✓  24-uurszorg op locatie
✓  Verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Geschikt voor bewoners met cognitieve problematiek

Zorg op maat in Haarlem

Tegenover het oudste stadsbos van Nederland, in het voorname Haarlem, ligt woonzorglocatie Hildebrand. Hier vindt u gespecialiseerde ouderenzorg op kleinschalig niveau.

Wonen

Ligging

Hildebrand ligt aan de rand van het centrum van Haarlem. Vanuit Hildebrand loopt u zo het stadsbos de Haarlemmerhout of het historische centrum in. Hildebrand is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer.

Indeling

De stadsvilla Hildebrand werd in 1908 gebouwd door de in Haarlem geboren architect Jack London, die talloze villa’s en landhuizen in de omgeving ontwierp. Van buiten ademt het pand historie met haar neoclassicistische elementen; binnen treft u een lichte, eigentijdse stijl aan, geïnspireerd op de Noordzee. Veel originele elementen, zoals de marmeren gangen, elegante trappen en hoge plafonds zijn behouden gebleven. Vanuit de open keuken worden dagelijks verse bereide maaltijden geserveerd. Zowel de eetkamer, woonkamer als serre zijn ruim opgezet en herbergen gezellige zitjes. In de Herenkamer, met open haard, wordt elke morgen de krant doorgenomen. In de rustige en fraai aangelegde binnentuin is het bij mooi weer goed vertoeven. Binnen Hildebrand zijn 28 appartementen gerealiseerd. Sommigen daarvan met een privéterras of kitchenette. Alle appartementen zijn voorzien van een luxe eigen badkamer. De appartementen zijn door middel van de liften goed bereikbaar. Uiteraard is Hildebrand volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. 

Zorg

Hildebrand is bij uitstek geschikt voor ouderen met cognitieve problemen of een vorm van dementie. Het ervaren en betrokken personeel is 24 uur per dag aanwezig. Dit biedt veiligheid en vertrouwen. De zorg wordt aangepast op de persoonlijke situatie van elke bewoner.

Leven

Naast 24-uurszorg biedt Hildebrand een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden regelmatig themaweken georganiseerd met daarbij veel aandacht voor kunst en cultuur. Iedere zondag vindt het huiskamerconcert plaats. Verschillende musici spelen een breed scala aan muziekstukken. Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom om mee te genieten van het concert. Er worden zoveel mogelijk persoonlijke wensen van de bewoners ingewilligd. Van een ijsje eten op het terras tot een bezoek aan Artis en de Keukenhof.

Rondleiding

Wilt u zelf de sfeer bij Hildebrand komen proeven? Maak dan afspraak voor een persoonlijke rondleiding.

Video


 


Bewoners aan het woord:

Mevrouw Meerloo over haar verblijf bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Ze verzetten geweldig werk. Ze laten me ook vrij, maar zijn er als ik ze nodig heb. Dat is heel prettig.

Lees het volledige verhaal van Mevrouw Meerloo over haar verblijf bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Mevrouw van de Loo over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Een van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park tegenover Hildebrand, heerlijk!

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van de Loo over woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

banner Hildebrand

Locatiemanager

Angelina is zeer betrokken bij bewoners en medewerkers. Zij heeft regelmatig zorgdiensten ondersteund om bewoners goed te leren kennen en de samenwerking tussen het team en de bewoners te optimaliseren. Vaste gezichten binnen het team vindt ze van belang om bewoners een vertrouwde woonomgeving te bieden.

Angelina en de medewerkers van Hildebrand staan voor een hoogstaande kwalitatieve zorg, waar de waardigheid en wens van de bewoner centraal staan. Met bewoners en de betrokkenen wordt regelmatig overlegd hoe deze zorg het beste kan aansluiten bij de behoefte van deze. Angelina vindt naast het verlenen van professionele zorg, het welzijn van de bewoner essentieel. Activiteiten die aansluiten bij de interesse van de bewoner worden zeven dagen per week georganiseerd, zowel in groepsverband, als op individueel niveau.


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Een deel van deze woonservicekosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke, financiële situatie één keer per jaar fiscaal aftrekbaar. Bij Hildebrand hanteren wij een vanafprijs van €3200,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en extra maaltijden voor uw bezoek(ers)

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

"Bent u op zoek naar een woning met zorg en nieuwsgierig naar Hildebrand? Dan nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat ik u een keer mag rondleiden." - Lenny van der Heijden, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x