Uitstapje naar Amsterdam

Uitstapje naar Amsterdam

/Blogs

De Domus Magnus-rolstoelauto staat deze maand in Hilversum en wordt gebruikt om leuke uitstapjes te maken met de bewoners. Dit keer reed de auto richting Amsterdam.

Een bewoner van Koetshuys Erica en zijn partner hebben enorm genoten van een uitstapje naar Amsterdam met de rolstoelauto van Domus Magnus. Dab, de kok van het Koetshuys, ging mee als chauffeur en begeleider.

Partner: "Mijn man wilde graag nog eens rondkijken in de buurt tussen Artis en de Hortus waar hij als kind woonde en naar school ging. Al wandelend kwamen allerlei herinneringen boven. Zo ging hij vroeger met zijn moeder naar het Wertheimpark om daar te spelen. Nu is daar het Spiegelmonument van Jan Wolkers, ter nagedachtenis van de slachtoffers van Auschwitz en andere concentratiekampen. Het maakte indruk om daar stil te staan. Na een wandeling door de Hortus, met een bezoek aan de palmenkas, was het tijd voor koffie met gebak in de Oranjerie. Als klap op de vuurpijl werd een idee van Dab uitgevoerd: lunchen in het Amstelhotel. Dat doe je ook niet elke dag!"

Medewerker Dab had het Amstelhotel op de hoogte gebracht dat er iemand met een rolstoel zou komen. Een portier met hoge hoed stond al klaar om de rolstoellift te bedienen. Met z'n drieën genoten ze van de ambiance en de lekkere lunch met uitzicht op de rondvaartboten op de Amstel. Het was een heerlijke dag die mogelijk werd gemaakt door Dab en bejaardentehuis Koetshuys Erica.

Ga terug naar het overzicht