In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis in 's-Hertogenbosch bouwt Domus Magnus 39 luxe woonzorgappartementen, waarvan 6 zorghotelappartementen. Dit bijzondere Rijksmonument aan de Nieuwstraat begroet in juni 2018 haar eerste bewoners. De voormalige polikliniek werd in 1932 gebouwd naar een ontwerp van architect J.J. van Dillen. De bouwstijl wordt ook wel de zuidelijke variant van de Amsterdamse School genoemd. Opvallend is de entree, die destijds zo werd ontworpen dat taxi's en ambulances overdekt konden voorrijden.

Indeling

De woonzorgappartementen variëren in oppervlakte tussen 40 en 110 m2 en liggen verspreid over drie woonlagen. Ze zijn gemakkelijk per trap of lift te bereiken. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een ruime slaapkamer, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet. Het gebouw wordt volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartement zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. Twee binnentuinen van ruim 250 m2 grenzen aan de oude kliniek. Vlak ernaast wordt een nieuwe, ondergrondse parkeergarage gebouwd.

Ligging

De oude polikliniek ligt op het voormalige terrein van het Groot Ziekengasthuis. Jarenlang was het Jeroen Bosch-ziekenhuis er gevestigd, maar dat verhuisde in 2011 naar de rand van 's-Hertogenbosch. Rondom de oude polikliniek komt een combinatie van nieuwbouw en monumentale panden om in te wonen, werken en winkelen. Het Gasthuiskwartier is ruim opgezet met veel groen. De wijk is autoluw en grenst aan de historische binnenstad met talloze winkels, restaurants en musea. 

Klik hier voor de overzichtskaart van Het Gasthuiskwartier

Updates verbouwing