Villa Molenenk werkt samen met Zorgtuin De Molenenk

Villa Molenenk werkt samen met Zorgtuin De Molenenk

/Blogs

Locatiemanager Berto ten Brinke zag een samenwerking direct zitten. Ook Judith Röttjers, coördinator Welzijn is enthousiast: "Wellicht dat er in de toekomst ook bewoners kunnen participeren bij het tuinieren."

"Deventer- Regenboogsnijbiet, bietjes, wortels, tuinbonen, doperwten en nog veel, veel meer: de mensen van Zorgtuin De Molenenk hebben het allemaal gezaaid dit voorjaar en nu kunnen de groenten geoogst worden. De Molenenk werkt met respect voor mens en natuur, dus gebruiken we biologisch zaad, biologisch pootgoed, biologische mest en de gifspuit blijft bij ons buiten de deur." Aldus de De Molenenk.

Zorgtuin de Molenenk ligt op steenworp afstand van Villa Molenenk. In een eerder stadium heeft locatiemanager Berto ten Brinke, die graag samen wil werken met instanties in de directe omgeving, al contact gehad met de zorgtuin voor eventuele samenwerking in de toekomst. Deze week kwam het er dan eindelijk van en zijn de koks van Villa Molenenk op bezoek geweest om kennis te maken en om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Kok van dienst die dag Roy van Gelder vertelde, terwijl hij dampende piepers uit de splinternieuwe stoomoven haalde en op het aanrecht zette om uit te serveren: "Deze aardappelen zijn biologisch en afkomstig van de zorgtuin. We zijn zeer benieuwd hoe ze smaken en wat de bewoners er van vinden." Chefkok Gerard Haver vult aan: "Niets is mooier dan verse groenten uit je eigen achtertuin. Als de zorgtuin Molenenk in staat is om ons op seizoensbasis mooie groenten te leveren en we kunnen hier goede afspraken over maken, zien we een smaakvolle samenwerking zeker zitten." Ook Judith Röttjers, coördinator van Welzijn, lijkt het leuk om in te toekomst eens een kijkje te gaan nemen bij de buren: "Ik zou in de toekomst graag een keer met een aantal gaan kijken. Wellicht zijn er mogelijkheden dat bewoners die daar van houden, ook kunnen participeren bij het tuinieren. Zorgtuin Molenenk biedt namelijk ook dagbesteding aan en wat is er nu leuker dan zelf je eigen groenten te verbouwen?" Enthousiasme alom dus. Wordt vervolgd!

Ga terug naar het overzicht