Uniek concert in Het Hendrickszhuys door Jonge Strijkers Nederland

Uniek concert in Het Hendrickszhuys door Jonge Strijkers Nederland

/Blogs

Afgelopen zondag heeft het huiskamerconcert door de Jonge Strijkers Nederland op woonzorglocatie Het Hendrickszhuys plaatsgevonden. Er waren zo’n zestig aanwezigen, bestaande uit bewoners, familieleden en twaalf jonge musici en hun ouders.

Mooie samenwerking
In de zomer van 2018 zijn in de zonovergoten tuin van Het Hendrickszhuys de gesprekken voor een mogelijke samenwerking tussen de Jonge Strijkers Nederland en Domus Magnus reeds begonnen. Tijdens het eerste gesprek met Naomi Bach, Nico Schippers en Louis Schrijvers, werd iedereen direct heel enthousiast. Jonge Strijkers & Blazers Nederland bestaat uit talenten tussen acht en vijfentwintig jaar oud, uit het hele land. Hoe mooi is het dat jong talent voor ouderen iets heel moois kan betekenen! Al snel werd de conclusie getrokken dat dit een unieke kans is, dat vond locatiemanager Linda Fokke natuurlijk ook.

Muzikale sferen
Afgelopen zondag was het zover, de woonzorglocatie in hartje Amsterdam werd in gereedheid gebracht voor het concert. De bewoners en familieleden, ouders van de musici en natuurlijk de kinderen zelf werden hartelijk ontvangen. Eerst moesten de instrumenten gestemd en ingespeeld worden. Prachtig om te zien dat overal vioolkisten en muziekstandaards stonden. Wat een mooie sfeer heerste er in de gangen. Bij het inspelen waren sommige van de bewoners al aanwezig en voorzagen de kinderen van bemoedigende en bewonderende woorden.

Uniek concert
Onder artistieke leiding van Naomi Bach hebben de Jonge Strijkers verschillende klassieke stukken aan de bewoners van Het Hendrickszhuys ten gehore gebracht. Om 15.00 uur begon het programma met drie solisten, die onder andere Beethoven, Kreisler en Dvorak lieten horen. Vervolgens konden de aanwezigen genieten van twee strijkkwartetten, waarbij Schubert, Haydn en Grieg werden gespeeld. Als toegift werden er kerstliederen gespeeld. Wat een enthousiasme, de bewoners waren lovend en spraken dit ook uit. Een bewoonster stond zelfs op om dit persoonlijk tegen de jonge musici te zeggen. Tot slot werd er een mooie groepsfoto gemaakt op de statige trappen van Het Hendrickszhuys en gingen de kinderen met een kleine attentie naar huis.

Het was een groot succes en een prachtig concert. De ensemble-academie voor muzikale talenten gaat hopelijk vaker kamermuziekconcerten verzorgen op locaties van Domus Magnus.

    

Ga terug naar het overzicht