✓ 24-uurszorg op locatie                       ✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement                    ✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert              ✓  Midden in het centrum van Amsterdam


Aan de Amsterdamse Herengracht beschikt Domus Magnus-locatie Het Hendrickszhuys over 28 luxe woonzorgappartementen. Het schitterende, pas verbouwde, 17e-eeuwse herenhuis bevindt zich op de nummers 410-412. 

Indeling

Op deze prachtige locatie aan de Herengracht zijn 28 woonzorgappartementen elk tussen de 40 en 80 m2. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met slaapgelegenheid en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Het gebouw wordt volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Ligging

Het monumentale pand ligt tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat, vlakbij het Koningsplein en het Spui. Hartje Amsterdam dus, maar met een beschutte en mooi onderhouden tuin van 500 m2 die de drukke binnenstad ver weg doet lijken. Wie woont in de grachtengordel weet zich omringd door historie, cultuur en gastronomie. Het aanbod musea, concerten, galeries en restaurants in de directe omgeving is groot.

'Wandel' via onderstaande beelden door de indrukwekkende locatie en bekijk onder andere de Franse bistro met de openslaande deuren naar de unieke tuin en loop door verschillende appartementen. Om de sfeer goed te kunnen proeven, nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.


Bewoners aan het woord:

De heer Groen over woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam

Al met al geeft deze woon- en zorgsituatie zo veel meer rust dan toen ons familielid nog alleen thuis woonde en er problemen waren met de zorg en het dagelijkse contact met anderen.

Lees het volledige verhaal van De heer Groen over woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam

Ik heb eens vol verwondering gekeken hoe medewerkers bewoners op een boot hielpen. Het duurde werkelijk uren voordat ze konden vertrekken met de boot, maar ze gingen wel!

Lees het volledige verhaal van De heer van Liere over de zorg van zijn schoonmoeder

banner Het Hendrickszhuys

Locatiemanager

Locatiemanager Linda Fokke is van oorsprong verpleegkundige (A) met aangevulde opleidingen op het gebied van docent verpleegkunde en management. De laatste tien jaar is ze werkzaam geweest als leidinggevende in de verpleeg- en verzorgingshuiswereld waarbij zij gespecialiseerd is in kleinschalig wonen en dementie. Sinds 2011 is Linda locatiemanager en vervolgens regiomanager geweest bij DS verzorgd wonen, de organisatie die begin 2016 overgenomen werd door Domus Magnus.

Sinds de opening van Het Hendrickszhuys in december 2017 is zij als locatiemanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze nieuwe woonzorglocatie in Amsterdam. “Iedere oudere heeft recht op liefdevolle, doch kwalitatieve zorg wanneer zij afhankelijk worden, waarbij de individuele wensen een grote rol spelen binnen de comfortabele en bruisende omgeving van Het Hendrickszhuys. Ik vind het zeer bijzonder om op deze plek samen met het betrokken team te werken.''


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Kan ik u helpen?

Kan ik u helpen?

"Het Hendrickszhuys is uniek! Wilt u de sfeer komen proeven, dan leid ik u graag rond." - Henriette, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x