Domus Magnus opent in november 2020 De Lindeborg, een nieuwe woonzorglocatie aan de Utrechtse Maliebaan. Het klassieke herenhuis op nummer 34 werd eind 19e eeuw gebouwd en is sindsdien regelmatig aangepast en gerenoveerd. De kantoren die in de jaren '60 in het pand zijn gekomen, maken plaats voor 23 moderne woonzorgappartementen.
 

Indeling

De appartementen bestaan uit een woonkamer, een ruime slaapkamer, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hele pand is afgestemd op de mobiliteits- en zorgbehoeften van ouderen. Ieder appartement is voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Een aantal appartementen beschikt over een dakterras.

Ligging

De naam De Lindeborg is een verwijzing naar de vele prachtige Lindebomen die de Maliebaan flankeren. Aan de achterkant van De Lindeborg wordt een riante tuin van ruim 1.000 m2 aangelegd, die grenst aan de appartementen in het souterrain en de patio. In de tuin zullen straks heesters, bomen en een rijke schakering aan vaste planten groeien. In het koetshuis achterin de tuin komt een ruimte voor kleine concerten, lezingen en workshops.  De Maliebaan staat bekend als één van de mooiste lanen van Utrecht. Als u bij De Lindeborg de deur uitloopt, wandelt u zo het aangrenzende museumkwartier en de oude binnenstad in.

Innovaties

De woonzorglocatie op de Maliebaan kent een rijke historische waarde, maar er is zeker ruimte voor moderne, hedendaagse functionaliteiten. Bij de bouw worden verschillende innovatieve technologieën toegepast op het gebied van ouderen- en dementiezorg. Alle appartementen hebben een badkamer met ingebouwde infraroodpanelen, die zorgen voor aangename warmte na het douchen. Er wordt ook een speciaal energiezuinig, biodynamisch lichtplan gemaakt waarmee daglicht en schemering worden nagebootst. Daarnaast beschikt ieder appartement over een hospitality tv. Iedere week wordt er een live (veelal klassiek) concert georganiseerd. Het kan echter voorkomen dat een bewoner zich niet goed genoeg voelt om dit bij te wonen, maar het concert niet wil missen. Door de aanwezigheid van hospitality tv, is het mogelijk om de live beelden van het concert in het appartement te bekijken.

Achter het huis komt er een ruime, besloten binnentuin met daarin onder meer een eetbare tuin. Zo wordt het voor de kok mogelijk om samen met een bewoner groente voor het eten te oogsten. Het project wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Domus Magnus in een bouwteam uitgevoerd tot een levensloopbestendige plek om te wonen met zorg.

Status De Lindeborg

De Lindeborg krijgt op dit moment echt vorm; zo is er gestart met schilderwerkzaamheden, het vernieuwen van het dak en het plaatsen van kozijnen. Op dit moment volgen wij alle maatregelen van het RIVM op. Het is niet ondenkbaar dat door het coronavirus werknemers uitvallen of dat leveringen van bouwmaterialen langer op zich laten wachten. Hiermee rekening houdend, verwachten wij dat de opening van De Lindeborg in november 2020 zal kunnen plaatsvinden.