✓ 43 ruime appartementen
✓ Uitstekend voor echtparen en zelfstandig wonen
✓ 24/7 zorgmedewerker aanwezig
✓ Monumentaal pand met karakteristiek interieur
✓ Uitgebreid activiteitenaanbod
✓ Sfeervol restaurant met open keuken

Sfeervolle woonzorg in Nijmegen

In een rustige Nijmeegse villawijk staat De Sterreschans, een voormalig schippersinternaat met ruime appartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. Dit prachtige monument is gebouwd in 1926, waarvan de oorspronkelijke details bewaard zijn en dat maakt deze locatie uniek.

Wonen met zorg in Nijmegen

Ligging van de woonzorglocatie

De Sterreschans ligt aan de Ubbergseveldweg in Nijmegen-Oost, op een steenworp afstand van het gezellige centrum. Gelegen op een heuvelrug, geniet u na een paar minuten wandelen van een weids uitzicht over de Ooijpolder. De geografische omstandigheden maken De Sterreschans en haar omgeving tot een prachtig woon- en wandelgebied. Omliggende dorpen als Berg en Dal, Malden en Ubbergen zijn snel te bereiken.

Indeling van De Sterreschans

Bij binnenkomst door de centrale entree is de behaaglijke sfeer direct voelbaar. Of dit nu komt door de bedrijvigheid bij de receptie of de nostalgische lange gang, men voelt zich hier meteen thuis. Er is een ruim restaurant met uitzicht op de binnentuin en toegang tot de zonnige terrassen. In dezelfde gang bevindt zich de bibliotheek waar de bewoners in alle rust een krant kunnen lezen of genieten van rustige muziek. Daarnaast is er ook nog een activiteitenruimte, met onder andere een Beleef TV, waar dagelijks een programma wordt aangeboden door de welzijnsmedewerkers. Op weg naar de auto in de ondergrondse garage, passeert u het biljart in het souterrain. Hier nemen liefhebbers het regelmatig vriendschappelijk tegen elkaar op.

De ruime zorgappartementen in De Sterreschans zijn verdeeld over het monumentale gebouw en twee nieuwbouwvleugels en hebben een oppervlakte tussen de 65 en 120 m. Ieder appartement bestaat uit een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een eigen tuintje of balkon. De binnentuin bevat diverse wandelpaden en zitgelegenheid om even uit te rusten. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn daarbij allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen.

Professionele ouderenzorg in Nijmegen

Bij De Sterreschans kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast op uw persoonlijke wensen en behoeften. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee.

Aangenaam leven

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een dagelijks activiteitenaanbodEr worden uitstapjes, themaweken en andere afwisselende activiteiten georganiseerd. Zo wordt er met regelmaat een kaartje gelegd tijdens de bridgemiddagen. Het hoogtepunt van de dag is wanneer de heerlijke geur uit de open keuken het restaurant vult en iedereen aan alle keurig gedekte tafels aanschuift. Naast het gezelschap van de medebewoners, wonen sommige bewoners nog samen met een partner of een eigen huisdier. Het zijn deze persoonlijke elementen die onze woonzorg in Nijmegen echt uniek maken.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Virtuele rondleiding

Onze woonzorglocatie in Nijmegen eens met eigen ogen bekijken? Dankzij onderstaande beelden kunt u altijd een virtuele wandeling door De Sterreschans maken. Loop op uw gemak door de karakteristieke gang met de bruine tegels, door de ruime zorgappartementen via het privéterras naar buiten. Vergeet niet om een kijkje te nemen in het restaurant met de open keuken en openslaande deuren.


Bewoners aan het woord:

Mevrouw de Jong over locatie De Sterreschans

Het maakt niet uit wie je treft, al het personeel benadert mij op dezelfde prettige manier.

Lees het volledige verhaal van Mevrouw de Jong over locatie De Sterreschans

Heer Wishaupt over wonen en leven in De Sterreschans

Er heerst hier een cultuur om zich te willen verbeteren. Om het beter te doen dan gisteren. Als je die cultuur eenmaal hebt, moet je die bewaken.

Lees het volledige verhaal van Heer Wishaupt over wonen en leven in De Sterreschans

banner De Sterreschans

Locatiemanager

Neeske Teunissen is sinds 1979 werkzaam in de ouderenzorg en heeft ruim 25 jaar praktijkervaring ‘aan het bed’. Zij staat dicht bij het primaire proces door haar vroegere functies als Verzorgende IG, EVV’er en kwaliteitsondersteuner. Na het afronden van de opleiding Management in de zorg, heeft zij sinds 2008 leiding gegeven aan diverse afdelingen. Van een somatische zorgvraag en dementie tot welzijn en dagopvang.

Vanuit haar eigen ervaring weet Neeske hoe het er in zorgteams aan toe gaat en kan feilloos inspelen op wat er dagelijks gebeurt. Ze is dan ook een echte verbinder. Het is haar kracht om niet alleen een team samen te brengen, maar ook de samenwerking te zoeken met bewoners, familieleden, zaakwaarnemers en vrijwilligers. Op die manier creëert zij een hecht netwerk, een echt thuis. “Met elkaar maken we het huis tot wat het is. En dat begint bij de bewoners.”


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Sterreschans hanteren wij een vanafprijs van €3700,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

x