Zomaar even binnenkijken in Huis ter Weegen

Zomaar even binnenkijken in Huis ter Weegen

/Blogs

Een bezoek aan Huis ter Weegen is in deze tijd van het jaar spectaculair, omdat er in de omgeving veel bossen en veelkleurige bomen zijn. Misschien helpt het herfstweer mee, maar vanaf het moment dat de drempel gepasseerd wordt, waant de bezoeker of bewoner zich in een warm bad. Het is er heel gemoedelijk en het is opvallend hoe ontspannen en tegelijkertijd opgewekt de sfeer is binnen in Huis ter Weegen.

Nieuw uiterlijk voor het interieur
Er zitten een paar bewoners gezellig koffie te drinken, andere bewoners zijn in hun eigen appartement. In de huiskamer gaat het over de felle kleuren van de bladeren buiten aan de bomen en dat het een prachtig uitzicht geeft vanuit de warme huiskamer. Voor het raam, in de vensterbank staan de bloeiende orchideeën, die een bewoonster heeft uitgezocht tijdens het uitstapje naar de Orchideeënhoeve een tijdje geleden. Onlangs heeft de ruimte een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Er zit ander behang op de muren, er ligt een mooie visgraat vloer en er zijn ook andere meubels aangeschaft. Het ziet er keurig uit, rustig en licht, terwijl het toch een knusse huiskamer blijft. De bewoners lijken zeer tevreden met de ‘make-over’ en beamen dat het goed is gelukt.

    

Oude vertrouwde gemoedelijkheid
Als het tijd is voor de lunch, schuift iedereen gezellig aan, geen enkel probleem! Er zitten een aantal bewoners in de huiskamer, waar de tafels gedekt worden. Beneden in de keuken schuiven andere bewoners aan de keukentafel aan, net zo makkelijk. Enkele bewoners lunchen op hun kamer. Het kan allemaal en het ligt maar net aan de persoonlijke voorkeur die een bewoner op dat moment heeft. Dat geldt ook voor de activiteiten en uitstapjes die georganiseerd worden. Wie mee wil doen, haakt aan, maar natuurlijk is niets verplicht. De ongedwongenheid onder en tussen de bewoners en verzorgenden, is opvallend. Hier en daar staat een deur van een kamer open, sommige bewoners maken een praatje met elkaar en alles gaat er ‘relaxt’ aan toe. Het voelt hier echt als een thuis.

Logé Paro de (robot)zeehond
Deze week is er een nieuwe tijdelijke bewoner aangekomen: Paro de robotzeehond. Paro is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. Hij is lekker zacht en reageert op aaien, praten en knuffelen. Hij maakt geluid, knippert met zijn ogen en flappert met zijn staart. Sommige bewoners vinden het heerlijk om met hem te knuffelen en hem aan te raken. Paro logeert iedere paar maanden op een andere locatie van Domus Magnus, zodat alle bewoners kennis met hem kunnen maken.

Ga terug naar het overzicht