Benvenuta

Midden in de groene villawijk Trompenberg in Hilversum ligt woonzorglocatie Benvenuta. Dit fraaie landhuis uit 1928 biedt ruimte aan tien appartementen. Speciaal geschikt voor ouderen die rustig willen wonen met de garantie van 24-uurs zorg. Bij Benvenuta staan kleinschaligheid en een persoonlijke benadering voorop.

✓ Tien sfeervolle appartementen met eigen badkamer
✓ 24-uurs zorg, afgestemd op uw persoonlijke behoefte
✓ Rust en ruimte in Hilversum
✓ Fraaie tuin
✓ Gevarieerd welzijns- en activiteitenaanbod
✓ Sfeervolle leefkeuken

Kleinschalige woonzorg in Hilversum

Ligging

Benvenuta ligt aan een lommerrijke laan aan de rand van Hilversum. De villa is een rijksmonument en werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van architect Jan Dullaart in de stijl van de Amsterdamse School. De bijzondere Jugendstil-inrichting, authentieke parketvloeren en glas-in-lood ramen ademen nog steeds het grandeur uit van toen. De villa is omringt met groen. Benvenuta is makkelijk te bereiken met de auto en rondom het huis kan vrij worden geparkeerd. Het openbaar vervoer ligt op 5 minuten wandelen. Ook op loopafstand bevindt zich het Spanderswoud, een recreatiebos om fijne wandelingen te maken.

Indeling

Aan het eind van een brede oprijlaan ligt villa Benvenuta. Op de begane grond bevinden zich een gezellige leefkeuken, woonkamer met open haard en vleugel, goedgevulde bibliotheek en sfeervolle lounge. De meeste appartementen bevinden zich op de bovenverdiepingen die zowel met trap als lift te bereiken zijn. Benvenuta biedt tien appartementen tussen de 25 en 52 m2, allen voorzien van een slaapgedeelte en luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een terras of balkon. Het pand is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Rondom Benvenuta ligt een schitterend aangelegde tuin, met veranda’s en gezellige terrassen.

Zorg

Bij Benvenuta kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Op de locatie wonen met name bewoners met een vorm van dementie. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Dit biedt veiligheid en vertrouwen voor de kleine groep bewoners en hun familie. Wanneer de zorgvraag verandert of wijzigt, dan is dat veelal geen probleem. De geboden zorg groeit met u mee, waardoor verhuizen in principe niet meer nodig is.

Leven

Naast 24-uurs zorg biedt Benvenuta een activiteitenaanbod op maat. Er worden regelmatig uitstapjes, themaweken en andere activiteiten georganiseerd. Denk aan het voorlezen van verhalen en gedichten, bloemschikken met verse bloemen of de gezelligheid tijdens de zomerbarbecue of het kerstdiner. De week wordt op zondag altijd feestelijk afgesloten met een intiem huiskamerconcert. Hierbij zijn familie en vrienden uiteraard van harte welkom. Bij Benvenuta wordt dagelijks met veel passie vers gekookt door een vaste kok. Door de kleinschalige opzet wordt daarbij zoveel als mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners. De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd aan de lange eettafel in de woonkeuken.

✓ Op maat activiteitenprogramma
✓ Veel persoonlijke aandacht
✓ Wekelijks concert op zondag
✓ Diverse uitstapjes en themaweken
✓ Huisdieren welkom
✓ Elke dag verse maaltijden bereid door eigen kok

Virtuele rondleiding

Benieuwd naar woonzorglocatie Benvenuta? Neem via onderstaande tour alvast een kijkje. Wilt u zelf de sfeer komen proeven? Dan nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.

 


Bewoners aan het woord:

De familie Kohnstamm over de zorg voor hun moeder bij woonzorglocatie Benvenuta in Hilversum

Wat ons telkens weer zo enorm opvalt, is de ongelofelijke vriendelijke en persoonlijke bejegening van de verzorgenden bij Benvenuta. Niet alleen tegen onze moeder, maar ook naar ons en de andere bewoners.

Lees het volledige verhaal van De familie Kohnstamm over de zorg voor hun moeder bij woonzorglocatie Benvenuta in Hilversum

banner Benvenuta

Locatiemanager

Theo heeft in het verleden in zowel de techniek als de communicatie gewerkt, maar ontdekte bijna 10 jaar geleden dat zijn echte passie de zorg voor mensen was. Vanuit vrijwilligerswerk in het Hilversumse Hospice koos hij in 2007 voor een carrière in de zorg. Theo is vanaf de oprichting bij Benvenuta betrokken geweest en heeft in 2015 de stap naar de functie van locatiemanager gezet.

Door zijn brede achtergrond en communicatieve vaardigheden weet hij de dagelijkse gang van zaken uitstekend in goede banen te leiden.

Theo is geliefd bij de bewoners en hun familie vanwege zijn rustige natuur en het feit dat hij altijd een luisterend oor heeft, maar ook het team weet dat ze van hem op aan kunnen. Benvenuta heeft dan ook een sterk en stabiel team dat er bewust voor heeft gekozen om in dit prachtige monumentale pand te werken.


Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een exclusieve woonomgeving. Voor deze dienstverlening betaalt de bewoner een vast maandtarief waarmee wonen en dienstverlening worden gedekt. Indien er ook zorg nodig is, wordt deze ingezet via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringwet (Zvw). Iedereen in Nederland die zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage. Bij Benvenuta woont u vanaf €3500,- per maand.

Onderdeel van het maandtarief

 • Huur van het appartement
 • Verse maaltijdbereiding (ontbijt, lunch en diner)
 • Individueel abonnement vaste telefoon, internet en televisie
 • Schoonmaak appartement
 • Persoonlijke was bewoner
 • Recreatieve en sociaal-culturele activiteiten op locatie
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Stomerijdiensten
 • Boodschappenservice
 • Extra maaltijden voor familie of vrienden
 • Uitstapjes buiten de deur
 • Individuele begeleiding bij vervoer naar familie, dokter of uitstapjes 
 • Verbouwingen in het appartement op wens van de bewoner
 • Individuele gemeentelijke belastingen en heffingen

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

De kleinste locatie van Domus Magnus, maar toch zo groots van binnen. Ik nodig u graag uit om eens langs te komen en de huiselijkheid te ervaren." - Marieke, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x