Een wens in vervulling: vis eten bij Vishandel Simonis

Een wens in vervulling: vis eten bij Vishandel Simonis

/Blogs

Mevrouw van Gerwen wilde graag een lekker visje eten bij Vishandel Simonis. Speciaal voor haar stond de Domus Magnus auto klaar en gingen we op weg naar Scheveningen.

Grote wens
Het was een grote wens van mevrouw om nog eens een visje te eten bij Vishandel Simonis. De vishandel in Scheveningen staat bekend om zijn lekkere vis. We reden naar het visrestaurant, gelegen aan de mooie jachthaven in Scheveningen. Een restaurant van hoge kwaliteit met een uitgebreid assortiment aan vis. We gingen ook even de winkel in en verbaasden ons over de enorme krab en uitstalling van vis. Dit konden wij natuurlijk niet allemaal laten liggen, we namen kabeljauw mee voor op locatie Huis ter Weegen. Medewerkster Mieke wilde de volgende dag namelijk een heerlijke visschotel gaan bereiden.

Tour de nostalgie
Op de terugweg reden we langs het strand, een heerlijke rit. Vervolgens, in de buurt van Voorburg, zei mevrouw: 'Als je deze weg neemt ga je naar mijn oude huis.' Dus tot haar verrassing namen wij die weg en wist zij mij feilloos naar haar oude huis (net verkocht) te loodsen. Mevrouw zag er gelukkig uit en zij vindt het vast heel prettig dat iemand van Huis ter Weegen heeft gezien waar zij 60 jaar gewoond heeft. We hebben een lange tijd stil voor het huis gestaan met de auto en het huis bewonderd. Mevrouw vertelde honderduit over het mooie rustige hofje/pleintje waar ze haar kinderen heeft grootgebracht. Ook later, als we weer thuis zijn, heeft zij het nog over haar tuin. Dan kijkt zij mij veelbetekenend aan, want ik weet waar ze het over heeft. Het was een prachtige dag, quality time zo met z'n tweeën in de auto. We hebben gepraat over dingen waar anders niet over praten. Als we, aan het einde van de dag, op de snelweg een lange tijd achter een auto rijden en het precies de auto is (zowel kleur als merk) waarin zij vroeger heeft gereden is de 'tour de nostalgie' compleet!

Judith Röttjers,

Coördinator activiteitenbegeleiding, Huis ter Weegen.

Ga terug naar het overzicht