Wens in vervulling: met de rolstoelauto naar een expositie

Wens in vervulling: met de rolstoelauto naar een expositie

/Blogs

Dinsdagmiddag 21 november ging vanuit Villa Molenenk de rolstoelauto naar Ruurlo om de wens van het echtpaar in vervulling te laten brengen.

Het echtpaar is fervent liefhebber van kunst en bezochten regelmatig musea, vaak ook met een kunstclub waar zij bij aangesloten waren. Doordat mijnheer de laatste jaren steeds minder mobiel is geworden en heden ten dage zich niet meer kan voortbewegen zonder rolstoel is museum bezoek eigenlijk haast niet meer mogelijk. Dankzij de rolstoelauto konden we  met mijnheer en mevrouw weer gehoor geven aan de wens om toch nog eens in alle rust naar een bijzondere expositie te gaan. In Ruurlo, op zo'n drie kwartier rijden van Deventer, is sinds kort een dependance van museum More gevestigd. Hier is de grootste collectie Carel Willinks te bewonderen uit de oorspronkelijke Scheringa collectie, overgenomen door de heer Melchers die de werken in twee particuliere musea heeft ondergebracht. En het is niet zo maar een museum, de collectie is ondergebracht in het historische kasteel van Ruurlo dat dateert uit de 14e eeuw en volledig is gerestaureerd. Zowel de kunstcollectie als het kasteel zelf zijn het bewonderen meer dan waard.

Gezellige dag
Twee dochters van het echtpaar boden spontaan aan om mee te gaan en vonden het ook erg leuk om sinds lange tijd een dergelijke activiteit met hun ouders te ondernemen. Het was een zeer geslaagd uitstapje. De tocht zelf door het prachtige in herfstkleuren getooide landschap van de Achterhoek droeg hier mede aan bij. De ochtend sloten we af met een lunch in de oranjerie van het kasteel. Heel tevreden reden we weer huiswaarts naar Deventer. Een bijzondere en bovendien ook heel gezellige ervaring rijker.

Ga terug naar het overzicht