Vrijwilligers zijn onbetaalbaar!

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar!

/Blogs

Het hele jaar door zetten vrijwilligers zich in voor de bewoners op De Sterreschans. Vrijwilligers zorgen voor extra helpende handen. Bijvoorbeeld bij het wekelijks klassieke concert, bijzondere gelegenheden of uitstapjes.

Samen genieten
Het persoonlijk contact tussen vrijwilliger en bewoner is bijzonder om te zien. In het begin is het soms onwennig. Samen genieten van een kop koffie of thee breekt vaak het ijs. Gaandeweg leren de vrijwilliger en de bewoner elkaar steeds beter kennen. Ze gaan samen iets ondernemen. Een wandeling in de mooie tuin van De Sterreschans, een gezelschapsspel spelen of samen genieten van het klassieke concert in de gemeenschappelijke woonkamer. De bewoner leeft naar het moment toe en geniet van de aandacht. Een praatje… iemand die naar je luistert en vraagt hoe het met je gaat.

Veelzijdig
Naast aandacht voor de bewoners helpen vrijwilligers ook vaak mee ‘achter de schermen’. Denk aan meehelpen bij de eucharistieviering, een lezing of het versieren van de locatie in kerstsfeer. Zij helpen ook mee met het opruimen na een activiteit . Op dit soort momenten zijn de extra handen van vrijwilligers erg fijn en onmisbaar. Het is vaak gezellig en samen bezig zijn is prettig.

Liefdevolle inzet
Het bijzondere van woonzorgorganisatie Domus Magnus is dat vrijwilligers overal bij betrokken worden, net als de medewerkers. Bij een bijzondere gelegenheid, zoals de verjaardag van De Sterreschans, een zomer barbecue of een kerstborrel zijn ze er bij. Ook bij scholing of workshops worden de vrijwilligers uitgenodigd. Domus Magnus laat naar vrijwilligers waardering blijken voor hun fantastische en liefdevolle inzet naar bewoners toe.

Bent u opzoek naar vrijwilligerswerk, neem gerust contact op met woonzorglocatie De Sterreschans coördinator Welzijn: Daniëlle Beckers via d.beckers@domusmagnus.com of 085-0645910.

 

Ga terug naar het overzicht