Veel belangstelling voor Het Sint Jozefpaviljoen tijdens eerste open dag

Veel belangstelling voor Het Sint Jozefpaviljoen tijdens eerste open dag

/Nieuws

Gouda – Afgelopen zaterdag stonden de deuren van het voormalige ziekenhuis en weeshuis Het Sint Jozefpaviljoen open voor geïnteresseerden en genodigden. Het monumentale pand wordt al een jaar lang onder handen genomen door aannemer Nico de Bont. In december 2019 verwelkomt de woonzorglocatie haar eerste bewoners.

Warme badkamers en nabootsing daglicht 
De open dag van het pand aan de Graaf Florisweg waar nog volop wordt gebouwd, trok zo’n 120 bezoekers. Er werden rondleidingen aangeboden langs de toekomstige appartementen en gezamenlijke leefruimtes. In het pand worden 34 luxe woonzorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. De appartementen hebben allemaal een eigen kitchenette en een badkamer met ingebouwde infraroodpanelen die zorgen voor aangename warmte na het douchen. Er is ook een speciaal lichtplan gemaakt. Senioren hebben doorgaans behoefte aan een vast ritme van dag en nacht en dus daglicht en schemering. Daar wordt met de energiezuinige, biodynamische verlichting rekening mee gehouden.

Gasloos pand 
Ter verduurzaming is het gebouw geheel gasloos gemaakt door de plaatsing van twee centrale warmtepompen, die worden gevoed door een netwerk van bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor warm tapwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Aankomende open dag 
Op zaterdag 12 oktober van 11:00 tot 16:00 uur vindt de tweede open dag plaats aan de Graaf Florisweg 77 te Gouda. Let wel: in- en om het pand wordt er nog gebouwd, waardoor de locatie voor mindervaliden die dag minder goed begaanbaar is. Meer informatie over de open dag en een aanmeldformulier vindt u hier.

Open Dag Het Sint Jozefpaviljoen

Ga terug naar het overzicht