✓  24-uurszorg op locatie                       ✓  Elke dag verse maaltijden
✓  Eigen ruim appartement                    ✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert              ✓  Eigen ondergrondse parkeergarage


Aan de Henegouwerlaan in het centrum van Rotterdam staat woonzorglocatie De Magistraat. Een imposant pand uit 1913, ontworpen als kraamkliniek en Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen. Eind jaren ’70 werd het gebouw in gebruik genomen als kantongerecht, vandaar de naam die Domus Magnus aan de locatie heeft gegeven.

Indeling

In de Magistraat heeft Domus Magnus 35 ruime woonzorgappartementen gebouwd, variërend van 50 tot 120 m2. Ieder appartement heeft een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een luxe badkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er in de Magistraat diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een woonkamer, een restaurant en een recreatieruimte. Het hele gebouw is volledig afgestemd op de behoeften van ouderen. Er zijn drie liften en overal zijn de drempels verwijderd. Elk appartement heeft een persoonlijk alarmsysteem waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Ligging

De Magistraat ligt midden in het centrum van Rotterdam, op loopafstand van het Centraal Station en vlakbij een veelzijdig aanbod van winkels. Het gebouw is U-vormig, met binnenin een grote, afgesloten binnentuin die veel weg heeft van Franse kasteeltuinen uit de 16e en 17e eeuw. In de tuin zijn diverse terrassen aangelegd waar bewoners van de zon kunnen genieten. De Magistraat heeft bovendien een eigen ondergrondse parkeergarage voor bewoners, personeel en bezoekers. 

'Wandel' met onderstaande fotografie eens door de gangen van deze magistrale locatie. Bekijk het restaurant, een aantal appartementen en de sociëteit. Om de echte sfeer te kunnen proeven, nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.


banner De Magistraat

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als officieel erkend zorghotel en herstellingsoord geeft De Magistraat u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

In De Magistraat is een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt.

Locatiemanager

De roots van locatiemanager Mariëlle van Bork liggen in de particuliere zorgsector, waar zij vele jaren ervaring heeft opgedaan. Van oorsprong is zij begonnen als verpleegkundige en heeft vervolgens haar HBO en post HBO management gehaald. “De visie en werkwijze van Domus Magnus onderschrijf ik vanuit mijn hart voor mijn vak”, aldus Mariëlle.

Mariëlle zet de belangen van de bewoners altijd voorop. Eerlijkheid staat hoog in het vaandel, waarbij ze probeert om alles bespreekbaar te maken. Of dat nu te maken heeft met personeel, bewoners of de familieleden maakt niet uit. Knelpunten zijn er om opgelost te worden en dat doet ze graag op een eerlijke en openhartige manier.

Naast haar werk op de Magistraat haalt ze veel uitdaging in het opvoeden van haar drie kinderen. Daarnaast heeft ze één grote passie en dat is zeilen. “Op dit moment hebben we geen schip, maar die gaat er in de toekomst vast weer komen!”, aldus Mariëlle.


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Ik help u graag

Ik help u graag

Wilt u meer weten over het magistrale wonen in De Magistraat? Ik vertel u er graag meer over." - Marieke, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x