Zorg voor voedsel - van boer naar bord in Brummen

Zorg voor voedsel - van boer naar bord in Brummen

/Blogs

Voedsel speelt een belangrijke rol in de zorg. Op het gebied van beleving, welzijn, samenzijn en gezondheid liggen er nog genoeg kansen om hier slim op in te spelen. Drie locaties van Domus Magnus - Klein Engelenburg, Huis Welgelegen en Huis Ter Weegen - en twee Brummense zorglocaties van Philadelphia slaan de handen ineen. Zij gaan voor meer verbinding met hun omgeving en de samenleving.

“Wij willen een betere wereld. Dat moet je als samenleving samen doen. Daarom gaan we aan de slag om met deze vijf zorglocaties gezamenlijk duurzaam en lokaal in te kopen, direct bij de boer”, aldus de pilotgroep.

Van boer tot bord

De partijen starten samen een pilot onder begeleiding van Landschapsnetwerk Brummen, Happyland en gemeente Brummen. Cliënten van Philadelphia gaan in het kader van dagbesteding langs bij landbouwbedrijven om boodschappen te doen. Deze boodschappen brengen ze vervolgens naar verschillende zorglocaties, waaronder Huis ter Weegen, Huis Welgelegen en Klein Engelenburg. Daar worden de groentes en het fruit gesneden door de (chef)-kok. Zo beleven de bewoners het eten van boer tot bord. Voor de zorginstelling biedt het een verbinding met de samenleving, en voor de boer meer afzet in een korte keten met een eerlijke prijs.


Foto: De betrokkenen bij dit project. Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van de Provincie Gelderland en de Europese Unie in het kader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Ga terug naar het overzicht