Uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

/Blogs

Vier bewoners van Villa Walgaerde in Hilversum hebben een uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht gemaakt. Er werden verschillende treinen bekeken, een theatervoorstelling bijgewoond en een lekkere lunch genuttigd. Kortom, het was een top dag!

De bewoners genoten enorm van alles wat er in het Spoorwegmuseum te doen was. Bij de start werd gelijk het Koninklijke rijtuig ontdekt, wat veel indruk maakte. Sommigen bewoners waren al enkele malen eerder in het museum geweest, jaren geleden. Er is sindsdien veel veranderd, dus was het nu weer als een nieuwe ervaring voor hen. Bij het zien van vooral de oude treinen kregen de bewoners nostalgische gevoelens en er kwamen allerlei oude herinneringen boven.



Het hele gezelschap bestond uit vier bewoners, een verpleegkundige vergezeld door twee vrijwilligers en de buschauffeur. De chauffeur die ervoor zorgde dat iedereen van Villa Walgaerde bij het Spoorwegmuseum aankwam, kent het museum goed, waardoor hij een goed verhaal erbij kon vertellen. De treinen waren te lang om er elke keer helemaal langs te lopen, dus konden de bewoners plaatsnemen in een rolstoel. Zo hebben de bewoners vrijwel alles gezien wat bereikbaar was met de rolstoel, alles rustig en op het gemak. De bewoonster die nog mobiel is, ging spontaan met haar begeleidster een trein in en vond dit erg leuk. De laatste jaren heeft ze nooit meer met de trein gereisd, maar genoot daar altijd erg van. Bij elke trein vroeg ze: “Zullen we nog even naar binnen gaan?”

Na de leuke theatervoorstelling over een reiziger die in de Oriënt-Express reisde, heeft iedereen op het terras koffie gedronken en een heerlijk broodje gegeten. Daar was de groep wel aan toe! De constatering van de begeleiders was dat het spoorwegmuseum op alle fronten erg goed toegankelijk is voor bezoekers die afhankelijk zijn van begeleiding en gebruik maken van een rolstoel. Dit droeg er ook aan bij dat de bewoners optimaal van deze dag konden genieten.

Een bewoner die mee was, zegt nog regelmatig tegen de verzorgster dat hij enorm heeft genoten van dit uitstapje. Hij geniet echt nog na, net als de rest van de groep.

Ga terug naar het overzicht