Een wens in vervulling: wedstrijd bijwonen van schaakmeester Magnus Carlsen

Een wens in vervulling: wedstrijd bijwonen van schaakmeester Magnus Carlsen

/Blogs

Voor schaakfanaat de heer van Rikxoort gaat zijn wens in vervulling als hij wereldkampioen Magnus Carlsen live ziet spelen.

Schaakliefhebber 
Al zijn hele leven is de heer van Rikxoort een groot schaakliefhebber. Hij gaat wekelijks naar de schaakvereniging. Daarnaast komen er wekelijks vrijwilligers bij hem langs om een ‘potje’ schaak te spelen. De heer speelt op behoorlijk hoog niveau en houdt de grootmeesters goed in de gaten. Enorm enthousiast is hij over grootmeester Magnus Carlsen, de huidige wereldkampioen.

Tata Steel Chess
Hoofd Welzijn Judith Röttjers las over de aankondiging van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee, één van de grootste en sterkste toernooien ter wereld. Het leek haar daarom leuk om de heer in het kader van de activiteit ‘Wensen van de bewoners’ hier mee naartoe te nemen. Een behoorlijke onderneming voor iemand van 96 jaar, helemaal omdat het ruim 1,5 uur rijden is. Maar de heer was sprakeloos en vroeg zich met grote ogen af of dat echt mogelijk zou zijn.

VIP behandeling
Op dinsdag 24 januari stapten de heer van Rikxoort en Judith Röttjers de auto in om een wedstrijd van grootmeester Magnus Carlsen bij te wonen. Dankzij de medewerking van Tata Steel kreeg de heer een echte ‘VIP’ behandeling en mocht hij het begin van de wedstrijd van de grootmeesters van heel dichtbij bekijken. Een grote eer die slechts weinigen van de duizenden bezoekers van het toernooi is weggelegd. De heer was zeer onder de indruk; “Dat ik zo dichtbij mocht komen was voor mij een geweldige en onvergetelijke ervaring.”

De heer van Rikxoort: 'Een enerverende dag viel mij ten deel'
'Toen ik als oudste bewoner van Huis ter Weegen en oud-schaker werd uitgenodigd om een dagje mee te maken van het grootste schaaktoernooi van Nederland; Het Tata-steel toernooi waar ook de wereldkampioen M. Carlsen aan deel nam, was ik zeer verheugd. De totale voorbereiding werd door Judith en vele anderen geregeld. En wát een dag is het geworden. Na een reis door de mist werd ik op alle manieren in het zonnetje gezet. Een plaats vlak bij het bord van de wereldkampioen, in de gang waar alleen de deelnemers en de pers mochten komen. Dit was vlakbij het bord van Carlsen. Na een voortreffelijke lunch gingen wij huiswaarts. Rest mij alleen nog te zeggen: Wat een dag, wat een dag!'


 

 

Ga terug naar het overzicht