De Sterreschans is een monumentaal pand in Nijmegen-Oost. De locatie is een voormalig schippersinternaat waarin Domus Magnus 43 luxe woonzorgappartementen heeft gebouwd. Het monumentale pand is een ontwerp van architect H.A. Pothoven en stamt uit 1926. In 2010 en 2011 zijn twee vleugels aangebouwd, waardoor een zonnige binnentuin is ontstaan.

Monumentaal karakter

De ruime zelfstandige appartementen in De Sterreschans variëren tussen de 65 en 120 m2 en hebben allemaal een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De grote appartementen zijn zeer geschikt voor echtparen. Tijdens de verbouwing is rekening gehouden met het monumentale karakter van het pand. Ook de algemene ruimtes als de receptie en het restaurant zijn met veel aandacht verbouwd en ingericht. Natuurlijk is De Sterreschans volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en is elk appartement voorzien van een alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren in de nieuw aangelegde ondergrondse garage.

Rust en amusement

In de tuin lopen fraaie wandelpaden langs de grote vijver, de verschillende tuinflora en de jeu de boules-baan. Overal zijn zitjes gemaakt, uiteraard rekening houdend met de mobiliteitswensen van ouderen. Wonen in de Sterreschans betekent: veel rust en privacy, maar ook alle mogelijkheid om samen te dineren of mee te doen met de vele activiteiten, zoals het wekelijkse vrijdagmiddagconcert.

 


Bewoners aan het woord:

Mevrouw van Steen

Het zelfstandig wonen kan niet altijd zo doorgaan. Volgend jaar word ik 90 en is het dan nog wel verantwoord om alleen te blijven wonen?

Lees het volledige verhaal van Mevrouw van Steen

De heer van der Linden

Het personeel van De Sterreschans van hoog tot laag geef ik alle lof, ze helpen je aan alle kanten meteen. En een klap op je schouder van de locatiemanager als hij je ziet, nou daar hou ik van!

Lees het volledige verhaal van De heer van der Linden

banner De Sterreschans

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als officieel erkend zorghotel en herstellingsoord geeft De Sterreschans u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

In De Sterreschans is een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt. 

 

Locatiemanager

Locatiemanager Hanny van Horrik  is sinds april 2016 locatiemanager van De Sterreschans. Ze is haar carrière begonnen als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Na de HBO-V heeft ze ervaring opgedaan in veel velden van de zorg: thuiszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en verpleeghuiszorg. De laatste 20 jaar is Hanny vooral werkzaam geweest in leidinggevende functies.

‘’De functie van locatiemanager van De Sterreschans is een mooie stap in mijn carrière. Een unieke woonvoorziening in een prachtig monumentaal pand. Domus Magnus biedt bewoners de mogelijkheid om hun ‘oude dag’ door te brengen in een beschermde woonomgeving met de voortzetting van het wooncomfort en de levensstijl die zij gewend zijn. In De Sterreschans staat een fantastisch team elke dag klaar om goede zorg, begeleiding, (technische) ondersteuning en heerlijke maaltijden te realiseren. Als locatiemanager sta ik graag dicht bij de bewoners en de medewerkers. Ik vind het belangrijk om samen met alle medewerkers een goede en fijne woon- en leefomgeving te realiseren voor de bewoners.”


Kosten

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening op maat in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de cliënt een vast bedrag: het woonservicebedrag, waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien u ook zorgbehoevend bent wordt de zorg ingezet via een drietal wetten; de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringwet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van de woonservicekosten:

 • Huur van het appartement
 • Maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Koffie en thee
 • De was verzorging
 • Algemene activiteiten voor alle bewoners
 • Regulier onderhoud onroerend goed en tuin
 • Schoonmaak van de algemene ruimten
 • Schoonhouden appartement
 • Gas, water en elektra
 • Inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering

Voorbeelden van apart af te rekenen kosten:

 • Stoomgoed
 • Extra maaltijden voor gasten
 • Individuele of gezamenlijke activiteiten (buiten het zorgleefplan)
 • Specifieke verbouwingen op wens van de bewoner
 • Inkoop toiletartikelen en andere eigen boodschappen
 • Inzet huismeester voor werkzaamheden in eigen appartement buiten regulier onderhoud
 • Gemeentelijke belastingen en heffingen
 • Abonnementskosten telefoon, internet en TV (bv satelliet TV)
 • Particuliere zorg

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag over een van onze locaties of zorghotel? Voor al uw vragen kunt u onderstaand formulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

085-0645910 Stel een vraag

x