✓  24-uurszorg op locatie                                   ✓  Zorghotelappartementen aanwezig
✓  Eigen ruim (tweekamer) appartement          ✓  Uitgebreid welzijn- en activiteitenaanbod
✓  Wekelijks (klassiek) concert                           ✓  Zeer geschikt voor echtparen


In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis in 's-Hertogenbosch heeft Domus Magnus 39 luxe woonzorgappartementen gebouwd, waarvan 6 zorghotelappartementen. De zorghotelappartementen bieden een huiselijke plek met de zekerheid van zorg voor herstel na een ziekenhuisopname of als het thuis even niet meer gaat. De voormalige polikliniek werd in 1932 gebouwd naar een ontwerp van architect J.J. van Dillen. De bouwstijl wordt ook wel de zuidelijke variant van de Amsterdamse School genoemd. Opvallend is de entree, die destijds zo werd ontworpen dat taxi's en ambulances overdekt konden voorrijden. Het bijzondere Rijksmonument aan de Nieuwstraat is geopend in juni 2018.

Indeling

De woonzorgappartementen variëren in oppervlakte tussen 40 en 110 m2 en liggen verspreid over drie woonlagen. Ze zijn gemakkelijk per trap of lift te bereiken. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een ruime slaapkamer, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet. Het gebouw wordt volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartement zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Twee binnentuinen van ruim 250 m2 grenzen aan de oude kliniek. Vlak ernaast wordt een nieuwe, ondergrondse parkeergarage gebouwd.

Ligging

De oude polikliniek ligt op het voormalige terrein van het Groot Ziekengasthuis. Jarenlang was het Jeroen Bosch-ziekenhuis er gevestigd, maar dat verhuisde in 2011 naar de rand van 's-Hertogenbosch. Rondom de oude polikliniek komt een combinatie van nieuwbouw en monumentale panden om in te wonen, werken en winkelen. Het Gasthuiskwartier is ruim opgezet met veel groen. De wijk is autoluw en grenst aan de historische binnenstad met talloze winkels, restaurants en musea. 


banner De Boschstede

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. De Boschstede geeft u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

Bij De Boschstede zijn een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg. Ook is het mogelijk om tijdelijk in een zorgappartement te wonen voordat u permanent in onze woonzorglocatie terecht kunt.

Locatiemanager

Als locatiemanager is Lex Corbijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van locatie De Boschstede. Samen met het team geeft hij kleur aan de oude dag van de bewoners en staat dan ook erg dichtbij ze. “Hier kunnen mensen oud worden in een prachtige ambiance met oog voor een comfortabele woonomgeving en een op maat samengesteld pakket aan zorg en diensten. Het is een voorrecht hier leiding te mogen geven op deze prachtige locatie aan een gemotiveerd team."

Van oorsprong is Lex Corbijn verpleegkundige (A en B) met opleidingen op het gebied van ondernemerschap en management. Hij is locatiemanager geweest in verpleeg- en verzorgingshuizen en inspecteur bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als laatste volgde hij de postdoctorale studie ‘Management in dienstverlenende organisaties. Sinds 2011 is Lex locatiemanager bij Domus Magnus, onder andere bij de locaties De Sterreschans in Nijmegen en Landgoed Klein Engelenburg in Brummen is hij werkzaam geweest. Vanaf juni 2018 geeft hij leiding aan de eerste locatie in Brabant van onze organisatie, De Boschstede in 's-Hertogenbosch.
 


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Kan ik u helpen?

Kan ik u helpen?

"Graag vertel ik u meer over deze nieuwe locatie in hartje 's-Hertogenbosch. Neem gerust contact met mij op." - Lex Corbijn, locatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x