✓  24-uurszorg op locatie
✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Midden in de Jordaan

In het hartje van de Amsterdamse Jordaan ligt De Uylenburgh, een verzameling van zes aaneengesloten grachtenpanden aan de rustige Lauriergracht. Achter de panden ligt een schitterende binnentuin van ruim 600 m2 op het zuiden – minstens zo’n mooi uitzicht als dat op de gracht, waar ‘s zomers vele bootjes voorbijvaren.

Indeling

De 37 woonzorgappartementen in De Uylenburgh zijn ruim opgezet, variërend in oppervlakte van 50 tot 110 m2, en allen voorzien van een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Daarnaast zijn in het pand mooi verzorgde gemeenschappelijke ruimtes aangelegd. Natuurlijk is De Uylenburgh volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Ligging

De Lauriergracht loopt midden door De Jordaan, in het gedeelte waar van oudsher veel kunstenaars wonen. Vroeger hadden onder andere Govert Flinck en George Breitner er hun atelier. De Uylenburgh ligt mooi centraal gelegen in Amsterdam, met unieke galeries, winkels, restaurants, talloze musea en openbaar vervoer binnen handbereik. De Stadsschouwburg en het Museumplein liggen enkele tramhaltes verderop. Vanaf het Centraal Station bent u in tien minuten op De Uylenburgh.

'Wandel' met onderstaande fotografie door deze prachtige locatie aan de Lauriergracht.

 

 


Bewoners aan het woord:

Mevrouw van der Schaar over woonzorglocatie De Uylenburgh in Amsterdam

Bij bijna alle activiteiten in De Uylenburgh die georganiseerd worden ben ik aanwezig. De filmmiddag op dinsdag is erg leuk, zelfs als ik de film al ken, schuif ik nog wel eens aan!

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van der Schaar over woonzorglocatie De Uylenburgh in Amsterdam

Mijn vader was kwaad en vond het verschrikkelijk om te verhuizen, maar na zes weken was hij helemaal om.

Lees het volledige verhaal van De heer van Liere over de zorg van zijn ouders

banner De Uylenburgh

Locatiemanager

Sinds begin 2017 is Maaike voor de Wind locatiemanager van woonzorglocatie De Uylenburgh in Amsterdam. Na het behalen van het HBO-V diploma heeft zij haar cv uitgebreid met een hoger management opleiding Zorg en Welzijn. De ouderenzorg is niet nieuw voor haar. Al meer dan 15 jaar is zij werkzaam in deze sector, onder andere als hbo verpleegkundige en de laatste 7 jaar als teamleider geriatrische revalidatiezorg.

De stap naar locatiemanagement is een logische vervolgstap die zij met plezier en gedrevenheid oppakt: 'Het voelt fijn om onderdeel uit te mogen maken van deze mooie organisatie. Ik vind het belangrijk om naast de bewoners en medewerkers te staan en er met elkaar voor te zorgen dat bewoners en familieleden De Uylenburgh ervaren als een prettige woonomgeving. Met het comfort en de levensstijl die zij altijd ervaren hebben en dus bij ons kunnen voortzetten.’


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

"Wilt u weten hoe het wonen en leven er aan de grachten uitziet? Met veel plezier zal ik u rondleiden!" - Lenny van der Heijden, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x