✓ Tien sfeervolle appartementen met eigen badkamer
✓ 24-uurszorg aanwezig 
✓ Rust en ruimte in Hilversum
✓ Fraaie tuin
✓ Gevarieerd activiteitenaanbod
✓ Sfeervolle leefkeuken; dagelijks verse maaltijden

Kleinschalige woonzorg in Hilversum

Midden in de groene villawijk Trompenberg in Hilversum ligt woonzorglocatie Benvenuta. Dit fraaie landhuis uit 1928 biedt ruimte aan tien appartementen. Speciaal geschikt voor ouderen die rustig willen wonen met de garantie van 24-uurszorg. Bij Benvenuta staan kleinschaligheid en een persoonlijke benadering voorop.

Sfeervol wonen in monumentale villa

Ligging

Benvenuta ligt aan een lommerrijke laan aan de rand van Hilversum. De villa is een rijksmonument en werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van architect Jan Dullaart in de stijl van de Amsterdamse School. De bijzondere Jugendstil-inrichting, authentieke parketvloeren en glas-in-lood ramen ademen nog steeds het grandeur uit van toen. De villa is omringt met groen. Benvenuta is makkelijk te bereiken met de auto en rondom het huis kan vrij worden geparkeerd. Het openbaar vervoer ligt op 5 minuten wandelen. Ook op loopafstand bevindt zich het Spanderswoud, een recreatiebos om fijne wandelingen te maken.

Indeling

Aan het eind van een brede oprijlaan ligt villa Benvenuta. Op de begane grond bevinden zich een gezellige leefkeuken, woonkamer met open haard en vleugel, goedgevulde bibliotheek en sfeervolle lounge. De meeste appartementen bevinden zich op de bovenverdiepingen die zowel met trap als lift te bereiken zijn. Benvenuta biedt tien appartementen tussen de 25 en 52 m2, allen voorzien van een slaapgedeelte en luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een terras of balkon. Het pand is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Rondom Benvenuta ligt een schitterend aangelegde tuin, met veranda’s en gezellige terrassen.

Professionele ouderenzorg

Bij Benvenuta kunt u rekenen op professionele en liefdevolle ouderenzorg, afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Op deze woonzorglocatie wonen met name bewoners met een cognitieve zorgvraag. Veiligheid en geborgenheid staan hier hoog in het vaandel. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig.

Leven in alle rust en ruimte

Naast 24-uurs zorg biedt Benvenuta een activiteitenaanbod op maat. Er worden regelmatig uitstapjes, themaweken en andere activiteiten georganiseerd. Denk aan het voorlezen van verhalen en gedichten, bloemschikken met verse bloemen of de gezelligheid tijdens de zomerbarbecue of het kerstdiner. De week wordt op zondag altijd feestelijk afgesloten met een intiem huiskamerconcert. Hierbij zijn familie en vrienden uiteraard van harte welkom. Bij Benvenuta wordt dagelijks met veel passie vers gekookt door een vaste kok. Door de kleinschalige opzet wordt daarbij zoveel als mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners. De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd aan de lange eettafel in de woonkeuken.

Brochure aanvragen?

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan van woonzorglocatie Benvenuta in Hilversum. Klik hier om de brochure aan te vragen.

Kom sfeerproeven tijdens een rondleiding

Benieuwd naar woonzorglocatie Benvenuta? Neem via onderstaande tour alvast een kijkje. Wilt u zelf de sfeer komen proeven? Dan nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.


Bewoners aan het woord:

De familie Kohnstamm over de zorg voor hun moeder bij woonzorglocatie Benvenuta in Hilversum

Wat ons telkens weer zo enorm opvalt, is de ongelofelijke vriendelijke en persoonlijke bejegening van de verzorgenden bij Benvenuta. Niet alleen tegen onze moeder, maar ook naar ons en de andere bewoners.

