Welkom op Villa Molenenk “Delen en verbinding”

Welkom op Villa Molenenk “Delen en verbinding”

/Blogs

Altijd op zoek naar een gemeenschappelijke deler, viel mij de afgelopen maand het volgende op: Een bewoner die verbaasd kijkt als ik zijn wijn inschenk terwijl ik even daarvoor nog mijn collega van de zorg assisteerde om hem veilig naar zijn rolstoel te verplaatsen.

Een verbaasde blik van mijzelf als ik aan het einde van mijn dienst even met een bewoner in gesprek ben en opeens een collega van de zorg achter mij langs zie lopen die de bloemenvazen opruimt die ik eigenlijk nog op moet ruimen.

Een bewoonster die de bloemen zeer, zeer smaakvol aan het schikken is op de donderdagmiddag en ook nog eigen materiaal meeneemt “Ja, mijn dochter had nog stekjes uit onze eigen oude tuin en die is nu zo aan ’t woekeren”. Een boekenkast in de bibliotheek die met echt goede literatuur is gevuld: Door het echtpaar dat het eerst bij ons kwam wonen geschonken bij de verhuizing. Berto, de locatiemanager, die een nacht (!?) blijft slapen vanwege een telefoonstoring zodat we tóch bereikbaar zijn. De dames van de huishouding die heel veel in hun mars hebben en die de belofte die onze locatiemanager aan het begin maakte: “We zijn allemaal welzijnsmedewerkers” dubbel en dwars waar maken. In het verlengde daarvan: een kok die even plaatsneemt bij de open haard om een praatje te maken met een verwarde bewoonster. De vrijwilligers die zich spontaan in grote hoeveelheden hebben aangemeld. Foto’s die we in bruikleen hebben gekregen van de laatste bewoonster van de oude Molenenk en die hier tegenover woont. Op de vraag wat we nog voor háár kunnen betekenen antwoordde ze bescheiden: “Ik zou wel graag af en toe een wandelingetje willen maken in de tuin.” Dat kun je natuurlijk niet weigeren.

Dus als bewoners ooit eens willen weten uit de eerste hand hoe het er hier vroeger uitzag op de Molenenk, zal deze dame tijdens haar wandeling daar met genoegen het één en ander met hen over kunnen delen.

Meer informatie
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? U bent van harte welkom bij Villa Molenenk in Deventer. Neem contact met ons op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.
 

Ga terug naar het overzicht