✓  24-uurszorg op locatie                       ✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement                    ✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert              ✓  Ruime appartementen, zeer geschikt voor echtparen


De Sterreschans is een monumentaal pand in Nijmegen-Oost. De locatie is een voormalig schippersinternaat waarin Domus Magnus 43 luxe woonzorgappartementen heeft gebouwd. Het monumentale pand is een ontwerp van architect H.A. Pothoven en stamt uit 1926. In 2010 en 2011 zijn twee vleugels aangebouwd, waardoor een zonnige binnentuin is ontstaan.

Monumentaal karakter

De ruime zelfstandige appartementen in De Sterreschans variëren tussen de 65 en 120 m2 en hebben allemaal een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De grote appartementen zijn zeer geschikt voor echtparen. Tijdens de verbouwing is rekening gehouden met het monumentale karakter van het pand. Ook de algemene ruimtes als de receptie en het restaurant zijn met veel aandacht verbouwd en ingericht. Natuurlijk is De Sterreschans volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren in de nieuw aangelegde ondergrondse garage.

Rust en amusement

In de tuin lopen fraaie wandelpaden langs de grote vijver, de verschillende tuinflora en de jeu de boules-baan. Overal zijn zitjes gemaakt, uiteraard rekening houdend met de mobiliteitswensen van ouderen. Wonen in de Sterreschans betekent: veel rust en privacy, maar ook alle mogelijkheid om samen te dineren of mee te doen met de vele activiteiten, zoals het wekelijkse vrijdagmiddagconcert.


Bewoners aan het woord:

De heer van der Linden over de zorg in De Sterreschans in Nijmegen

Er zijn altijd activiteiten waar je aan mee kan doen, maar je kan dus ook gewoon rustig gaan zitten en luisteren naar mooie muziek. Ik ben echt onvoorstelbaar blij dat ik hier woon.

Lees het volledige verhaal van De heer van der Linden over de zorg in De Sterreschans in Nijmegen

Mevrouw van Steen over woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen

Toen ik 89 was bedacht ik me dat het zelfstandig wonen niet altijd door kon gaan. Zou het nog verantwoord zijn om op mijn 90ste alleen te wonen? Ik besloot om me te gaan oriënteren.

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van Steen over woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen

banner De Sterreschans

Locatiemanager

Locatiemanager Hanny van Horrik  is sinds april 2016 locatiemanager van De Sterreschans. Ze is haar carrière begonnen als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Na de HBO-V heeft ze ervaring opgedaan in veel velden van de zorg: thuiszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en verpleeghuiszorg. De laatste 20 jaar is Hanny vooral werkzaam geweest in leidinggevende functies.

‘’De functie van locatiemanager van De Sterreschans is een mooie stap in mijn carrière. Een unieke woonvoorziening in een prachtig monumentaal pand. Domus Magnus biedt bewoners de mogelijkheid om hun ‘oude dag’ door te brengen in een beschermde woonomgeving met de voortzetting van het wooncomfort en de levensstijl die zij gewend zijn. In De Sterreschans staat een fantastisch team elke dag klaar om goede zorg, begeleiding, (technische) ondersteuning en heerlijke maaltijden te realiseren. Als locatiemanager sta ik graag dicht bij de bewoners en de medewerkers. Ik vind het belangrijk om samen met alle medewerkers een goede en fijne woon- en leefomgeving te realiseren voor de bewoners.”


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Ik ben u graag van dienst

Ik ben u graag van dienst

"Wilt u meer weten over het wonen en leven in De Sterreschans? Ik vertel u er graag meer over tijdens een kopje koffie." - Babs, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x