Uitstapje naar het Concertgebouw in Amsterdam

Uitstapje naar het Concertgebouw in Amsterdam

/Blogs

Een aantal bewoners van De Uylenburgh gingen een dagje naar het Koningklijk Concertgebouw in Amsterdam. Daar konden zij genieten van een prachtige voorstelling.

Taxirit
Eindelijk, het is zo ver. De vier bewoners van locatie De Uylenburgh maken zich gereed voor het uitstapje. Om 11.00 uur een laatste controle om te kijken of de rolstoelen klaarstaan. Ik kijk of de bewoners hun jassen mee hebben en maak duidelijk dat de taxi om 11.15 uur voor de deur staat. De bewoners zijn op tijd en we vertrekken met zijn zessen richting het Koninklijk Concertgebouw. De taxirit zelf is voor sommige bewoners al een uitstapje. Tijdens de taxirit krijgen we de leukste verhalen te horen van de bewoners.

Bijzonder moment
Om 11:35 komen we aan bij het Concertgebouw. Sommige bewoners kennen het al, omdat ze daar gewoond of gewerkt hebben. Eenmaal binnen staat onze contactpersoon Peter Steinman ons al op te wachten. Aangezien wij wat eerder zijn krijgen we uitleg over het ensemble van het Balletorkest, dat dadelijk gaat spelen. Peter legt uit dat wat we mee gaan maken zeer speciaal is: de koperen blaasinstrumenten — die normaliter met hun overheersende geluid beneden onder het podium zitten — zijn nu bovenop het podium opgesteld, in het koor. Bij deze uitvoering staan ze dus in het middelpunt.

Genieten van de voorstelling
Inmiddels is het 12:15. Nog een kwartiertje en dan gaat het beginnen. We gaan rustig naar binnen en kiezen een mooi plaatstje uit achter in de zaal, volgens Peter omdat de akoestiek daar het beste is. Na een half uur genieten van de voorstelling, gaan we met zijn achten eten bij Solo. Solo is een modern restaurant schuin tegenover het Concertgebouw. We kwamen net op tijd aan, want juist op het moment dat we binnen waren begon het hard te regenen. Inmiddels is ook de broer van Peter Steinman aangeschoven. Tijdens het heerlijke eten hebben we het uitgebreid gehad over het concert. De tijd vloog voorbij en voor dat we het wisten was het 16.00 uur. We hebben afscheid genomen van de heren Steinman en de taxi gebeld. Tijdens het instappen moesten we een korte pauze inlassen want ook nu begon het weer hard te regenen. 

De bewoners, Kees-Jan en ik hebben een hele fijne dag gehad!

Nieuwschierig naar De Uylenburg, de locatie van Domus Magnus in Amsterdam? Klik dan hier.

Activiteitenbegeleider, De Uylenburgh

 

Ga terug naar het overzicht