Uitstapjes in de lange zomermaanden

Uitstapjes in de lange zomermaanden

/Blogs

De zomer was verrukkelijk lang. De warme dagen begonnen al in mei. Nietsvermoedend dachten we dan ook in mei met onze bewoners naar Lage Vuursche te gaan voor een potje Midgetgolf en een heerlijke pannenkoek. Totdat de weersvoorspelling een hittegolf aangaf.

‘Een hittegolf in mei’, dat was het gesprek van de dag onder de bewoners op woonzorglocatie Holland. Helaas konden we met deze hitte inspannende activiteiten wel vergeten en moesten we het uitstapje verplaatsen. Dat overkwam ons wel vaker deze zomer.

Hittegolf
In juni stond er een boottochtje langs de Vecht op de planning, ook dit uitstapje werd twee keer uitgesteld door een hittegolf. Het was letterlijk en figuurlijk: ‘driemaal is scheepsrecht’. In augustus gingen we eindelijk weer uitgebreid op pad. De bewoners werden opgehaald door een collega met een eigen busje, en reden richting de Loosdrechtse Plassen. Daar zijn we gaan varen. Ook bewoners met rolstoelen konden hieraan deelnemen. Weliswaar was het een hele uitdaging, maar de bewoners genoten enorm van de mooie omgeving, terwijl ze smulden van broodjes met paling en haring.

Diverse uitstapjes
Ook hebben we twee maal de theetuin opgezocht in Eemnes en een kruidentuin in Maartensdijk. Met een lekker kopje kruidenthee en een gebakje genieten van de prachtige en rustige omgeving tussen bijzondere bloemen en planten. In Eemnes kwamen de musjes ook op visite, om de laatste taartkruimels op te pikken, dat leverde een mooie foto op. Ook zijn er individuele wensen van de bewoners uitgekomen. De wensen liepen uiteen van zwemmen in Baarn en shoppen in Soest tot de Dierentuin in Amersfoort en een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Verder hebben we natuurlijk de ijscoman laten komen, of haalden wij ijsjes in het dorp, daar was het lang genoeg mooi weer voor. Het was een prachtige zomer, we hebben genoten!

Welkom
Bent u nieuwsgierig naar de zomerverhalen? Of lijkt het u leuk om vrijwilliger te worden bij woonzorglocatie Holland in Baarn? Kom gerust eens langs, wij heten u van harte welkom!

Ga terug naar het overzicht