Wens in vervulling voor bewoonster Villa Molenenk: een expositie van eigen kunstwerken

Wens in vervulling voor bewoonster Villa Molenenk: een expositie van eigen kunstwerken

/Blogs

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Bewoners mogen bijvoorbeeld ieder jaar hun wens in vervulling laten gaan. En nu was het de beurt aan een wel heel creatieve bewoonster van Villa Molenenk.

Onderscheidend Vermogen
Sinds een aantal jaar werkt Domus Magnus met het project Onderscheidend Vermogen. Dat houdt onder meer in dat er diverse extra's zijn aangeschaft die binnen de diverse locaties rouleren. Bijvoorbeeld de rolstoelauto: die staat elke maand bij een andere locatie en kan dan worden gebruikt om een mooie uitstap met een bewoner te gaan ondernemen. Ook een CRDL, een Tovertafel, de robotzeehond Paro en verschillende Digifietsen rouleren op deze manier. Wat het project ook inhoudt, is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. 

Tentoonstelling
Een bewoonster leek het namelijk heel bijzonder als er een expositie zou komen van haar eigen werk. En dat is geregeld: komende maanden hangen haar kunstwerken prominent opgesteld in de woonzorglocatie aan de Laan van Borgele. Al een groot deel van haar leven is mevrouw kunstzinnig bezig met diverse materialen en technieken. Zo heeft ze veel gedaan aan macramé, ze heeft wandkleden gemaakt van textiel, heeft veel in aquarel geschilderd, in olieverf en acryl. Ze maakt kettingen, kaarten en tassen. Soms door emoties ingegeven, door wat ze heeft mee gemaakt of door wat ze ziet. Dat wil ze dan ook maken. “Op mijn leeftijd heeft alles wat ik heb gemaakt een verhaal”, vertelt de bewoonster.

 

Dineren van zelfontworpen placemats
De bewoners van Villa Molenenk genieten ook dagelijks tijdens de maaltijden van de kunstwerken van mevrouw. Bij een workshop ‘Afrikaanse Batik’ in De Makerij heeft de artistieke bewoonster namelijk mooie placemats gemaakt. Deze placemats worden nu gebruikt in het restaurant  van de woonzorglocatie. Inmiddels zijn er varianten voor het voorjaar en voor de zomer. Aan het ontwerp voor de herfst is mevrouw nu bezig. De afbeeldingen zijn zo mooi en vrolijk, dat de placemats ook bij Klein Engelenburg in Brummen worden gebruikt.

Ga terug naar het overzicht