Tweede open dag Het Sint Jozefpaviljoen trekt 600 bezoekers

Tweede open dag Het Sint Jozefpaviljoen trekt 600 bezoekers

/Nieuws

Gouda, 15 oktober 2019 – Afgelopen zaterdag opende het voormalig ziekenhuis en weeshuis Het Sint Jozefpaviljoen voor de tweede keer haar deuren voor geïnteresseerden. Het historische pand wordt getransformeerd tot particuliere woonzorglocatie. De open dag trok maar liefst 600 bezoekers: oud-medewerkers van het ziekenhuis, nieuwsgierige buurtbewoners en potentiële bewoners van de nieuwe woonzorglocatie.

Een historische locatie

Het pand aan de Graaf Florisweg wordt al een jaar lang onder handen genomen door aannemer Nico de Bont. In december 2019 verwelkomt de woonzorglocatie haar eerste bewoners. Aanwezigen werden ontvangen met koffie en een lekkernij, gevolgd door een rondleiding door het pand. Zij konden de toekomstige appartementen en de gezamenlijke leefruimtes bekijkenDe locatie riep bij velen herinneringen op en was aanleiding tot het delen van mooie verhalen.

Duurzaam pand

In Het Sint Jozefpaviljoen worden 34 luxe woonzorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. De appartementen hebben allemaal een eigen kitchenette en een badkamer met ingebouwde infraroodpanelen die zorgen voor aangename warmte na het douchen. Er is ook een speciaaenergiezuinig, biodynamisch lichtplan gemaakt waarmee daglicht en schemering worden nagebootst. Ter verduurzaming is het gebouw geheel gasloos gemaakt door de plaatsing van twee centrale warmtepompen, die worden gevoed door een netwerk van bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor warm tapwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. 

Het Sint Jozefpaviljoen verbouwing

Ga terug naar het overzicht