✓  24-uurszorg garantie
✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Midden in de Jordaan

Ouderenzorg in de Amsterdamse Jordaan

In het hartje van de Amsterdamse Jordaan ligt De Uylenburgh, een verzameling van zes aaneengesloten grachtenpanden aan de rustige Lauriergracht. Achter de panden ligt een schitterende binnentuin van ruim 600 m2 op het zuiden; minstens zo mooi uitzicht als dat op de gracht, waar 's zomers vele bootjes voorbijvaren.

Wonen met zorg in Amsterdam

Indeling

De 37 woonzorgappartementen in De Uylenburgh zijn ruim opgezet, variërend in oppervlakte van 50 tot 82,5 m2, en allen voorzien van een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Daarnaast zijn in het pand mooi verzorgde gemeenschappelijke ruimtes aangelegd. Natuurlijk is De Uylenburgh volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Ligging

De Lauriergracht loopt midden door De Jordaan, in het gedeelte waar van oudsher veel kunstenaars wonen. Vroeger hadden onder andere Govert Flinck en George Breitner er hun atelier. De Uylenburgh ligt mooi centraal gelegen in Amsterdam, met unieke galeries, winkels, restaurants, talloze musea en openbaar vervoer binnen handbereik. De Stadsschouwburg en het Museumplein liggen enkele tramhaltes verderop. Vanaf het Centraal Station bent u in tien minuten op De Uylenburgh. Het pand beschikt over een rolstoelingang.

Professionele en betrokken ouderenzorg

Bij De Uylenburgh kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee.

Aangenaam leven

Van klassieke concerten tot bewegen onder leiding van een fysio en van geheugentraining tot een cursus bloemschikken; De Uylenburgh biedt een gevarieerde activiteitenkalender. Er worden regelmatig college's gegeven aan de bewoners door studenten. Er zijn optredens, creatieve middagen en themaweken. Erg populair zijn de wekelijkse schilder- en tekenlessen. Er is veel aandacht voor de persoonlijke wensen van de bewoners. Bewoners genieten met regelmaat van een High Tea. Als het even kan lekker op het zonnige terras van de fraaie binnentuin.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Rondleiding

Wandel via onderstaande tour door deze prachtige locatie aan de Lauriergracht. Wilt u persoonlijk sfeer komen proeven aan de Lauriergracht? Dan bent u uiteraard van harte welkom. We leiden u graag rond en beantwoorden al uw vragen. Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.

 

 


Bewoners aan het woord:

Mevrouw van der Schaar over woonzorglocatie De Uylenburgh in Amsterdam

Bij bijna alle activiteiten in De Uylenburgh die georganiseerd worden ben ik aanwezig. De filmmiddag op dinsdag is erg leuk, zelfs als ik de film al ken, schuif ik nog wel eens aan!

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van der Schaar over woonzorglocatie De Uylenburgh in Amsterdam

Mijn vader was kwaad en vond het verschrikkelijk om te verhuizen, maar na zes weken was hij helemaal om.

Lees het volledige verhaal van De heer van Liere over de zorg van zijn ouders

banner De Uylenburgh

Locatiemanager

Sinds begin 2017 is Maaike voor de Wind locatiemanager van woonzorglocatie De Uylenburgh in Amsterdam. Na het behalen van het HBO-V diploma heeft zij haar cv uitgebreid met een hoger management opleiding Zorg en Welzijn. De ouderenzorg is niet nieuw voor haar. Al meer dan 15 jaar is zij werkzaam in deze sector, onder andere als hbo verpleegkundige en de laatste 7 jaar als teamleider geriatrische revalidatiezorg.

De stap naar locatiemanagement is een logische vervolgstap die zij met plezier en gedrevenheid oppakt: 'Het voelt fijn om onderdeel uit te mogen maken van deze mooie organisatie. Ik vind het belangrijk om naast de bewoners en medewerkers te staan en er met elkaar voor te zorgen dat bewoners en familieleden De Uylenburgh ervaren als een prettige woonomgeving. Met het comfort en de levensstijl die zij altijd ervaren hebben en dus bij ons kunnen voortzetten.’


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Uylenburgh hanteren wij een vanafprijs van €4500,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

"Wilt u weten hoe het wonen en leven er aan de grachten uitziet? Met veel plezier zal ik u rondleiden!" - Marieke Gitzels, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x