Vrijwilligers gezocht in Hilversum

Vrijwilligers gezocht in Hilversum

/Blogs

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar! Voor onze woonzorglocatie in Hilversum zijn wij op zoek naar een aantal vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen om te gaan en deel uit te maken van een enthousiast team.

Midden in een rustige villawijk, vlak naast het centrum van Hilversum, ligt woonzorglocatie Koetshuys Erica. Dit gemeentelijk monument uit 1889 is onderdeel van het voormalig landgoed Erica en bestaat uit een koetshuis en een nieuw gebouwde villa in de tuin. De panden zijn gerestaureerd in historische stijl, maar voorzien van alle moderne gemakken die horen bij een luxueuze zorgwoning. De bewoners maken gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes voor activiteiten en maaltijden . Er zijn bv. een woonkamer met open haard en vleugel, een comfortabele herenkamer en een gezellige woonkeuken. Rondom Koetshuys Erica ligt een ommuurde historische binnentuin met verschillende terrassen en prieeltjes. Bij mooi weer leent de tuin zich goed voor activiteiten buiten. Het hele jaar door wandelen bewoners in de lommerrijke tuin. Koetshuys Erica maakt deel uit van de Domus Magnus groep en een gastvrij onderkomen aan 19 ouderen welke behoefte hebben aan enige zorg en begeleiding. Kwaliteit van leven en behoud van autonomie zijn voor ons belangrijk, evenals huiselijkheid en gezelligheid.

Vrijwilligers gezocht
Ter ondersteuning van het vaste zorgteam zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen om te gaan. Binnen Koetshuys Erica zijn er veel mogelijkheden voor vrijwilligers, onder andere:

  • Ondersteunen bij activiteiten zoals creatief uurtje, gymnastiek, wandelen, een spelletje doen,voorlezen en uitstapjes
  • Gastheer/vrouw tijdens de avonduren tussen 19 en 21 uur. U helpt met het serveren van koffie en geeft aandacht aan de bewoners

Ervaring van vrijwilligster Corrie den Hartog
"De zorg was voor mij onbekend terrein tot ik bijna twee jaar geleden in contact kwam met Koetshuys Erica en daar vrijwilligster werd. Sindsdien kom ik er vrijwel iedere week een middag of een avond langs. Ik help onder andere met het serveren van koffie en thee, en bij activiteiten als spelletjes, puzzelen en gymnastiek. Ik ga ook regelmatig mee naar de concerten in het Muziekcentrum voor de Omroep. Bij mooi weer wandelen we met bewoners in de tuin of door Hilversum. Door persoonlijke gesprekken leer je bewoners op die manier beter kennen. In mijn achterhoofd weet ik dat deze mensen,die in eerdere levensfasen volop in het leven stonden aanvoelen dat het nu anders is . Het geeft voldoening wanneer je merkt dat door jouw aandacht of inbreng hun gedachten en beleving weer positieve impulsen krijgen. Zo wordt hun (vaak kleine wereld) een stukje aangenamer."

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de vrijwilligerscoördinator van Koetshuys Erica: Wennie Thijs. w.thijs@domusmagnus.com of 085-0645910.

Meer informatie over Koetshuys Erica

Ga terug naar het overzicht