✓  28 ruime appartementen
✓  Rustige binnentuin met terrassen
✓  24 uur aanwezigheid van zorg
✓  Midden in het centrum van Amsterdam
✓  Gevarieerd welzijns- en activiteitenaanbod
✓  Sfeervolle leefkeuken en eigen koks

Sfeervolle woonzorg in Amsterdam

Dit onlangs gerenoveerde 17e-eeuwse herenhuis in hartje Amsterdam biedt appartementen aan ouderen die willen wonen met zorg. Een exclusieve plek met veel rust en ruimte die de drukte van de binnenstad ver weg doet lijken.

Wonen

Ligging
Deze monumentale woonzorglocatie in Amsterdam is gelegen in de Gouden Bocht aan de beroemde Herengracht. Tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat, vlakbij het Koningsplein en het Spui. Wie woont in de grachtengordel omringt zich door historie, cultuur en gastronomie. Het aanbod van musea, concerten, galeries en restaurants in de directe omgeving is groot en divers.

Bij binnenkomst is direct duidelijk dat het om een grachtenpand gaat. De marmeren entree leidt naar de hoge hal met een indrukwekkend trappenhuis. Vanaf deze centrale plek in het pand zijn de lift, leefkeuken en gemeenschappelijke huiskamers te bereiken. Deze ruimtes bieden toegang tot de beschutte tuin van 500 m2, waar het bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Bovendien staat hier het oudste tuinhuis van de stad.

Indeling
De woonzorgappartementen in Het Hendrickszhuys hebben een oppervlakte tussen de 40 en 80 m2. De een-, twee- en driekamerappartementen bieden uitzicht op de gracht of de tuin. Ze zijn elk voorzien van unieke kenmerken zoals inbouwkasten, ornamenten plafonds, een schouw of dakterras. Alle appartementen hebben in ieder geval een ruime woonkamer met slaapgelegenheid en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Het pand is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen.

Zorg

Binnen Het Hendrickszhuys kan men rekenen op professionele woonzorg. De zorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging. Op de locatie wonen met name bewoners met een vorm van dementie of een lichamelijke zorgvraag. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig, wat de bewoners en hun familie een gevoel van veiligheid en vertrouwen geeft. Wanneer de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, dan is dat veelal geen probleem. De geboden zorg groeit met mee, waardoor verhuizen in principe niet meer nodig is.

Leven

Naast de zorg bieden de welzijns- medewerkers een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden geregeld uitstapjes, themaweken en andere activiteiten georganiseerd. Wekelijks is er zelfs een concert, waarbij familie en vrienden uiteraard van harte welkom zijn. Ook zijn er bewoners die naast het gezelschap van de medebewoners genieten van een eigen huisdier. Deze persoonlijke elementen staan bij onze woonzorg in Amsterdam altijd centraal. In Het Hendrickszhuys vieren wij iedere dag het leven van onze bewoners, bijvoorbeeld met een glaasje wijn tijdens het diner, welke de koks dagelijks in de keuken op locatie bereiden.

Virtuele rondleiding

Benieuwd naar de kwaliteit van onze woonzorg in Amsterdam? 'Wandel' via onderstaande beelden door de indrukwekkende woonzorglocatie. Bekijk onder andere de Franse bistro met openslaande deuren naar de tuin en loop door verschillende appartementen

Wilt u zelf de sfeer komen proeven, dan nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding. 


Bewoners aan het woord:

De heer Groen over woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam

Al met al geeft deze woon- en zorgsituatie zo veel meer rust dan toen ons familielid nog alleen thuis woonde en er problemen waren met de zorg en het dagelijkse contact met anderen.

Lees het volledige verhaal van De heer Groen over woonzorglocatie Het Hendrickszhuys in Amsterdam

Ik heb eens vol verwondering gekeken hoe medewerkers bewoners op een boot hielpen. Het duurde werkelijk uren voordat ze konden vertrekken met de boot, maar ze gingen wel!

Lees het volledige verhaal van De heer van Liere over de zorg van zijn schoonmoeder

banner Het Hendrickszhuys

Locatiemanager

Locatiemanager Linda Fokke is van oorsprong verpleegkundige (A) met aangevulde opleidingen op het gebied van docent verpleegkunde en management. De laatste tien jaar is ze werkzaam geweest als leidinggevende in de verpleeg- en verzorgingshuiswereld waarbij zij gespecialiseerd is in kleinschalig wonen en dementie. Sinds 2011 is Linda locatiemanager en vervolgens regiomanager geweest bij DS verzorgd wonen, de organisatie die begin 2016 overgenomen werd door Domus Magnus.

Sinds de opening van Het Hendrickszhuys in december 2017 is zij als locatiemanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze nieuwe woonzorglocatie in Amsterdam. “Iedere oudere heeft recht op liefdevolle, doch kwalitatieve zorg wanneer zij afhankelijk worden, waarbij de individuele wensen een grote rol spelen binnen de comfortabele en bruisende omgeving van Het Hendrickszhuys. Ik vind het zeer bijzonder om op deze plek samen met het betrokken team te werken.''


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Kan ik u helpen?

Kan ik u helpen?

"Het Hendrickszhuys is uniek! Wilt u de sfeer komen proeven, dan leid ik u graag rond." - Lenny van der Heijden, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x