Domus Magnus opent in november 2020 De Lindeborg, een nieuwe woonzorglocatie aan de Utrechtse Maliebaan. Het klassieke herenhuis op nummer 34 werd eind 19e eeuw gebouwd en is sindsdien regelmatig aangepast en gerenoveerd. De kantoren die in de jaren '60 in het pand zijn gekomen, maken plaats voor 23 moderne woonzorgappartementen.
 

Indeling

De appartementen bestaan uit een woonkamer, een ruime slaapkamer, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hele pand is afgestemd op de mobiliteits- en zorgbehoeften van ouderen. Ieder appartement is voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Een aantal appartementen beschikt over een dakterras.

Ligging

De naam De Lindeborg is een verwijzing naar de vele prachtige Lindebomen die de Maliebaan flankeren. Aan de achterkant van De Lindeborg wordt een riante tuin van ruim 1.000 m2 aangelegd, die grenst aan de appartementen in het souterrain en de patio. In de tuin zullen straks heesters, bomen en een rijke schakering aan vaste planten groeien. In het koetshuis achterin de tuin komt een ruimte voor kleine concerten, lezingen en workshops.  De Maliebaan staat bekend als één van de mooiste lanen van Utrecht. Als u bij De Lindeborg de deur uitloopt, wandelt u zo het aangrenzende museumkwartier en de oude binnenstad in.

Innovaties

De woonzorglocatie op de Maliebaan kent een rijke historische waarde, maar er is zeker ruimte voor moderne, hedendaagse functionaliteiten. Bij de bouw worden verschillende innovatieve technologieën toegepast op het gebied van ouderen- en dementiezorg. Alle appartementen hebben een badkamer met ingebouwde infraroodpanelen, die zorgen voor aangename warmte na het douchen. Er wordt ook een speciaal energiezuinig, biodynamisch lichtplan gemaakt waarmee daglicht en schemering worden nagebootst. Daarnaast beschikt ieder appartement over een hospitality tv. Iedere week wordt er een live (veelal klassiek) concert georganiseerd. Het kan echter voorkomen dat een bewoner zich niet goed genoeg voelt om dit bij te wonen, maar het concert niet wil missen. Door de aanwezigheid van hospitality tv, is het mogelijk om de live beelden van het concert in het appartement te bekijken.

Achter het huis komt er een ruime, besloten binnentuin met daarin onder meer een eetbare tuin. Zo wordt het voor de kok mogelijk om samen met een bewoner groente voor het eten te oogsten. Het project wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Domus Magnus in een bouwteam uitgevoerd tot een levensloopbestendige plek om te wonen met zorg.

Status De Lindeborg

De Lindeborg krijgt op dit moment echt vorm; zo is er gestart met schilderwerkzaamheden, het vernieuwen van het dak en het plaatsen van kozijnen. Op dit moment volgen wij alle maatregelen van het RIVM op. Het is niet ondenkbaar dat door het coronavirus werknemers uitvallen of dat leveringen van bouwmaterialen langer op zich laten wachten. Hiermee rekening houdend, verwachten wij dat de opening van De Lindeborg in november 2020 zal kunnen plaatsvinden.


banner In ontwikkeling: De Lindeborg

Heeft u tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of een ziekenhuisopname? Of wilt u of een familielid graag een periode tot rust komen? Ook voor tijdelijke zorg kunt u, wanneer eind 2020 deze nieuwe locatie geopend is, bij De Lindeborg terecht. 

De zorg loopt uiteen van lichte verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Zo kunt u in huiselijke sfeer herstellen met de veilige zekerheid van 24-uurszorg.
 

Locatiemanager

Lex Corbijn krijgt als locatiemanager De Lindeborg onder zijn hoede. Van oorsprong is Lex verpleegkundige (A en B) met opleidingen op het gebied van ondernemerschap en management. Hij is locatiemanager geweest in verpleeg- en verzorgingshuizen en inspecteur bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als laatste volgde hij de postdoctorale studie ‘Management in dienstverlenende organisaties. Sinds 2011 is Lex locatiemanager bij Domus Magnus, onder andere bij de locaties De Sterreschans in Nijmegen, Landgoed Klein Engelenburg in Brummen en De Boschstede in 's-Hertogenbosch. 


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Een deel van deze woonservicekosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke, financiële situatie één keer per jaar fiscaal aftrekbaar. 

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Wij zijn u graag van dienst

Wilt u meer weten over De Lindeborg, dan helpen wij u graag. U kunt ons bellen via onderstaand nummer of een vraag stellen via de button.

085-0645910 Stel een vraag

x