“Ik wil graag een dag langs verschillende adresjes in Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

“Ik wil graag een dag langs verschillende adresjes in Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

/Blogs

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Eén van deze extra’s is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. "Wat zou u nou echt graag willen doen?”. Het antwoord van een van onze bewoners was: “Een dag naar Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Herinneringen aan vroeger

Het was een prachtige dag om eropuit te gaan: de zon scheen en het was rustig op de weg richting het westen. Van tevoren was er een volle dagplanning gemaakt. Mevrouw wilde graag beginnen met een bezoek aan het huis waar zij lang heeft gewoond. Eenmaal in de straat, bij de woning, riep de plek veel bijzondere herinneringen op waar ze over vertelde.

museum domus magnus

Gebak, koffie en vriendinnen

Na dit bezoek was de volgende stop museum Voorlinde in Wassenaar. In het restaurant zaten zes goede vriendinnen te wachten voor een gezellig weerzien. Mevrouw trakteerde al haar vriendinnen op koffie met gebak. Vervolgens werd het museum bezocht, waar onder andere werken hangen van Anselm Kiefer en waar de tentoonstellingen ‘Less is more’ en ‘Do Ho Suh’ worden gehouden. Na een korte pauze met uitzicht op de tuin van Piet Oudolf, reed mevrouw via een mooi stukje Wassenaar naar Boerderij Meyendel. Deze plek deed zij vroeger veel aan samen met haar kinderen. De zon scheen nog steeds volop, het was heerlijk om weer terug te zijn. 
 
museum domus magnus

Stolpersteine

Vervolgens was het tijd om weer naar Den Haag te gaan, op weg naar familie. In een straatje vlakbij haar zoon werd er stil gestaan bij twee stolpersteine, ook wel bekend als struikelstenen. Deze stenen zijn onderdeel van een monument van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Het oorlogsmonument is over verschillende landen in Europa verspreid. Aansluitend werd er een bezoek gebracht aan de zoon en schoondochter van mevrouw. Dit bestond uit een heerlijk diner en uitgebreid bijpraten. Voldaan stapte mevrouw ‘s avonds weer in de auto om terug naar huis te gaan.

Ga terug naar het overzicht