Werken bij Domus Magnus, is werken in en met het leven

Werken bij Domus Magnus, is werken in en met het leven

/Blogs

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig. Voor herstel na een ziekenhuisopname of om uw mantelzorgers te ontlasten. In De Magistraat kunt u gebruikmaken van het zorghotel. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

Zorghotel Rotterdam
“Werken bij Domus Magnus, is werken in en met het leven”. Over deze uitspraak was ik u nog een uitleg verschuldigd. Bij ons in de Magistraat, wonen mensen op tijdelijke basis (ons zorghotel) en op basis van permanente bewoning. Wij zorgen 24 uur per dag voor de mensen die in de Magistraat wonen. Onze bewoners zijn in een fase van hun leven gestapt, waarbij het leven een andere vorm heeft gekregen door de afname van hun lichamelijke of geestelijke situatie. Ons doel is dat we onze bewoners een excellente omgeving bieden in deze fase van hun leven. Maar met alleen een omgeving, is het kunnen leven vaak nog niet klaar. De persoonlijke aandacht en daadkracht van de medewerkers zorgen ervoor dat de beperkingen die bewoners ondervinden, worden aangevuld, zodat hun leven ook echt een leven blijft. Als locatiemanager ben ik ervoor verantwoordelijk, dat er een werksituatie wordt gecreëerd waarbij dit leven centraal staat. Het is belangrijk dat iedereen doet wat we beloofd hebben en wat er is afgesproken, kortom we doen wat ze zeggen. Wij werken daadwerkelijk in en met het leven van onze bewoners.

Zorghotel voor herstel
Onze tijdelijke gasten hebben vaak tijdelijk een probleem waardoor ze rust, persoonlijke zorg en geen kopzorg nodig hebben. Deze problemen zijn zeer gevarieerd. Het kan zijn dat iemand een nieuwe knie of heup heeft gekregen, maar ook een ongeval of een periode van ‘even er uit willen zijn’ is mogelijk. Het verzorgen van mensen van chemo’s of in hun laatste levensfase zitten, komen ook vaak even tijdelijk bij ons vertoeven. Ook bij deze tijdelijke bewoners, zijn we de aanvullende factor om op een professionele manier hun leven weer vorm te geven. Mensen verblijven bij ons gemiddeld van één week tot drie maanden als het gaat om tijdelijke basis.

Zoals u kunt lezen is de Magistraat 24/7 bezig met het leven waardoor wij bij Domus Magnus in en met het leven werken. Bent u nieuwsgierig geworden naar de Magistraat? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een rondleiding.

Ga terug naar het overzicht