✓ 39 ruime zorgappartementen
✓ 24/7 zorgmedewerker aanwezig
✓ Historische polikliniek Groot Ziekengasthuis
✓ Unieke indeling, zeer ruim opgezet
✓ Restaurant met gezellige open keuken
✓ Uitstekend geschikt voor echtparen
✓ Zorghotelappartementen aanwezig

Exclusief wonen met zorg in 's-Hertogenbosch

De Boschstede staat midden in het gezellige centrum van Den Bosch. In dit bijzondere rijksmonument, de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis, kunnen ouderen in een eigen appartement zelfstandig wonen met de zorg die zij verdienen.

Comfortabel en zelfstandig wonen met 24/7 persoonlijke zorg

Prachtige ligging in een groene omgeving

In het groene en ruim opgezette Gasthuiskwartier staat De Boschstede. De wijk is autoluw en grenst aan de binnenstad van Den Bosch. Door het vertrek van het Jeroen Boschziekenhuis is er ruimte ontstaan voor een combinatie van nieuwbouw en monumentale panden om in te wonen en te werken. Een parkeergarage bevindt zich om de hoek, het station op loopafstand. Oud en nieuw, winkelen en wonen, musea en restaurants komen hier op historische grond samen. Sinds juni 2018 is hier woonzorglocatie De Boschstede gevestigd.

Indeling van de woonzorgappartementen

De woonzorgappartementen hebben een oppervlakte tussen de 40 en 110 m2 en liggen verspreid over drie ruim opgezette woonlagen. Alle appartementen zijn gemakkelijk met verschillende trappen en liften te bereiken. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, een kitchenette en eigen badkamer met douche en toilet. Aan de verschillende gemeenschappelijke ruimtes grenzen twee binnentuinen van ruim 250 m2. Vanaf de gezamenlijke dakterrassen met uitzicht op de Sint Jan, kijkt u ook neer op deze tuinen. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de veiligheids- en mobiliteitsbehoeften van ouderen. Daarnaast zijn de appartementen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners, indien nodig, 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Professionele ouderenzorg in 's-Hertogenbosch

Bij De Boschstede kunt u rekenen op professionele woonzorg, aangepast op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee.

Comfortabel leven in een mooie woonomgeving

Het welzijn van de bewoners is minstens zo belangrijk als een mooie woonomgeving en de dagelijkse zorg. Daarom bieden de welzijnsmedewerkers dagelijks activiteiten aan. Er vinden geregeld uitstapjes, themaweken en creatieve workshops plaats. Een bezoek aan de Sint Jan, genieten van de zon in de tuin of een Bossche bol halen bij banketbakker Jan de Groot in het centrum, we gaan er graag op uit. Wekelijks wordt er een huiskamerconcert georganiseerd, waar ook door familieleden en kennissen naar uitgekeken wordt. Het welzijnsprogramma wordt afgestemd op de wensen van de bewoners, zo kunnen zij in De Boschstede genieten van iedere dag.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van deze woonzorglocatie. De brochure wordt gratis naar u opgestuurd. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Virtuele rondleiding

Om een indruk te krijgen van de prachtige nieuwe uitstraling van de oude polikliniek, kunt u een virtuele wandeling maken door De Boschstede. ‘Loop’ hieronder vanuit het restaurant, door één van de unieke appartementen, zo het terras van de zonnige binnentuin op.

Wilt u de sfeer persoonlijk eens komen proeven? Dan bent u van harte welkom bij De Boschstede. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvende rondleiding.


banner De Boschstede

Zorghotel Den Bosch: voor herstel of tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of een ziekenhuisopname? Of wilt u of een familielid graag een periode tot rust komen? Als erkend zorghotel en herstellingsoord biedt De Boschstede u de zorg en begeleiding die u nodig hebt.

Een aantal appartementen in De Boschstede is speciaal ingericht als zorghotel, zodat u optimaal en onder professionele begeleiding kunt herstellen. De zorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. Het geeft gasten een geruststellend gevoel dat er 24 uur per dag persoonlijke zorg beschikbaar is. Daarnaast staan vele faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Zo kunt u in huiselijke sfeer herstellen met de veilige zekerheid van zorg.

Wilt u meer informatie ontvangen over de zorghotelmogelijkheden in De Boschstede? Vraag dan geheel vrijblijvend onze brochure aan of bel met 085-0645910.

Locatiemanager

Peter van de Wijdeven is zijn hele werkende leven met veel toewijding werkzaam binnen de zorg. Eerst als verpleegkundige en daarna als manager van diverse afdelingen en locaties. “Het werken als manager binnen de zorg is voor mij een optimale combinatie. Enerzijds omdat ik ouderen het beste wil bieden en anderzijds omdat ik van binnenuit gepassioneerd ben om de zorg continu te willen verbeteren. Mijn kracht ligt in het verbinden, motiveren en in het samen doelen behalen van de bewoners, medewerkers en de organisatie. Ik ben betrokken en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en daarom graag op de hoogte van wat er speelt onder medewerkers en bewoners. Toegankelijk zijn vind ik belangrijk. Mijn deur staat open voor iedereen. Uiteindelijk hebben bewoners, familieleden, medewerkers en ik allemaal hetzelfde doel: Er samen voor zorgen dat het wonen binnen de Boschstede de allerbeste manier is om ouder te worden, op een plek die voelt als thuis.”


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Boschstede hanteren wij een vanafprijs van €3700,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Kan ik u helpen?

Kan ik u helpen?

"Graag beantwoord ik tijdens een rondleiding al uw vragen. Neem gerust contact met mij op." - Esther Limpens, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x