deze Domus Magnus-locatie de naam ‘Hildebrand’ heeft gekregen, want het monumentale Haarlemse pand ligt pal tegenover de Haarlemmerhout. Daar, in het oudste stadsbos van Nederland, speelt één van de verhalen zich af uit de beroemde Camera Obscura van Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets). Tegenwoordig is ‘de Hout’ een groene oase in het voorname Haarlem.

Indeling

De stadsvilla Hildebrand werd in 1908 gebouwd door de in Haarlem geboren architect Jack London, die talloze villa’s en landhuizen in de omgeving ontwierp. De zorglocatie biedt nu plaats aan 28 appartementen tot 70 m2, allen voorzien van een luxe eigen badkamer. Daarnaast zijn er diverse gemeenschappelijke leefruimtes aanwezig, zoals een lichte woonkamer, een woon-eetkeuken, een serre en een sfeervolle ‘herenkamer’ met open haard. Natuurlijk is Hildebrand volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Elke ruimte biedt uitzicht op de fraaie tuin, waarin diverse rollatorvriendelijke wandelpaden zijn aangelegd.

Ligging

De gevel van het pand heeft neoclassisistische elementen, maar van binnen is Hildebrand eigentijds ingericht, geïnspireerd door het nabije Noordzeestrand. Vanuit Hildebrand loopt u zo de Haarlemmerhout of het historische centrum van Haarlem in. De stad staat bekend om zijn musea – het Frans Halsmuseum, het Teylers Museum, om er twee te noemen - en natuurlijk de prachtige St. Bavokerk op de Grote Markt.
  


Bewoners aan het woord:

Mevrouw van de Loo over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Een van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park tegenover Hildebrand, heerlijk!

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van de Loo over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

De heer Gantvoort over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Ik heb nog nooit problemen gehad met het personeel van Hildebrand. Het is fijn om geholpen te worden bij de dagelijkse dingen.

Lees het volledige verhaal van De heer Gantvoort over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

banner Hildebrand

Locatiemanager

Angelina is zeer betrokken bij bewoners en medewerkers. Zij heeft regelmatig zorgdiensten ondersteund om bewoners goed te leren kennen en de samenwerking tussen het team en de bewoners te optimaliseren. Vaste gezichten binnen het team vindt ze van belang om bewoners een vertrouwde woonomgeving te bieden.

Angelina en de medewerkers van Hildebrand staan voor een hoogstaande kwalitatieve zorg, waar de waardigheid en wens van de bewoner centraal staan. Met bewoners en de betrokkenen wordt regelmatig overlegd hoe deze zorg het beste kan aansluiten bij de behoefte van deze. Angelina vindt naast het verlenen van professionele zorg, het welzijn van de bewoner essentieel. Activiteiten die aansluiten bij de interesse van de bewoner worden zeven dagen per week georganiseerd, zowel in groepsverband, als op individueel niveau.


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

"Bent u op zoek naar een woning met zorg en nieuwsgierig naar Hildebrand? Dan nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat ik u een keer mag rondleiden." - Lenny van der Heijden, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x