✓  24-uurszorg garantie 
✓  Dagelijks verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Ondergrondse parkeergarage

Persoonlijke woonzorg in Rotterdam

Aan de Henegouwerlaan in het centrum van Rotterdam staat woonzorglocatie De Magistraat. Een imposant pand uit 1913, ontworpen als kraamkliniek en Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen. Eind jaren ’70 werd het gebouw in gebruik genomen als kantongerecht, vandaar de naam die Domus Magnus aan de locatie heeft gegeven.

Wonen met zorg in Rotterdam

Indeling

In de Magistraat heeft Domus Magnus 35 ruime woonzorgappartementen gebouwd, variërend van 50 tot 120 m2. Ieder appartement heeft een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een luxe badkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er in de Magistraat diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een woonkamer, een restaurant en een recreatieruimte. Het hele gebouw is volledig afgestemd op de behoeften van ouderen. Er zijn drie liften en overal zijn de drempels verwijderd. Elk appartement heeft een persoonlijk alarmsysteem waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Ligging

De Magistraat ligt midden in het centrum van Rotterdam, op loopafstand van het Centraal Station en vlakbij een veelzijdig aanbod van winkels. Het gebouw is U-vormig, met binnenin een grote, afgesloten binnentuin die veel weg heeft van Franse kasteeltuinen uit de 16e en 17e eeuw. In de tuin zijn diverse terrassen aangelegd waar bewoners van de zon kunnen genieten. De Magistraat heeft bovendien een eigen ondergrondse parkeergarage voor bewoners, personeel en bezoekers. 

Professionele ouderenzorg in Rotterdam

Bij De Magistraat kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig bij De Magistraat.

Geniet van activiteiten en gezelschap

Naast 24-uurszorg biedt De Magistraat een uitgebreid activiteitenaanbod. Dagelijks vinden er groepsactiviteiten plaats. Daarnaast organiseren de activiteitenbegeleiders uitstapjes en laten we de persoonlijke wensen van onze bewoners graag in vervulling gaan. Bij De Magistraat wordt met veel passie vers gekookt door een kok. Hierbij wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Rondleiding

'Wandel' met onderstaande fotografie eens door de gangen van deze magistrale locatie. Bekijk het restaurant, een aantal appartementen en de sociëteit. Om de echte sfeer te kunnen proeven, nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.


banner De Magistraat

Locatiemanager

Ingrid de Laet is ruim 30 jaar werkzaam in de zorg, eerst als verpleegkundige en vervolgens in heeft ze diverse leidinggevende functies en interim werkzaamheden gedaan. Haar interim werkzaamheden leidden tot haar liefde voor de ouderenzorg. Sinds september 2017 is zij gestart bij Domus Magnus; "Een prachtige organisatie om voor te mogen werken. Jong en dynamisch, volop in ontwikkeling en beweging," aldus Ingrid. 

Haar motto in haar werk is al jaren stilstaan bij de vraag “Hoe wil ik zelf oud worden?” Dat sluit nauw aan bij de visie van Domus Magnus. Ze staat als mens positief in het leven en ziet een probleem als een uitdaging, een klacht als een kado. Dit helpt om scherp te blijven! "Professionele en vooral warme en kwalitatieve zorg op maat bieden. Er met elkaar elke dag een feestje van proberen te maken binnen de gegeven mogelijkheden van het leven."

Ingrid haalt haar energie naast haar werk vooral uit haar kids en hobby’s: op het Scheveningse strand hardlopen om het hoofd leeg te maken. Daarnaast houdt ze van roeien, boksen en de racefiets. Is zij niet aan het sporten dan vindt ze het heerlijk om te koken en uitgebreid te tafelen, te relaxen met een boek of is zij bezig met het restylen van haar huis.  


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Magistraat hanteren wij een vanafprijs van €3750,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Ik help u graag

Ik help u graag

Wilt u meer weten over het magistrale wonen in De Magistraat? Ik vertel u er graag meer over tijdens een rondleiding." - Esther Limpens, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x