Een wens in vervulling: dagje naar geboortestreek Hardenberg

Een wens in vervulling: dagje naar geboortestreek Hardenberg

/Blogs

Mevrouw Withuis wilde graag nog eens naar haar geboortestreek Hardenberg. In combinatie met de Domus Magnus auto was dit snel te regelen voor Huis Welgelegen in Warnsveld.

Herinneringen ophalen
“Is dit Hardenberg? Ik herken het niet meer!” Als verrassing hebben we, de activiteitenbegeleiders, een bezoekje aan haar nicht geregeld. “Oh, wat vind ik dat fijn!” De nicht van mevrouw stond ons al op te wachten in de deuropening, we worden hartelijk ontvangen. “Goh Harmien, ik herken je bijna niet meer! Je ziet er zo anders uit, jouw haren zijn zo kort!” lacht mevrouw Withuis. Eenmaal binnen aan een kopje koffie halen de dames weer herinneringen op van vroeger en klikt het als vanouds. Na de koffie, taart en lekkere hapjes wordt er afscheid genomen van Harmien en wordt er via de toeristische route  teruggereden: Gramsbergen, Loozen, Bergentheim, Brucht, enz.

Opoe
Bij het treinstation van Gramsbergen komen er weer veel herinneringen naar boven. “Hier liep ik vanaf het station naar opoe.” We proberen nog het vroegere woonhuis van haar opa terug te vinden, maar er komt geen herkenning bij de huizen die er staan. Er zijn teveel vernieuwingen waardoor het voor mevrouw te moeilijk is om iets te herkennen.

In de watten leggen
Op een gegeven moment vraagt ze aan ons: “Zeg, waarom doen jullie dit allemaal voor mij? Denken jullie soms dat ik binnenkort dood ga?” “Nee, natuurlijk niet mevrouw Withuis! U bent nog zo vitaal, u gaat nog lang niet dood. Wij bieden u deze dag omdat we het fijn vinden u een keer in de watten te leggen!”

Een prachtige dag
In de auto vertelde mevrouw honderduit over haar leven; over het zwemmen in het kanaal, de zwemlessen die ze kreeg, het café waar ze heenging, enz. Ze genoot zichtbaar van de dag, de herfstkleuren en de omgeving en zat weer helemaal in haar jeugdjaren. Het was ontroerend om te zien hoe blij ze werd van deze uurtjes op pad. Zeker voor herhaling vatbaar!

Femmie,

Activiteitenbegeleidster Huis Welgelegen

Ga terug naar het overzicht