✓  24-uurszorg op locatie
✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement
✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert
✓  Eigen ondergrondse parkeergarage

Persoonlijke woonzorg in Rotterdam

Aan de Henegouwerlaan in het centrum van Rotterdam staat woonzorglocatie De Magistraat. Een imposant pand uit 1913, ontworpen als kraamkliniek en Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen. Eind jaren ’70 werd het gebouw in gebruik genomen als kantongerecht, vandaar de naam die Domus Magnus aan de locatie heeft gegeven.

Wonen

Indeling

In de Magistraat heeft Domus Magnus 35 ruime woonzorgappartementen gebouwd, variërend van 50 tot 120 m2. Ieder appartement heeft een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een luxe badkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er in de Magistraat diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een woonkamer, een restaurant en een recreatieruimte. Het hele gebouw is volledig afgestemd op de behoeften van ouderen. Er zijn drie liften en overal zijn de drempels verwijderd. Elk appartement heeft een persoonlijk alarmsysteem waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Ligging

De Magistraat ligt midden in het centrum van Rotterdam, op loopafstand van het Centraal Station en vlakbij een veelzijdig aanbod van winkels. Het gebouw is U-vormig, met binnenin een grote, afgesloten binnentuin die veel weg heeft van Franse kasteeltuinen uit de 16e en 17e eeuw. In de tuin zijn diverse terrassen aangelegd waar bewoners van de zon kunnen genieten. De Magistraat heeft bovendien een eigen ondergrondse parkeergarage voor bewoners, personeel en bezoekers. 

Zorg

Bij De Magistraat kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, afgestemd op uw persoonlijke zorgleefplan. Van helpen en verzorgenden tot verpleegkundigen, er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Deze locatie en opzet biedt de bewoners en hun familie veiligheid en vertrouwen. Wanneer de zorgvraag verandert of wijzigt, dan is dat veelal geen probleem.

Leven

Naast 24-uurs zorg biedt De Magistraat een uitgebreid activiteitenaanbod. Dagelijks vinden er groepsactiviteiten plaats. Daarnaast organiseren de activiteitenbegeleiders uitstapjes en laten we de persoonlijke wensen van onze bewoners graag in vervulling gaan. Bij De Magistraat wordt met veel passie vers gekookt door een kok. Hierbij wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners.

'Wandel' met onderstaande fotografie eens door de gangen van deze magistrale locatie. Bekijk het restaurant, een aantal appartementen en de sociëteit. Om de echte sfeer te kunnen proeven, nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.


banner De Magistraat

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als officieel erkend zorghotel en herstellingsoord geeft De Magistraat u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

In De Magistraat is een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt.

Locatiemanager

Sinds 1 april 2019 is Jacquelien Bakx locatiemanager van De Magistraat. Van oorsprong is ze verpleegkundige uit het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Na haar specialisatie als dialyseverpleegkundige, begon zij op haar 25ste met een studie als manager in de zorg.

“Na vele jaren ervaring in een ziekenhuis, vind ik het heerlijk om weer terug in de ouderenzorg te zijn. Domus Magnus heeft een hoge standaard wat betreft het welzijn van de bewoners. Dit vind ik erg leuk om mee te maken. De Magistraat heeft naast prachtige ruime appartementen ook een erg leuk team van koks, verzorging, schoonmaak en activiteitenbegeleiding. Goed om te zien dat de werknemers veel hart voor de bewoners en de locatie hebben!”


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage. Bij De Magistraat woont u vanaf €3500,- per maand.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Ik help u graag

Ik help u graag

Wilt u meer weten over het magistrale wonen in De Magistraat? Ik vertel u er graag meer over." - Marieke, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x