Woonzorglocatie Hildebrand naar Artis

Woonzorglocatie Hildebrand naar Artis

/Blogs

Op 19 juni jongstleden was het zover... Heel Hildebrand ging naar Artis! De bewoners hadden enorm uitgekeken naar deze dag.

Met een grote touringcar gingen we al vroeg op pad en de sfeer zat er direct in. We waanden ons in vroegere tijden, het leek wel alsof we weer op schoolreisje gingen. Alle bewoners kregen een koelrugtasje mee met een lunchpakketje, lees een gezond sapje, broodjes en chocolade. En als klap op de vuurpijl een flesje wijn met twee glazen. Een fijne ontdekking op de heenweg in de bus.

We gingen op pad met een gezellige grote groep mensen. Familieleden, kleinkinderen en andere vrijwilligers hadden zich aangemeld om bij deze dag te helpen. Met als doel de bewoners een fijne dag te bezorgen in Artis.

De bewoners mochten kiezen welke dieren zij graag wilden zien. De eerste stop was het aquarium met prachtige gekleurde vissen in allerlei soorten en maten. Vervolgens gingen we naar de prachtige vlindertuin. De vlinders in hun kleurenpracht fladderden om ons heen. Er ging zelfs een vlinder op de mouw van een bewoner zitten. We keken onze ogen uit. Uiteindelijk, u kunt het al raden, was de vlindertuin het meest populair. We noemden het een tropisch elfjesparadijs! En daar zijn we dan ook extra lang gebleven.

Op de terugweg richting Haarlem bespraken we de geslaagde dag. Toen we bijna thuis waren grapte iemand; 'We kunnen net als vroeger tijdens een schoolreisje onder de busstoelen gaan zitten!'. Iedereen moest lachen.

Namens Sanne Hoenjet, activiteitenbegeleider Hildebrand.

 

 

Ga terug naar het overzicht