Vrijwilligers zijn meer dan welkom!

Vrijwilligers zijn meer dan welkom!

/Blogs

Net als de andere locaties van Domus Magnus is Klein Engelenburg geen standaard gebouw, maar is het een huis met een rijk verleden. De historie van het huis met het landgoed heeft een grote uitstraling. Ook als werknemers beseffen we dat elke dag en genieten we ervan.

Werkzaamheden
Klein Engelenburg is een woonzorglocatie, maar natuurlijk werken er meer mensen dan alleen zorgmedewerkers. Er is een professionele keuken, met dito personeel, er werken mensen in de huishouding, om de bewoners veel uit handen te nemen, er zijn allerlei administratieve handelingen die gedaan moeten worden, de activiteitenbegeleiders zijn elke dag aanwezig. En er is een huismeester die op alle gebieden hand en spandiensten verricht en daarnaast zijn eigen werkzaamheden doet. Bij Klein Engelenburg is dat voor een deel ook het onderhouden van het grote landgoed: de bewoners lopen graag door het park en dat stimuleren we natuurlijk van harte, beweging en buitenlucht is altijd goed. De huismeester zorgt voor het onderhoud van de grasvelden, de perken en de paden. De storm in januari van dit jaar heeft hem flink extra werk opgeleverd,de paden lagen bezaaid met takken en ook een beuk van meer dan 150 jaar heeft het niet gered. Het heeft meerdere dagen gekost om deze reus op te ruimen en het wandelpad weer vrij te krijgen. Daarnaast hebben de perken rond de terrassen flink wat onderhoud nodig.

Vrijwilligers gezocht
Voor al deze klussen in en rond het huis zou het ideaal zijn als de huismeester hulp krijgt. Heeft u zin om hem een of meer dagdelen te ondersteunen? Vindt u het leuk om regelmatig mee te helpen in de tuin, om bijvoorbeeld wekelijks het gras te maaien, om te helpen snoeien, de perken en het landgoed te onderhouden, laat het ons weten. U krijgt er een mooie werkplek voor terug met leuke collega’s. De bewoners zijn u dankbaar en zij vinden het leuk om een praatje te komen maken.

Hand en spandiensten
Ook voor andere werkzaamheden in en rond het huis kunnen we een aantal  vrijwilligers gebruiken. Hulp bieden op een vaste ochtend of middag om te assisteren bij dagelijkse dingen als koffie schenken, een praatje maken, een wandeling maken. Om wat extra aandacht te geven aan de bewoners, in de huiskamer of individueel. Daarnaast zijn extra handen welkom bij activiteiten als bloemschikken, een muziekmiddag, de verwendag of een bustocht.

Wellicht heeft u zelf een idee. Vrijwilligers voegen daadwerkelijk iets toe op de werkvloer. Ze brengen net dat beetje extra gezelligheid in huis. Lijkt het u wat? Heeft u interesse in andere mensen, in de natuur en bent u een dagdeel beschikbaar? Vindt u het leuk om met collega’s en andere vrijwilligers in een team te werken? Neem graag contact op met Joosje van Dam, coördinator Welzijn Landgoed Klein Engelenburg.

 

Ga terug naar het overzicht