Lees het volledige verhaal van De familie Kohnstamm over de zorg voor hun moeder bij woonzorglocatie Benvenuta in Hilversum

banner Benvenuta

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een operatie of ziekenhuisopname, of als uw mantelzorgers even ontlast moeten worden. Als zorghotel en herstellingsoord geeft Benvenuta u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Alle faciliteiten van de locatie staan tot uw beschikking. Uw zorg en begeleiding leveren wij met ons eigen team, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Zo kunt u in huiselijke, geborgen sfeer uitrusten of herstellen, met de veilige zekerheid van zorg.

Wilt u meer informatie ontvangen over ons zorghotel? Vraag hier dan vrijblijvend de brochure aan of bel met 085-0645910

Locatiemanager

Theo heeft in het verleden in zowel de techniek als de communicatie gewerkt, maar ontdekte bijna 10 jaar geleden dat zijn echte passie de zorg voor mensen was. Vanuit vrijwilligerswerk in het Hilversumse Hospice koos hij in 2007 voor een carrière in de zorg. Theo is vanaf de oprichting bij Benvenuta betrokken geweest en heeft in 2015 de stap naar de functie van locatiemanager gezet.

Door zijn brede achtergrond en communicatieve vaardigheden weet hij de dagelijkse gang van zaken uitstekend in goede banen te leiden.

Theo is geliefd bij de bewoners en hun familie vanwege zijn rustige natuur en het feit dat hij altijd een luisterend oor heeft, maar ook het team weet dat ze van hem op aan kunnen. Benvenuta heeft dan ook een sterk en stabiel team dat er bewust voor heeft gekozen om in dit prachtige monumentale pand te werken.


Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Benvenuta hanteren wij een vanafprijs van €3500,- voor de woonservicekosten per maand.

Woonservicekosten

Veel diensten en voorzieningen zijn bij ons standaard inbegrepen, zoals:
 • Huur van het appartement;
 • Gas, water en elektra;
 • Schoonmaak van het appartement
 • Alle maaltijden (3x per dag) bereid door een (chef-)kok;
 • Wasgoed;
 • Uitgebreid aanbod van culturele activiteiten;
 • Televisie- en telefoonaansluiting;
 • Wifi;
 • Persoonlijk alarmeringssysteem;
 • Gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de (woon)keuken, terras en tuin;
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering;
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften;
 • De aanwezigheid van 24-uurszorg;
 • De aanwezigheid van een eigen behandelteam met o.a. specialisten ouderengeneeskunde;
 • Persoonlijk begeleider als eerste aanspreekpunt 

Zorgkosten

Indien er ook zorg nodig is maken wij een zorgarrangement op maat, welke we gezamenlijk vastleggen in een persoonlijk zorgleefplan. De benodigde zorg wordt doorgaans volledig gefinancierd vanuit een CIZ indicatie. Wanneer u de zorguren van de indicatie niet toereikend vindt, dan bent u in de gelegenheid om particulier extra zorguren in te kopen. Indien er geen CIZ indicatie wordt afgegeven, dient u de zorgkosten zelf particulier te betalen.

Eigen bijdrage

Bij Domus Magnus betaalt u zelf uw huisvestings- en servicekosten. Dit wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie maximaal circa € 850,- per maand. Goed om te weten is dat in een door de overheid gefinancierde (reguliere) zorginstelling u juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt. Deze kan oplopen tot €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een (particuliere) instelling als Domus Magnus op de website van het CAK berekenen. Kies voor ‘hulp of zorg thuis’.

Optionele zaken

Ons uitgebreide woonservicepakket stelt u in staat om veilig, vertrouwd en compleet verzorgd te wonen. Wanneer u nog extra wensen heeft, kunnen we deze voor u faciliteren tegen meerkosten. Denkt u hierbij aan de stomerijdienst, boodschappenservice en maaltijden voor uw bezoek(ers).

Een voorstel op maat?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. We maken graag kennis tijdens een kop koffie en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en een voorstel op maat te maken.

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn u graag van dienst

De kleinste locatie van Domus Magnus, maar toch zo groots van binnen. Ik nodig u graag uit om eens langs te komen en de huiselijkheid te ervaren." - Marieke Gitzels, relatiemanager

085-0645910 Stel een vraag

x